Figyelem! Most 2+1 Akció, kattints a részletekért >>>

Ázsiai gázló/Gotu kola (Tigrisfű, Centella)

Latin név: Centella asiatica/Hydrocotyle asiatica
Népies név: Centella, vízicsésze, békafű, tigrisfű
Fő Hatóanyag: asiaticosidok

Ez a tabletta mikronizált technológiával készült!

A hatóanyagot tartalmazó növény részt, a milliméter EZREDrészére darabolják fel. Ezáltal nagyobb felületet kapnak, a cél ugyanis az, hogy a nagyobb felületen több biokémiai reakciót érjenek el.
Ezzel nagymértékben megnövekedik a hatóanyag felszívódása és természetesen a termékek hatékonysága is. Sőt ez a technológia 95% fitovegyületet eredményez és mindössze 5%-ra csökkenti a segédanyagok jelenlétét, szemben az egyéb étrend-kiegészítőkkel, ahol ez a szám 35%-ot is elér. Így tesszük képessé a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. A formula az ázsiai gázló fő hatóanyagára standardizált, azaz  az asiaticosidokra. - Azaz minden egyes tablettában ugyanazt a hatásért felelős hatóanyag mennyiséget találjuk meg.

Főbb előnyei:

Az ázsiai gázló elképesztő bőrgyógyító képességekkel rendelkezik, különösen fekélyes elváltozások, lábszárfekélyek és lábi visszérgyulladás esetében. Kötőszövetre gyakorolt hatása következtében számos bőrbetegség kezelésében hatékony. Sietteti az égési sérülések gyógyulását, csökkenti a hegképződést, és serkenti a különféle eredetű (legyen az operációból vagy fekélyből származó) sebek gyógyulását. Az ázsiai gázló kötőszövet edző hatását aranyeres panaszoknál és cellulitiszes bőrnél is kihasználhatjuk.

Az ázsiai gázló eredményesen kezeli a visszértágulást is, mivel erősíti a visszerek falának sejtjeit, és serkenti bennük a vérkeringést. A vizsgálati eredmények igencsak reményt keltőek. Több mint egy tucat kísérlet során vizsgálták az ázsiai gázló visszerekre gyakorolt hatását, s azt találták, hogy a betegek 80 százalékának jelentősen javult a visszértágulata. Az ázsiai gázló kiegészítő terápiaként alkalmazható olyan bőrbetegségeknél, mint a rozácea, az ekcéma, és a pszoriazis.

További előnyei:

Az ázsiai gázlót több ezer éve használják a mentális képességek fejlesztésére is. Én csak a Ginkgo biloba, magyarul páfrányfenyő nevű növény „kistestvérének”hívom, és memória javítására, a mentális képességek fejlesztésére, a koncentráció illetve az agyi keringés fokozására a két növény kivonatát kombinálva javaslom.

Egy kísérlet során 30 tanulási zavarban szenvedő gyermeket vizsgáltak, s kiderült, hogy a 12 hetes ázsiai gázlóval való kezelés után koncentrációs képességük jelentősen javult a kezelés előtti állapothoz képest. Más vizsgálatok arra utalnak, hogy azok a kísérleti állatok, amelyek két héten keresztül ázsiai gázlót kaptak, sokkal gyorsabban tanultak meg új magatartási formákat, és később is jobban emlékeztek rájuk, mint a gyógynövénnyel nem kezelt társaik.

Ázsiai gázló és az asiaticosidok

Az ázsiai gázló gyógyhatását először Indiában fedezték fel, s a gyógynövényt ma is nagy előszeretettel használják az ősi, hagyományos gyógyászattal foglalkozó ajurvédikus orvosok. Az ázsiai gázló természetes és gazdag forrása az asiaticosidoknak, mely hatékonyan segítik a vénás –és agyi keringést, továbbá a hajszálerek élettani működését. Olyan aktív összetevőket tartalmaz, mint a triterpenoid szaponinok és tanninok, amik erősítik és védik a falat és a vaszkuláris endotheliumot,- beleértve a kapillárisokat és a mikro cirkulációt. Az ázsiai gázló bőrbetegségek elleni hatásáról szóló csodás történetek csak lassan jutottak el Ázsiába és Európába. Franciaországban például csupán, az 1880-as években kezdték el égések és egyéb bőrsérülések kezelésére alkalmazni.

Az ázsiai gázló a több évszázados megfigyelésekre épülő népi gyógyászat, egyik főszerelője.

 • Szakadékony hajszálerek (seprűvénák)
 • Visszeresedés
 • Dagadt, ödémás lábak
 • Arcödémák ellen
 • Aranyér kezelésére
 • Sebgyógyulás felgyorsítására
 • Hegesedés, égési sérülések
 • Fekélyek, különösen lábszárfekély 
 • Bőrbetegségek-ekcéma, pszoriazis, rozácea
 • Narancsbőr ellen, a kötőszövet felépítésére
 • Kognitív funkciók fejlesztése (figyelem, megfigyelőképesség, érzékelés-észlelés, emlékezet, gondolkodási funkciók)

Összetevők:

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban 3 tabletta
Ázsiai gázló (Hydrocotyle asiatica)  kivonat és mikronizált por 1140 mg
20% asiaticoside 228 mg


Felhasználási javaslat:
3x1 tabletta naponta, az étkezések előtt.  

Minimumkúra-maximumkúra: Minimumkúra 40 nap, maximumkúra 160 nap. Adagolás, ott, ahol az asiaticoside tartalom a napi adagban legalább 220 mg. Sebek/hegek, égési sérülések: naponta háromszor a teljes gyógyulásig. Csak olyan ázsiai gázló kivonatot vásároljon, amely standardizált formában tartalmaz klorogénsavat.

Kiszerelés: 50 g / 125 tabletta
OETI: 7354/2010

Figyelem! Most 2+1 Akció, kattints a részletekért >>>

Növényi inzulin
Fekete áfonya + Inulin prebiotikum

Mi az, hogy növényi inzulin?
Olyan természetes vércukorszint szabályzó vegyületek, amik segítségével nem csupán a vércukorszint szabályozható, de a cukorbetegséggel járó alattomos szövődmények is kivédhetők, mint szexuális zavarok, szívinfarktus, látásromlás, veseelégtelenség…

A fekete áfonya antocianin neomirtillinjei és az inulin növényi inzulinok.  A gyártó azonban nem csak ez okból kombinálta ezt a két szerves és szinergikus anyagot. Az áfonya sejtfalából az inulin ugyanis további hatóanyagokat szabadít fel, és segíti, azok sejtszintű beépülését.

Arról sem feledkezhetünk meg, hogy az inulin a hasznos bélbaktériumok kedvenc csemegéje, amitől ezek a bélflórában élő probiotikus törzsek sokasodni (kolonizálódni) fognak. A bélflóra hasznos bélbaktériumai, tovább növelik a biohasznosulást és nagymértékben gyorsítják a gyógyulási folyamatokat, mivel ők adják az immunrendszer 70%-át.

A cukorbetegek előszeretettel fogyasztják a fekete áfonyát és az inulint, hiszen mindketten ismert, és természetes vércukorszint szabályzók. Ugyanakkor ezzel a két növényi kivonattal a cukorbetegséggel járó alattomos szövődmények is kivédhetők. A diabétesz szövődmények az összes szerv működését hátrányosan befolyásolják, ide értve a szívet, az ereket, az idegeket, a szemeket és a veséket. Sokszor csak akkor derül fény a cukorbetegségre, amikor már valamelyik szövődmény kialakult, mint szexuális zavarok, szívinfarktus, látásromlás, veseelégtelenség. Ezért mondják a cukorbetegségre azt, hogy alattomos betegség, ami belülről falja fel az embert, és mely betegségnek gyakori végállomása az agyvérzés vagy a végtagvesztés.

• Cukorbetegek részére, a vércukorszint szabályzására és a betegséggel járó szövődmények kezeléséhez.

Fekete áfonya és az Éleslátás

Tudtad, hogy a fekete áfonya egy természetes szemvitamin?
A második világháború idején a pilóták vették észre, hogy amikor fekete áfonyát ettek, hogy javult az éjszakai tájékozódó képességük. Ennek alapján kezdték el tudományosan kutatni a fekete áfonya hatásait, s ma már számos látászavar kezelésére használják. A fekete áfonya bogyók hajszálereket (kapillárisokat) erősítő képessége elősegíti a szem vérellátását, és képes megnövelni a retinavérzés utáni regenerálódás gyorsaságát.

A fekete áfonya az ideghártya-betegségek gyógyításában is fontos szerepet játszhat, mert a fekete áfonya különösen az ideghártyát, vagyis a szem fényérzékeny részét segíti alkalmazkodni a fényhez és sötétséghez. Ezért alkalmas farkasvakság megszüntetésére vagy erős fény okozta látászavar ellen, mivel a termésében lévő antocianozidok elősegítik a szem ideghártya-pigmentjének regenerálódását. Több tanulmány is megerősítette, hogy a fekete áfonya fogyasztása hosszú távon enyhíti a rövidlátást.

 • Éleslátás, éjszakai tájékozódó képesség javítására, az erős fényhez való alkalmazkodásra.
 • Számos szemrendellenességre, többek között a cukorbajjal járó ideghártya bántalmakra, a szürke hályogra és a sárgafolt-degenerációra.
 • Rövidlátóknak

*Kötelező mesterséges fényviszonyok mellett és monitor előtt dolgozók részére!

Fekete áfonya és a Hajszálerek egészsége

Tudtad, hogy a fekete áfonya erősíti a hajszálerek falát, és csökkenti az aprócska vérzéseket? A fekete áfonya bogyói antocianidokat tartalmaznak, értékes hatóanyaguk állandó tudományos kutatás tárgya, melyekből mindeddig nem kevesebb, mint 15 különböző típust tártak föl; a legfontosabbak a delfinidin, a cianidin, a petunidin és a malvidin glükozidjai.

A fekete áfonya antioxidáns antocianidjai a szervezet minden pontján serkentik a kapilláris erek vérellátását. Így segítik a hajszálerek egészségét és a vénák rugalmasságát, mely tulajdonságát visszeresedés, hajszáleresedés/seprűvénák és Rozácea (hajszálértágulatok az arcon) ellen használhatjuk fel.

Az antocianidok megerősítik a kötőszövetet, mely a vérereket veszi körül, így javítva azok rugalmasságát, vérzéscsillapító hatásuk is van, illetve védelmet nyújtanak a szabad gyökök és a vérben túlzott mértékben jelenlévő zsírok károsító hatása ellen: hatásukra megnő a vénák tartása, csökken a kapillárisok áteresztő képessége, és megelőzhetőek a mikrovérzések, melyek különösen veszélyesek lehetnek a retina vérellátásában.
Állatkísérletek kimutatták, hogy a bogyókban található antocianidok növelik a kisebb vérerek ellenállását, javítják a hajszálerekben és általában az erekben a vérkeringést, és csökkentik áteresztő képességüket. Megakadályozzák a vérrögképződést és védik a kollagénállományt a szuperoxidionok ellen. A benne lévő antioxidánsoknak fontos szerepük van a különböző gyulladásos folyamatok leküzdésében.

 • Visszeres és aranyeres fájdalmak enyhítésére, különösen várandós nőknél.
 • Erősíti a kapillárisokat (hajszálereket)
 • Rozácea
 • Véraláfutások
 • Bőrgyulladások

Bőrgyulladások és a rozácea

A fekete áfonya kivonata segít, a teleangectosiának (a bőr ereinek kitágulása, különösen az alsó szinteken, melyeket nem szabatos módon “kapillárisoknak” neveznek); rozácea és vérzés esetén, azoknál is, akik terhesség alatt, vagy szülés után szenvednek tőle. A gyulladásos eredetű bőrelváltozások nagyszámú tágult eret tartalmaznak, ahol a fekete áfonya szintén segíthet, megfontolandó a kúrát az ázsiai gázló asiatozidokkal kiegészíteni. A bőrgyulladások és a rozácea a szervezet segélykiáltásai, csökkenteni kell az értágító élvezeti szerek, mint kávé, cigarette, alkohol, koffeines üdítő fogyasztását és lúgosítani kell, melynek fontossága a gyomor és a belek pH-egyensúlyának visszaszerzésén alapul, ami szintén a kiváltó okok között szerepel. Terhesség esetén az állapot rosszabbodik.

Fekete áfonya és inulin szinergia

A Fekete áfonya kivonathoz Inulint adtunk, egyrészt mert az inulin további hatóanyagok felszabadítását teszi lehetővé a kivonatban a növényi sejtfalból, másrészt segíti a hatóanyagok sejtszintű felszívódását, kolonizálja a bélflóra hasznos bélbaktériumait, mellyel tovább növeli a biohasznosulást. Az inulin egy prebiotikum, mely a fekete áfonyához hasonlóan vércukorszint szabályzó és specifikus a cukorbetegség szövődményei ellen. Az inulin és a fekete áfonya drámaian fokozza a szervezet öngyógyító képességét.

 • A fekete áfonya (Vaccinium myrtillus, Mirtillo, Kukojsza) gyógyhatását az antociánoknak - antocianidinek: Flavilium kation származékok és antocianineknek; neomirtillinek -növényi inzulin- köszönheti, melyek kitűnő antioxidánsok. A formula szabványosított; a standardizált, titrált kivonatok garantálják a hatóanyagok állandó napi mennyiségét.
 • vércukorszint szabályzás
 • cukorbetegség szövődményeinek kivédése
 • éleslátás
 • visszerek
 • hajszálerek
 • rozácea
 • bőrgyulladások
Összetevők:  
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban 2 kapszula:
Feketeáfonya (Vaccinium myrtillus) bogyó száraz kivonat 404 mg
1%  antocianidinek: Flavilium kation származékok 4 mg
20% Inulin 200 mg

mikrokristályos cellulóz, növényi magnézium-sztearát.

Vcaps®
; 100%-ban növényi eredetű kapszulatokban.

Felhasználási javaslat: Naponta 2x1 kapszula étkezés után.
Minimumkúra-maximumkúra: A minimumkúra 60 nap, ahol a napi adag standardizált, 400mg fekete áfonya kivonatot szavatol. Maximumkúra, például a sárgafolt-elfajulás, cukorbetegek; 120 nap, ami évente kétszer ismételhető 1 hónapos szünetekkel. Káros mellékhatása mindeddig nem ismert, várandós vagy szoptató anyák is fogyaszthatják. Orvos által felírt vagy vény nélkül kapható gyógyszerrel együtt alkalmazva sincs káros hatása.
Kiszerelés: 60 kapszula
OETI: 10616/2012

Most 2+1 Akcióban! Mit jelent ez?

2-őt fizetsz, 3-at kapsz! A termék 4670 Ft-ba kerül, de ha most 2 db-ot vásárolsz, akkor mi +1-et INGYEN helyezünk a csomagba. Így az akcióval a termék darabonkénti értéke máris 3113 Ft-ra csökken!

Ha élnél az akcióval, semmi mást nem kell tenned, mint:

 1. a kosárgomb melletti darabszámos mezőbe páros számokat írni. Ugyanis a páratlan számokat automatikusan INGYEN CSOMAGOLJUK! Vagyis minden második termék után 1-et, INGYEN kapsz tőlünk. 4 db után 2-őt, 6 db után pedig 3-at …és így tovább.

 2. Ezt követően nyomj a kosár gombra, majd

 3. jön a „tovább a rendeléshez” gomb, ahol véglegesítheted a rendelésed. (Véglegesítés előtt arra is van lehetőséged, hogy a „Telefonos visszaigazolást kérek” szolgáltatás melletti mezőt kipipáld. Ilyenkor a kollégáink visszahívnak, tanácsot adnak, és személyre szólóan egyeztetnek Veled!)

Vissza a lap tetejére >>>