Articsóka (Cynara scolymus, Népies név: Kerti articsóka)

Az articsóka fő hatóanyaga a cinarin, amit 1950-től alkalmaznak máj és az epehólyag stimulálására, valamint koleszterinszint csökkentésre. Az articsóka méregteleníti a májat, regenerálja a májsejteket, és fokozza az epetermelést.  Lényegesen javítja az emésztésünket, és csökkenti a koleszterinszintet, sőt, tapasztalatom szerint nincs is jobb koleszterinszint csökkentő nála!

Az articsóka kivonata jó választás, ha puffadsz, lassú az emésztésed, hányingered van, vagy émelyegsz. Tökéletessé teszi a zsíremésztést. Megszünteti a puffadást, és a kiálló felhasat.

Különösen javaslom bevetni ezt a hatóanyagot, ha zsírmájad, vagy epepangásod van, és a gyomor tájékán puffadást, kiálló, megnövekedett körtérfogatot tapasztalsz, hiszen ekkor azonnal a májat kell méregteleníteni.

További előnyei: A kivonat természetes vizelethajtó, tisztító és méregtelenítő hatása miatt hatékony a köszvény, valamint a veseproblémák kezelésében. A máj működésének könnyítése ugyanis a veséket is tehermentesíti.

Így készült az articsóka tabletta

A tablettában a klorogénsav (kaffeoil-kinasav) tartalom a meghatározó, mert annak észtere a cinarin, melynek zöme a drog feldolgozása során keletkezik. Ez az articsóka tabletta pedig 2,5% klorogénsavra standardizált készítmény, ami a napi adagban garantálja a 28.5 mg állandó hatóanyag hozzáférést!

Ráadásul ez a tabletta mikronizációs technológiával készült, ami annyit jelent, hogy a hatóanyagot tartalmazó növényi részt a milliméter ezredrészére darabolták fel. Ezáltal nagyobb felületet kapnak, a cél ugyanis az, hogy a nagyobb felületen több biokémiai reakciót érjenek el. Ezzel nagymértékben megnövekedik a hatóanyagok felszívódása és természetesen a termék hatékonysága.

Sőt ez a technológia 95% fitovegyületet eredményez és mindössze 5%-ra csökkenti a segédanyagok jelenlétét, szemben az egyéb étrend-kiegészítőkkel, ahol ez a szám 35%-ot is elér. Ezzel képessé tesszük a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el.

Articsóka élettani előnyei

  • Májméregtelenítés, májsejtek regenerálása
  • Epetermelés serkentése
  • Epeelfolyás segítése
  • Emésztés elősegítése, bélmozgás fokozása
  • Puffadásos tünetek felszámolása
  • Koleszterinszint csökkentése
  • Vesék tehermentesítésére
  • Köszvény ellen

A jó emésztés, egészség.
Egészséges máj és epe nélkül pedig nincs jó emésztés, azaz nincs egészség.

Összetevők:

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban 3 tabletta:
Articsóka (Cynara scolymus) levél kivonat és mikronizált por 1140 mg 
Klorogén sav 28.5 mg


Felhasználási javaslat:
3x1 tabletta, étkezés közben vagy közvetlenül utána, amit hideg folyadékkal vegyél be. A koleretikus (epehajtó) hatás kialakulásához étkezés előtt fél órával kell bevenni. Gyermekek esetén (4 éves kor felett) a felnőtt dózist kell arányosan csökkenteni életkor vagy testsúly szerint.
Figyelmeztetés:
Ha epehólyag-betegségben szenvedsz, vagy epeköveid vannak, az articsóka fogyasztása előtt konzultálj az orvosoddal. Ha bármely, az articsókafélék családjába tartozó növényre allergiás vagy, esetleg az articsóka fogyasztásakor allergiás tünetek lépnek fel, azonnal hagyd abba a kivonat alkalmazását. És ne feledd, az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Minimumkúra-maximumkúra: Kúraidő: 120 nap. Adagolás, ott, ahol a klorogénsav tartalom legalább 2,5%: Emésztés, májműködés és koleszterinszint szabályozására 1140 mg/nap. Emésztés elősegítésére zsíros ételek fogyasztása esetén 1900 mg/nap, 5 tabletta, a nap különböző szakaszaiban. Csak olyan articsóka kivonatot vásárolj, amely standardizált formában tartalmaz klorogénsavat!
Kiszerelés: 125 tabletta
OETI: 10617/2012

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.