Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Olvastam egy októberi válaszodat colitis ulcerosában szenvedő beteg kérdésére. Én 10 éve szenvedek e betegségben, vannak rosszabb és jobb időszakaim, nálam egyértelműen a stressz a kiváltó ok Jellemzően a vastagbél alsó szakasza gyullad be, ezért esetemben a Xalazin gyógyszer nem igazán használ, viszont a Pentasa végbélszuszpenzió nagyon hatásos, de nem szeretném minden este beöntéssel zárni a napot, ezért keresem az alternatív megoldásokat. Szeretnék egy Cotifibra bélradír kúrának neki állni, az a kérdésem hogy az általad megjelölt további készítményeket (Stress Control, Ferzym, kurkuma) a kúra alatt is lehet-e szedni, illetve a Pentasa klizmát (nátrium klorid készítmény) használjam/használhatom-e a kúra alatt. Abban is szeretném a tanácsodat kérni, hogy, ha a közeljövőben babát szeretnék, lehet-e készítmények bármelyikét is szedni közvetlenül terhesség előtt/alatt (kurkumáról olvastam, hogy terhesség alatt nem)? Válaszodat előre is köszönöm! Csilla

2017-12-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Csilla!

A terhesség előtt természetesen mindegyik kiegészítőt alkalmazhatod, de a terhesség alatt a kurkuma kivonatot valóban abba kell hagyni, mert annak méhösszehúzó hatása lehet. Továbbá a kurkuma kivonat alkalmazásáról a gyógyszeres kezelésed mellett, orvosod véleményét is ki kell kérni! A többi kiegészítő élelmi rostanyagot, hasznos baktériumokat és adaptogén gyógynövényeket tartalmaz, melyek kiegészítik a kezelésed.

A kiegészítőket egyébként alkalmazhatod együtt. - vagyis a StressControlt a Ferzym bélflóra ampullát, a Kurkuma tablettát  és a Cotifibra bélradírt is.

Sok sikert a kúrához. A babához pedig még többet.

Üdvözlettel.

Somogyi Rita