Főmenü Termékeink
Termékek

Karbofin forte. Növényi szén - ha gáz van! Bélgázok, hasfeszülés, gyomorfájás, környezeti mérgek.

Cikkszám: 8008843003068
Bővebben a termékről

NÖVÉNYI SZÉN
ha gáz van!

Az aktív, orvosi szén több mérget semlegesít, mint bármelyik más anyag, amit az emberiség ismer.

Ilyen az ólom-acetát, a sztrichnin, a DDT, sokféle gyógyszer/drog, és szervetlen anyag (klór, ólom és higany). Az aktív szén felszínéhez a saját súlyánál több ezerszer nagyobb súlyú gáz, nehézfém, méreg és egyéb vegyi anyag képes hozzátapadni, melyeket ártalmatlanít. Felszívja a bélgázokat, és még a legkülönbözőbb rossz szagú gázokat is képes dezodorálni.

Többféle anyagból készülhet, de a természetgyógyászatban fontos, hogy olyan aktív szenet válasszunk, amely természetes forrásból származik, mint ez a kivonat is, ami nyárfa és nyírfa kérgének lassú égetésével előállított aktív, orvosi szénkivonat.

Karbofin forte. Növényi szén

karbofin-forte-a-novenyi-szen-kapszula.jpg

7 OK ahol segít az aktív, orvosi szénkivonat:

 • bélgáz, puffadás, felfúvódás, hasfeszülés
 • gyomorrontás, gyomorégés, savas reflux  
 • emésztőrendszer méregtelenítése
 • hasmenés, epe- és emésztési panaszok
 • környezetből származó mérgek, toxinok
 • étel- és alkoholmérgezés, másnaposság megelőzése
 • külsőleg: fogfehérítésre, pattanásokra, mitesszerekre, csípésekre

Ha idegen országba utazol, feltétlen vigyél magaddal belőle!

090717orakarbofin.jpg

Hogy is működik az aktív szén?

A szén ténylegesen képes lekötni a bélben keletkező gázokat, segít megszabadulni a puffadásoktól, de annak kialakulását önmagában nem képes megelőzni. Ezért a gáz keletkezését ebben a kivonatban, egyéb növényi összetevőkkel akadályozzuk meg, mint az édeskömény, ánizs, borsmenta, és kamilla kivonatok. A szén és a gyógynövények így már együttes erővel a gáz keletkezésének is gátat szabnak. Vagyis a kombináció segítségével már nem csak magát a problémát lehet megoldani, de meg lehet szüntetni a kiváltó okot is.

Az aktív szén úgy működik, hogy milliónyi apró pórusával csapdába ejti a mérgeket és vegyi anyagokat. Az aktív szén adszorpcióval működik, ami egy elektromos folyamat, nem pedig abszorpció, ami mechanikai hatás. Az aktív szén magához vonzza (adszorbeálja) a legtöbb szerves és szervetlen vegyi anyagot, amelyek nem tartoznak a szervezethez, de a tápanyagokat nem vonzza magához! Az adszorpció viszont olyan reakció, amelynek során az elemek egy anyag felszínéhez kötődnek.

aktiv-szen-gyogynovenyek.jpg

Az aktív szén porózus felszíne negatív elektromos töltéssel rendelkezik, aminek következtében a pozitív töltésű toxinok és gázok hozzátapadnak. Különleges szerkezetének köszönhetően a belső felülete óriási. 1 gramm szén felülete körülbelül 500 m2 nagyságú, tehát 2 teniszpálya méretű felszívó felülettel rendelkezik és 100 millió pórust tartalmaz. Ez az, amiért jól használható szélsőséges emésztőrendszeri panaszok ellen. Tulajdonképpen a faszén, a legegyszerűbb, a legolcsóbb és leghatásosabb szer arra, hogy megszabaduljunk a testünkben felhalmozódó, különböző eredetű méreganyagoktól.

Fontos megjegyezni, hogy az aktív szén nem ugyanaz a faszén, amit a kerti sütéseknél használsz! A sütésnél használt faszén tele van toxinokkal és vegyi anyagokkal, és soha nem szabad lenyelni!

AZ AKTÍV SZÉN 5 LEGGYAKORIBB ALKALMAZÁSA

1. Enyhíti a felfúvódást, puffadást
és gyomorpanaszokat

Gyomorrontás, gyomorégés, savas reflux (GERD) – az aktív szén gyorsan felszívja a felesleges gyomorsavat, valamint sok irritáló anyagot, amit a félig megemésztett gyomortartalmak termelnek.

Sokszor egyetlen aktív szénhasználat is enyhíti a kínos gázképződést és felfúvódást. Úgy működik, hogy magához tapasztja a gázosodást okozó táplálkozási melléktermékeket, amelyek a gondot jelentik. Az aktív szén elejét veszi a bélgázok kialakulásának a tipikusan felfúvódást okozó ételek fogyasztását követően.

Ajánlott 1 órával a felfúvódást okozó étel elfogyasztása előtt adagolni, egy egész pohár vízzel. Közvetlenül ez után igyunk meg, még egy pohár vizet, hogy az aktív szén jobban eljuthasson a szervezetünkben mindenhová, ahol magához tudja tapasztani a felfúvódást okozó részecskéket.

2. Bevethető ételmérgezés és alkoholmérgezés
esetén, alkalmas másnaposság megelőzésére

Bár az aktív szén nem szívja fel az alkoholt, de segít gyorsan kivonni a szervezetből a többi toxint, amelyek hozzájárulnak a mérgezéshez. Az alkoholt ritkán fogyasztják tiszta formájában; gyakran kevernek hozzá mesterséges édesítőszereket és vegyi anyagokat. Az aktív szén ezeket a toxinokat segít eltávolítani.

karbofin.jpg

Ráadásul, amikor az aktív szenet ugyanakkor fogyasztják el, amikor az alkoholt, bizonyos tanulmányok szerint jelentősen csökken a vérben az alkohol koncentráció.

Az aktív szenet ételmérgezés kezelésénél is használják, hányinger és hasmenés esetén. Ilyenkor felnőtteknek a tünetek jelentkezésekor, illetve az ételmérgezés gyanújának felmerülésekor szükséges lehet az ajánlott napi dózis növelésére.  

3. Penészgomba eltávolítása,
amire nem is gondolnál 

A legtöbben nem is gondolunk rá, hogy penészgombák lehetnek a szervezetünkben, pedig így van. A toxikus penész depressziót, vese- és májelégtelenséget, csökkent agyműködést, szívbetegséget, szem-irritációt, fejfájást, hányást, az immunrendszer működésének károsodását és súlyos légzési nehézségeket okozhat.

Ha te vagy a családod tagjai olyan tüneteket észleltek, mint a zihálás, kiütések, könnyezés, köhögés vagy fejfájás, ami mással nem magyarázható, akkor fel kell méretni a lakásban a penészgomba spóra szintet, még akkor is, ha szemmel nem látható a penészedés. Száraz falak mögött, a padló alatt és szellőző berendezésekben is meghúzódhat a penész.

Ha meglátod, hogy penész van a lakásodban, alaposan ki kell takarítani. Fontos, hogy kesztyűt és védőmaszkot viseljünk, nehogy belélegezzük a toxikus penészt takarítás közben. Kemény felületekről szódabikarbónával, almaecettel, teafa olajjal és bóraxszal lehet eltüntetni a penészt, és megakadályozni, hogy később újra megjelenjen.

4. Méregteleníti az emésztőrendszert,
toxinok és kemikáliák

Ahogy már fent is írtuk, az aktív szén egyik leggyakoribb felhasználási területe a toxinok és kemikáliák eltávolítása a szervezetből. A legtöbb szerves vegyület, rovarölő szer, higany, műtrágya és fehérítő rátapad az aktív szén felszínére, így lehetővé válik gyorsabban megszabadulni tőlük, és ugyanakkor megakadályozni, hogy felszívódjanak a szervezetben.

esi-karbofinforte07.jpg

Az aktív szén segít, ha környezeti mérgektől szeretnénk megszabadulni, vagy ételmérgezésnek lettünk kitéve. Könnyedén magához köti ugyanis a gázokat, a baktériumokat és vírusokat, a permetszereket, a gyomirtók mérgeit, és az idegen hormonokat. Az aktív szén alkalmazása azzal támogatja az emésztőrendszer egészségét, hogy eltávolítja a toxinokat, amelyek allergiás reakciókat, oxidatív károsodást és az immunfunkció gyengülését váltják ki. A toxinoknak a szervezetből való eltávolításával csökkenteni lehet az ízületi fájdalmat, az ember energikusabbá válik, és jobbak lesznek mentális funkciói.

A környezeti tényezők, mint például az élelmiszereken levő rovarirtó szerek, az ivóvízben megtalálható kemikáliák és a penész toxikus terhet rónak szervezetünkre. Fontos az emésztőrendszer rendszeres tisztítása az általános egészség és jó közérzet fenntartásához.

Ha adagolása közben székrekedést tapasztalsz, ez annak a jele, hogy nem iszol elég vizet. Igyál meg egy pohár langyos vizet egy szelet citrommal, és egy cseppnyi mézzel minden félórában, amíg el nem múlik a székrekedés!

5. Öregedés gátlás a toxikus terhelés
csökkentésén keresztül 

Az aktív szén alkalmazása segít megelőzni a vese és a máj sejtjeinek károsodását, és támogatja a mellékvese egészséges működését. Nagyon fontos a szervezet rendszeres megszabadítása a toxinoktól és kemikáliáktól. Az aktív szén azzal tehermentesíti főbb belső szerveinket, hogy segít kimosni a szervezetből a károsodást okozó mérgező és vegyi anyagokat.

Az öregedés az élet természetes velejárója, de a toxikus terheléstől, aminek az élelmiszerek, az otthonunk, a munkahelyünk és a környezet által ki vagyunk téve, az idő előtti öregedés megakadályozása érdekében meg kell szabadulnunk.

Egy aktív szénkúra támogatja a jobb kognitív működést, a „mentális köd” eloszlatását, egészségesebb lesz a vese és a máj működése és az emésztőrendszer.

Aktív szén külsőleg!

Csak nyisd ki hozzá a kapszulatokot!

Csípések, marások, kiütések

Az aktív szenet nem csak belsőleg lehet alkalmazni. Hatékonyan kezelhető vele a testszag, az akné, enyhíti a rovarcsípések által okozott panaszokat, és a mérges szömörce vagy mérges tölgy által okozott kiütésekkel és kígyómarásokkal járó tüneteket.

Moszkitó vagy méhcsípést követően keverj össze 1 kapszula aktív szenet fél evőkanálnyi kókuszolajjal, és kend be az érintett területet. 30 percenként ismételd, amíg meg nem szűnik a viszketés és kellemetlen érzés. Mivel az aktív szén gyakorlatilag mindenen foltot hagy, kötözd be a területet.

Kígyó- és pókcsípés esetén, ide értve az ún. „fekete özvegy” csípését is, érdemes nagyobb területet bekenni, mivel a baktériumokat és vírusokat, amelyek szövetkárosodást okozhatnak, gyorsan hatástalanítani kell.  Akkora textildarabbal fedd be az érintett területet, hogy kétszer körbeérje. A kókuszolaj és aktív szén keverékét öntsd a textilre, majd tekerd körbe. Rögzítsd ragtapasszal! Minden 2-3 órában ismételd meg, a két használat között alapos öblítéssel.

Pattanások, mitesszerek, hegek

Az aktív szén rendkívül jó baktériumölő hatású, pórustisztító. A pattanások és mitesszerek kezeléséhez keverj össze 1 kapszula aktív szenet két teáskanálnyi Aloé vera géllel, és kend be vele az arcodat. Hagyd megszáradni, majd mosd le vízzel. Az aktív szén magához tapasztja a környezetből származó szennyező anyagokat, amelyek hozzájárulnak az akné kialakulásához. A bőrön levő foltok és hegek kezelésére is kiváló!

Fekélyek, bőrfertőzések

A bőrfekélyek által okozott rossz szagot aktív szenes borogatással lehet elűzni. Rendkívül hatékonyan magához vonzza a sebváladékot, baktériumokat és toxinokat. Ilyen borogatással lehet kezelni az arc, a szemhéj, a bőr és a végtagok fertőzéseit. Az emberi bőr csodálatos képessége, hogy áteresztő rétegein és pórusain keresztül folyadékok, gázok, sőt, mikrorészecskék is át tudnak hatolni, és egy nedves, aktív szénporos borogatás a bőrön keresztül magához tudja vonzani a baktériumokat és mérgeket!

Az aktív szenes borogatás felgyorsítja a sebgyógyulást és alkalmas a kellemetlen szagok eltüntetésére. De az aktív szenes borogatásokat nedvesen és langyosan kell tartani, hogy ez a hatás érvényesülni tudjon.

Fehéríti a fogakat

fogfeherites-aktiv-szen-.jpg

Sárgák a fogaid a kávétól, teától, bortól vagy bogyós gyümölcsöktől? Az aktív szén segít kifehéríteni a fogaidat, ugyanakkor karbantartja a szájüreg egészségét a pH egyensúly megváltoztatásával, ezzel segít megelőzni a fogszuvasodást, a kellemetlen szájszagot és az ínybetegségeket.

A fogakat azzal teszi fehérebbé, hogy magához vonzza a lepedéket és a mikroszkopikus anyagszemcséket, amelyek bepiszkítják a fogakat. Az aktív szén használata költséghatékony és természetes megoldás, hogy ragyogóbb lehessen a mosolyod.  

Fogfehérítésre úgy használhatod, hogy hogy megszóród aktív szénporral a fogkefére nyomott fogkrémet és azzal mosol fogat. Majd alaposan öblögess, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz.  Akkor éred el a legjobb hatást, ha hetente kétszer-háromszor használod az aktív szenet.

Érdekességek az aktív szénről

 • Az első írásos emlékek az aktív szén ételmérgezések elleni hatékony használatáról az ie. 1550-ban keletkezett ebers-i papiruszok tanúskodnak

 • Az ókori egyiptomi orvosok, valamint Hippokratész (a görög orvos) is ajánlotta orvosi célokra a faszenet, az aktív szén számos jótékony hatásának ismeretében. Az Észak-amerikai indiánok szélgörcsre és bőrfertőzésekre használták. Enyhíti a gyulladást és gyorsítja a horzsolások gyógyulását.

 • 1813-ban egy Bertrand nevű francia kémikus nagyközönség előtt bevett 1 púpos kávéskanálnyi arzént, ami 150 ember halálához elegendő. Majd azon nyomban aktív szenet adagolt, ami egyből hatástalanította a gyilkos mérget.

 • 18 évre rá, egy másik francia úr, egy montpelier-i patikus tartott bemutatót, de ezúttal a Francia Akadémia tudós orvos urai előtt! 1 gr strychinint nyelt le (10-szer többet a halálos dózisnál). « Ez a méreg 10 perc alatt végez az emberrel a teljes tébolyig feszített röhögéssel és lélegzetvesztéssel. A látványtól is örök sokkot lehet kapni.» Az akadémikus urak teljesen megdöbbentek, amikor látták, hogy a patikus teljesen nyugodt maradt, sőt, egyfolytában mosolygott rájuk, a haja szála sem görbült.

 • Egy 1981-es kutatás során kiderült, hogy az aktív szénpor csökkenti a bab és egyéb ételek által keltett bélgázok mennyiségét. Magához vonzza a felesleges bélgázt azokkal a baktériumokkal együtt, amelyek a gázt alkotják.

 • Az aktív szén másik jótékony hatása, hogy segít megszabadulni a rossz lehelettől, mivel mind a szájat, mind az emésztőrendszert tisztítja. A vér tisztításában is közrejátszik.

 • Enyhíti az ideges hasmenés, az utazás közben jelentkező hasmenés, a bélgörcsök, gyomorrontás és a gyomorfekély tüneteit. Mivel az étkezés csökkenti az aktív szén hatékonyságát, étkezések után vegyük be.

 • Az egyik legjobb fajta borogatás gombamérgezés, rovarcsípés, barna pók és fekete özvegy pók csípés és különböző kígyómarások esetén.

 • 1 gr faszén közömbösít 60 ml pálinkát

 • Az aktív szén egyik leggyakoribb felhasználási területe a mérgezések és gyógyszer/drog túladagolások biztonságos és hatékony kezelése. Világszerte használják a kórházak sürgősségi osztályain. A kutatások szerint az aktív szén bizonyos esetekben jobban működik, mint a gyomormosás.

 • Az I. világháborúban aktív szénport tettek a gázálarcokba, mivel a mérges gázokat is hatékonyan semlegesítette.

KARBOFIN® forte összetevők:

 • Nyárfa és nyírfa lassú égetésével nyert aktív, orvosi szén

 • Édeskömény magok és magpor
  Az egyik legjobb erjedés- és puffadás gátló gyógynövény, ami segíti a zsíremésztést is. Hatásosan kezeli a puffadás, felfúvódás kiváltó okát, nagyszerű szélhajtó, és görcsoldó hatású gyógynövény.

 • Kamilla
  Gyulladáscsökkentő, görcsoldó, szélhajtó, gyomorerősítő, fertőtlenítő gyógynövény, mely a májműködést is serkenti. Több oldalról is gátat szab a bélgázok keletkezésének.

 • Ánizs, Édeskömény és Borsmenta illóolajok
  Antimikrobiális, görcsoldó, szélhajtó és emésztést elősegítő illóolajok; melyek a bélgázok keletkezésének szabnak gátat. Napjainkban, ahol általánossá vált a tudatos tömegmérgezés, illetve a tudattalan önmérgezés, ott az aktív szén soha nem látott fontosságúvá vált.

GLUTÉNMENTES TERMÉK.
VEGÁN TERMÉK.

A termék nem tartalmaz: glutént, tej-származékokat, laktózt, hozzáadott cukrot, hozzáadott tartósító szereket, mesterséges színezéket, mesterséges ízesítő anyagokat, génmódosított anyagokat. 100%-ig természetes anyagokból készült. 

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban: 2 kapszulában
Növényi szén 300 mg
Édeskömény magok (0,5% illóolajra titrálva – 0,3mg) 60 mg
Édeskömény (Foeniculum vulgare) magpor 60 mg
Kamilla (Matricaria kamilla) virágzat (0,3% apigeninre titrálva – 0,15mg) 50 mg
Édeskömény illóolaj 1 mg
Ánizs illóolaj 1 mg
Borsmenta illóolaj 1 mg


Összetevők: 
Növényi (aktív) szén, kapszula (növényi zselatin) , Édeskömény mag száraz kivonata (D/E-2,5/1)- maltodextrinnel 0,5 %-os illóolaj tartalommal, Édeskömény mag por, Kamilla virág száraz kivonata (D/E-2,5/1)- maltodextrinnel 0,3% apigenin tartalommal, térfogatnövelő: kukoricakeményítő, kalcium karbonát, csomósodásgátló: szilícium dioxid, Édeskömény mag illóolaj, Ánizsmag illóolaj, Borsmenta levél illóolaj

Felhasználási javaslat:
Napi 2 kapszula főétkezés után, amennyiben a hasfeszülést emésztési probléma okozza, egyéb esetekben étkezések között. Gyermekeknek 3 éves kor felett 1 kapszula naponta, étkezések között.

Figyelmeztetés:
Hagyj 3 óra különbséget a növényi szén és egyéb gyógyszer készítmények bevitele között, mert a növényi szén csökkentheti más, egy időben szedett gyógyszerek felszívódását. A széntartalom miatt a székletet feketére festheti. Ne lépd túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó.

Kiszerelés:
30 kapszula

OETI: 15068/2014

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.

Kapcsolódó blogbejegyzések

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita
2018.06.08 15:44
5/5
Nagyon szívesen kedves Mojs Brigitta! Örülök, ha segítségedre tudtam lenni.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Mojs Brigitta
2018.06.07 18:33
0/5
Kedves Rita!

Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ!
Somogyi Rita
2018.06.07 07:32
5/5
Kedves Mojs Brigitta!

A glutén valóban nem tesz jót a betegségednek. Hashimotonál ne fogyassz glutén tartalmú élelmiszereket, csakúgy, mint koffeint, alkoholt és egyéb serkentőket, mint a nikotin. Ezeket egész egyszerűen le kell tenni, vagyis zéró tolerancia. Nagyon fontos az is, hogy mielőbb megszüntessétek a penészt, mert azok hosszú távon, komoly betegségek okozói lehetnek.

A növényi szén mindenképpen ajánlott, bár az nem a szervezetedbe jutott penész spórákat fogja eltávolítani, hanem az általuk szervezetedbe jutatott mérgeket. Hashimotoval kapcsolatban még egy-két gondolat:

Mivel ez a pajzsmirigy idült autoimmun gyulladása, olyan szerzett pajzsmirigy megbetegedés, ahol az immunrendszer túlműködik, és önmaga ellen fordul, ezzel a működésével pedig a test saját szöveteit pusztítja el, az immunrendszerünk egyensúlya felett kell visszaszerezzük az irányítást, és ez valóban nem egyszerű feladat.

Azonnali életmódváltással és célzott tápanyag kiegészítéssel azonban a betegség tünetei is jelentősen javíthatók. A sav-lúg egyensúly helyreállítása a javulásunk kulcsa, óriási szerepet kap a rendszeres testmozgás, a folyadékbevitel növelése és természetesen a diéta, ami ebben az esetben magas rostanyag tartalmú, ásványi anyagokban gazdag, és könnyen emészthető étrendet jelent, a glutén, a koffein és a nikotin elhagyásával.

Ismerkedj meg a kölessel, a hajdinával, a barna rizzsel, a quinoával, az amaranttal, fogyassz több nyers és friss zöldséget, hidegen sajtolt olajokat, mint amilyen a szőlőmag olaj, a lenmagolaj, vagy éppen a mandulaolaj…

A gyógyszeres kezelés mellett, ilyenkor nagy hasznát veszed az olyan adaptogén gyógynövényeknek, mint amit a Stress Control® kivonat koncentrál.

Az adaptogén kivonatok kiegyensúlyozó hatásúak a belső kiválasztású mirigyeinkre. Ha túlműködnek visszahúzzák, ha alulműködnek serkentik azokat. De van itt még egy nagyon fontos dolog, ami miatt ezt javaslom. A Hashimoto kiváltó okai között szerepel a krónikus stressz. A betegség arra is figyelmeztethet, hogy fogadd el önmagad, és hogy ne fojtsd vissza az érzelmeid. Mond ki, és ne nyelj le dolgokat. Az adaptogén kivonatok segítik a stresszhez való alkalmazkodást.

Továbbá alapvető tápanyagok Hashimotonál; a szerves szelén, a D3-vitamin, és szerves cink is, melyekkel az étrendet ennél a betegségnél, ki kell egészíteni.

Egyszóval javulásod érdekében Neked is változtatnod kell! Nincs gyógyszer, ami meggyógyít, ha Te nem teszed oda magad.

Jobbulást, sok sikert a kúrádhoz!
Somogyi Rita

Mojs Brigitta
2018.06.05 16:51
0/5
Kedves Anatur!

Nekem nincs gázképződésem, sem puffadásom, viszont diagnosztizáltak autoimmun Hashimoto kórt, ami mellé nagy valószínűséggel gluténérzékenység is társul.
Soha semmilyen bélrendszeri panaszom nem volt eddig, így elég váratlanul ért ez a diagnózis.
A kérdésem az, hogy ilyen esetben is hasznos lehet-e az aktív szén, hogy helyreállítsa a bélrendszer működését, illetve még azt is szeretném megtudni, hogy az aktív szén kivonja-e a szervezetből a vizes falak által szervezetbe jutott penészgombákat?
Köszönöm előre is a választ!
Somogyi Rita
2018.05.11 22:14
5/5
Kedves Szanyó Virgínia!

Semmi akadálya annak, hogy orvosi szénnel egészítsd ki, a szervezet salaktalanítását fokozó Puridren® főzetet. És igen, minkét termék hozzájárul az emésztő rendszer egészségéhez, míg maga a salaktalanítás fokozottabb anyagcserét biztosít.

Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg arról, hogy önmagában csak az étrend-kiegészítők alkalmazása nem nyújthat megoldást, életmódváltás nélkül! Fontos szerepet kell kapjon a diéta (ami könnyen emészthető, de tápanyagokban gazdag étrendet jelent), a bőséges folyadékbevitel és a rendszeres testmozgás is!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Szanyó Virgínia
2018.05.11 14:25
0/5
Kedves Rita!
Problemam a szekrekedes, puffadas, lassu anyagcsere illetve a kiallo gyomor.
Ez a termek segit valamelyiken?
Illetve ezt a termeket lehet alkalmazni egyszerre a Puridren-el?
Valaszat koszonom!
Kissné Gulyás Ágnes
2017.09.25 06:02
0/5
Nagyon köszönöm a részletes, kielégítő választ!
Somogyi Rita
2017.09.23 14:41
5/5
Kedves Kissné Gulyás Ágnes!

Nem, nem okoz székrekedést, hiszen egy emésztőrendszeri méregtelenítőről van szó. Ha az alkalmazás közben székrekedést tapasztalsz, az annak a jele, hogy nem iszol elég vizet. Ilyen esetekben azonnali segítség, ha minden félórában megiszol egy pohár langyos vizet egy szelet citrommal, és egy cseppnyi mézzel, amíg el nem múlik a székrekedés!

A környezeti tényezők, mint például az élelmiszereken levő rovarirtó szerek, az ivóvízben megtalálható kemikáliák és a penész toxikus terhet rónak szervezetünkre. Fontos az emésztőrendszer rendszeres tisztítása az általános egészség és jó közérzet fenntartásához. Az aktív szén alkalmazása azzal támogatja az emésztőrendszer egészségét, hogy eltávolítja a toxinokat, amelyek allergiás reakciókat, oxidatív károsodást és az immunfunkció gyengülését váltják ki. A toxinoknak a szervezetből való eltávolításával csökkenteni lehet az ízületi fájdalmat, az ember energikusabbá válik, és jobbak lesznek mentális funkciói. És még külsőleg is használható!

Tisztelettel: Somogyi Rita
majorandrás
2017.09.22 16:53
5/5
én nem tapasztaltam ilyesmit

lehet, hogy azért mert ez növényi szén és vannak benne egyéb gyógynövények is....
Kissné Gulyás Ágnes
2017.09.22 12:35
0/5
Sziasztok! Nem okoz székrekedést a termék?
Hajdú Kinga
2017.09.08 10:18
5/5
a legjobb széntabletta, amit lehet kapni. ajánlatos otthon tartani és sok praktikára is lehet használni . Pl.: fogfehérítés, pattanások.... ajánlom, ment az csillag
Szabó Tímea
2017.08.03 15:32
0/5
A legeslegjobb :) !
olgika
2017.06.12 08:43
5/5
örülök, hogy rátaláltam, nagy segítség
Mirko
2017.06.01 10:49
5/5
Mindig van nálam, nagyon nagyon hasznos a szén.
Kótai Barbara
2017.05.19 07:00
5/5
Legjobb ilyen termék amivel találkoztam!
Fehér Lili
2017.05.17 13:52
5/5
mindig van otthon belőle. ha elrontjuk kicsit a gyomrunkat, vagy megfájdul a hasunk, rögtön bevetem!
Patrik (V)
2017.05.16 12:51
5/5
ferzymmel együtt nekem is bevált, semmi gondom odalenn
kevy
2017.05.12 06:58
5/5
Alapból jó cucc, de kipróbáltam a „tippeket” is, azok is működnek!
krisztibabay
2017.04.21 13:09
5/5
hamar segít a puffadáson
béluka
2017.04.13 12:57
5/5
hasmenésnél is jó
Matisz Orsi
2017.04.12 10:27
5/5
gyorsan hat!
Juhász Anita
2017.03.20 09:21
5/5
Encike ezzel nagyon egyetértek! :)
encike
2017.01.23 09:08
5/5
ez egy nagyon hasznos kiegészítő!
dolly
2016.12.28 09:37
5/5
én az arctisztító trükköt szoktam bevetni vele, problémás bőrre nagyon hatásos a növényi szén. a fogfehérítést még nem próbáltam, de rá fogom szánni magam. :)
hlatky
2016.11.25 15:13
5/5
Számtalanszor jött jól már a karbofin, bent van mindig egy levél a táskámban mert nem nagyon bírom a fűszeres ételeket. pedig szeretem. bekapok kettőt a raguleves után és semmi problémám
Elekes Gyöngyi
2016.10.21 14:07
5/5
Puffadásra vettem de odáig jutottunk, hogy már nem hiányozhat a házipatikánkból.
joe
2016.09.16 13:38
5/5
Jó tudni h ilyen sokrétű az aktívi szén, megjegyzem magamnak!
Miki__
2016.07.13 13:49
5/5
gyomorrontáskor megmentett már többször. utazáskor alapból viszem magammalde ottghon sem fogyhat el.
r_andi
2016.07.08 13:58
5/5
szeretem az ilyen egyszerű és működő dolgokat
viki11
2016.06.29 10:05
5/5
Tök jól működik
Ica
2016.06.20 10:08
5/5
naon szuperül műxik! köszi!
smigura
2016.05.06 10:50
5/5
ojan has menesem volt hogy csak na!!! bevetem kettöt eböl es rendbe rakot
gergo_
2016.04.13 16:06
5/5
Egy dobozzal kapásból elhasználtam belőle erre-arra, kipróbáltam ezt a fogfehérítéses dolgot is, állati ronda látvány de utána tényleg fehérebb. Betáraztam újra, fogok tartani belőle.
menyus
2015.10.15 10:50
5/5
hát ez jó, pár perc alatt fehérebbek lettek a fogaim egy kapszula felétől! nem lett hófehér de soha nem is lesz az, a fogorvos is azt mondta nekem. csak ő ugyanezért az eredményért csomó pénzt elkért :/ próbáljátok ki én már mindwen isminek mondtam.
toncsika
2015.10.14 13:14
5/5
Megbízható, bevált. Amikor feszül valami kajától a hasam azonnal beveszek belőle mert tudom h gyorsan rendbe hozza.
B.Orsi
2015.06.29 09:16
5/5
Szuperjó!! kipróbáltam az arctisztító hatását is. natúr joghurtba kevertem döbbenet koromfekete lett!:)) Lényegesen könnyebb így eloszlatn az arcon pláne lemosni! Nem kötött eleve úgy rá a bőrömre, és finom puha lett a joghurttól utána! A pórusok meg... mint amik sosem votlak. legközelebb olajokat is adok hozzá .)
istvanszabo
2015.06.26 09:20
5/5
Tényleg elveszi a rossz lehelletet. jelesre vizsgázott a hagyma-fokhagyma próbán :D
Csaba Gyerok
2015.06.25 09:06
5/5
kipróbáltam ezt a fogfehérítéses dolgot vele. hihetetlen h pont egy ilyen koromfeketeségtől lett hófehér a fogam de igaz, működik és pofonegyszerű !!
Lala81
2015.06.24 10:12
5/5
Azért vettem mert hasznosnak gondoltam hogy legyen iylen itthon, sosem lehet tudni alapon. És milyen a sors…! képzeljétek, még aznap amikor megérkezett szükség volt rá, mert a szomszéd kisfiú vegyszeres mosogatószert ivott. rögtön vittem át belőle és mondta a kihívott orvos hogy milyen jól tettük hogy adtunk neki ilyet, mert a legnagyobb bajt ami lehetett volna már ezzel megúszta a kölyök!