Főmenü Termékeink
Termékek

Hypericin plus - Orbáncfű és Rózsagyökér kivonat egy kapszulában. A jó hangulat előcsalogatói! 40db

Cikkszám: 8002738987600
Bővebben a termékről

A jó hangulat előcsalogatói; Orbáncfű és rózsagyökér!

Az orbáncfű és a rózsagyökér egymással szinergiában álló gyógynövények, melyek jótékony hatással vannak a hangulatot befolyásoló élettani folyamatokra, és együtt különösen hasznosak a természetes, jó hangulat erősítésére, illetve a depresszió visszaszorítására. Kúraszerű alkalmazásuk során növelik az életkedvünket, és javítják az önbizalmunkat. A két gyógynövény hatékonyan csökkenti a stressz alatt álló szervezet szellemi fáradtságát, és javítja a fizikai kondíciót, illetve az általános közérzetet.

Amikor a szomorúság és a rossz hangulat elrontja a napot... 

Akkor gyógynövényekkel a mosolyodért!
Örökletes tényezők, fájdalmas élettapasztalatok (gyász, szakítás…) és negatívan megélt fiziológiai történések (menstruáció, gyermekszülés, betegség…) azok a fő okok, amelyek depresszív rendellenességeket okozhatnak.

A szűnni nem akaró szomorúság, a belső üresség érzése vagy szorongás, lecsökkent energiák, fokozódó érdektelenség, fáradtság, alvászavarok és ingerlékenység… depresszív zavart jelezhetnek, és ha ezeket a tüneteket elhanyagoljuk, akkor mindez betegséghez vezethet.

Az orbáncfű és a rózsagyökér együttes hatása, természetesen segít megküzdeni az enyhe, és a mérsékelt depresszióval is, visszanyerheted természetes jókedvedet, ugyanakkor rátalálsz a természetes testi életerődre is.

ORBÁNCFŰ: antidepresszáns gyógynövény

Botanikai neve: Hypericum perforatum L.
Egyéb elnevezések
: orbáncfű, lyukas fű, csengőlinka, vérfű, orbáncvirág Szent János növény (olasz), orbáncfű (angol).
Aktív összetevők:
0,05-0,15% naftodianthrone származékok (hypericin, pseudohypericin), 4,5% Floroglucin származékok (hyperforinnal, adhiperforint), 2-5% flavonoid (hyperoside, rutin, kvercetin, izokvercitrin, kvercitrin), tanninok, illóolaj.

Használata: enyhe vagy mérsékelt depresszió, szorongás esetén.
A legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy a floroglucin származékok, különösen a hiperforin, központi szinten képesek gátolni több neurotranszmitter, például a szerotonin, norepinefrin, dopamin, glutamát és GABA visszavételét. Ennek eredményeképpen a neurotranszmitterek megnövekedett koncentrációja szinaptikus szinten változásokat von maga után az 5-HT 1 és az 5-HT 2 receptorok, valamint a béta 1-adrenerg receptorok szintézisében. Ráadásul az orbáncfű virágjában levő néhány flavonoid in vivo antidepresszáns tulajdonságokat árult el. Humán farmakokinetikai vizsgálatok kimutatták, hogy mind a Hyperforin, mind a Hypericin lassan szívódik fel: a Hyperforin 3-4 óra után éri el legmagasabb plazmaértékét, a Hypericin pedig 6-7 óra után; a Hyperforin felezési ideje 9-12 óra, a Hypericiné 24-48 óra.

Számos tanulmány igazolta az orbáncfű kivonat klinikai hatékonyságát enyhe és mérsékelt depresszió kezelésében, és az eredményeket szisztematikus áttekintésekben és meta-analízisekben tették közzé. Az egyik ilyen vizsgálat 27 randomizált klinikai tanulmányt dolgoz fel, amelyben 2291 közepesen súlyos depresszióban szenvedő beteg vett részt (a Hamilton skála szerint általában 16 és 17 pont), akik 4-6 héten keresztül naponta 900 mg orbáncfű kivonatot szedtek 0,03% hypericinre standardizálva. Az eredmények nem csak a kivonat nagyobb hatékonyságát bizonyították a placebóval szemben, de azt is, hogy hatékonysága vetekszik a szintetikus antidepresszánsokéval (monoamin-újrafelvétel inhibitorok).

*Egy kb. 240 beteggel végzett dupla randomizált tanulmány kimutatta, hogy az orbáncfű és a fluoxetin egyformán hatékonyak [Käufeler et al. (2001) Pharmacopsychiatry (34 Suppl 1): S49-50].
*Az is bizonyítást nyert, hogy az orbáncfű hatékonyabb az imipraminnál az enyhe vagy mérsékelt depressziós betegek szorongásos tüneteinek enyhítésében
[Woelk (2000) BMJ 321: 536-539].

Rózsagyökér: adaptogén gyógynövény, fáradtság és stressz ellen

Botanikai neve: Rhodiola rosea L.
Egyéb elnevezések: aranygyökér, goldenseal, illatos varjúháj, rózsás varjúháj, varjúháj

Stressz alatt levő egészséges fiatal embereknél a Rhodiola jótékony hatásúnak bizonyult, csökkentette a szellemi fáradtságot, javította a fizikai kondíciót és az általános közérzetet. A növény egészségre gyakorolt jótékony hatását főleg glikozid tartalmának (rosavin) tulajdonítják. Klinikai vizsgálatokban a napi rosavin dózis 3,6 mg és 6,14 mg között mozgott (ez 360-614 mg 1% rosavinra standardizált kivonatnak felel meg).

*Az antidepresszáns, szorongásoldó és adaptogén hatást, valamint azt, hogy a növény képes gátolni a MAO-t, klinikai vizsgálatok igazolták
[Van Diemen D et al., 2009 Mar].
*Bebizonyították, hogy depresszió esetén a növény képes növelni a szerotonin (5-HT) szintjét az agyban, és elősegíteni a neuronális sejtvonalak szaporodását és differenciálódását [Quin YJ et al., 2008 Dec; Chen QG et al., 2009 Sep.].

Összetevők:

Hatóanyag a napi adagban

1 kapszula

Orbáncfű virág kivonat

117 mg

ebből standardizált hypericin

0,35 mg

Rózsagyökér kivonat (D/E-1/4-6)

100 mg

 ebből standardizált rosavin

3 mg

Orbáncfű virág ( Hypericum perforatum L. ) kivonat -0,3% hypericin , Rózsagyökér ( Rhodiola rosea L. ) kivonat- 3% rosavin , dikálcium foszfát, étkezési zselatin , csomósodás gátló : magnézium-sztearát;  színezék: titán-dioxid. Gluténmentes termék!

Felhasználási javaslat: Napi 1-2 kapszula, kevés folyadékkal bevéve.
Kiszerelés: 40 kapszula

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
mimi
2015.12.28 16:32
5/5
Bíztam benne de nem hittem hogy ilyen jó! Az Oktogon Bioboltban ajánlották, azóta is hálás vagyok érte.
tiges
2015.12.03 12:13
5/5
Közben eldöntöttem és meg is rendletem. Remélem gyorsan ideér a csomag, várom! :-)
tiges
2015.12.03 11:59
5/5
Régóta vártam már egy hasonló termékre, feltétlen ki fogom próbálni.