Főmenü Termékeink
Gyik

Mi a különbség a fekete áfonya és a vörös áfonya között?

Röviden: Feketét a szemre, vöröset a húgyútakra 

A fekete áfonya egyik legfontosabb hatóanyaga, az ún. neomirtillin, mely tulajdonképpen egy növényi inzulin, ami szabályozza a vércukorszintet és segít a cukorbetegséghez társuló alattomos szövődménynek kivédését. Erősíti a hajszálereket, segíti a szem vérellátását, éppen ezért erőszeretettel alkalmazzák számos szembetegségnél (rövidlátás, makula degeneráció, szürke hályog). Segíti a szem fényhez való alkalmazkodását (szürkület) és védi a szemet a napfény károsító hatásaitól.

A vörösáfonya hatékonyan csillapítja a betegséggel járó fájdalmat és egyéb tüneteket ( égő, viszkető érzés, fehér folyás). Hatását annak köszönheti, hogy hippursavat termel, mely megakadályozza a fertőző baktériumok szaporodását, és azok hozzátapadását a húgyútak falának hámsejtjeihez.