A kakaó elsőszámú magnézium forrás, nagyobb mennyiségben tartalmaz rezet, foszfort és káliumot, de cink és vas is található benne. A kakaóból készített csokoládé serkenti az endorfin kiválasztását, ezáltal javítja a közérzetet. A kakaó elűzi a fáradtságot, ajánlott gyomorproblémákhoz és a köhögés csillapítására, narancslével és fahéjjal. A szív- és érrendszeri problémák és a magas vérnyomás megelőzésére is fogyasztható. A kakaó évezredekkel ezelőtt a maják és az aztékok fizetőeszköze volt. Nem tartalmaz cukrot, alacsony a Glikémiás indexe. Fogyókúrázóknak, desszertek ízesítésére alkalmas.

Felhasználási javaslat: Kiváló sütemények, desszertek, reggelik ízesítéséhez, kakaó-, forró csokoládé készítéséhez. Tökéletes íz harmónia érhető el mézzel, vaníliával, fahéjjal, gyümölccsel, pikáns paprikával fűszerezve. Nem szükséges darálni, kivéve kakaó, forró csoki készítéséhez, kávédarálóban őrölhető.

Kiszerelés: 150 g