A bio vörös lencse proteinben, rostokban és ásványi anyagokban is rendkívül gazdag, főleg a vas- és magnéziumtartalma kiemelkedő. Kutatások szerint a bio lencse gazdag antioxidáns vegyületekben is, melyek a betegségmegelőzésben a szabad gyökök megkötése révén játszanak szerepet. Glikémiás indexe alacsony (21).  A lencsefélék közül a vörös lencse a legkönnyebben emészthető, próbálkozhat vele az is, aki egyébként nem eszik bab-féléket, azok gázképző hatása miatt.

Felhasználási javaslat: Kitűnő köret készíthető belőle főzve, enyhén fűszerezve, nem igényel áztatást. Vékony olajon egy fej hagymát megpirítunk, csipet tengeri sóval és zöld fűszerekkel meghintjük (szárított algákat is tördelhetünk bele), majd rádobjuk az alapra a gabonát és alaposan összekeverjük, hogy az ízek elegyedjenek, egyszeres mennyiségű vízzel felöntjük és 12-15 perc alatt készre főzzük.

Kiszerelés:
500 g