A hántolatlan szezámmag kalciumban gazdagabb a tejtermékeknél és a többi olajos magnál. A szezámmag erősíti a májat és a vesét, ezzel fokozott méregtelenítő hatást váltva ki.  Jelentős mennyiségben található benne kalcium, magnézium, kálium, foszfor, és ezek mellett A-, E-, B1-, B2-vitamint is tartalmaz. A száraz köhögés kiegészítő kezelésére is alkalmazható, valamint ízületi fájdalmak, fejfájás, szédülés mérséklésére is. Gyorsítja az anyagcserét, erősíti a csontokat. Candida diéta során is fogyasztható. Természetben előforduló formájában  nem tartalmaz glutént.

Felhasználási javaslat: Érdemes megőrölni a szezámmagot evés előtt a könnyebb emészthetőség miatt. Ha éjszakára beáztatjuk majd másnap megpörköljük és aztán daráljuk le, azzal tovább könnyítjük a felszívódását és az íze is kitűnő lesz. Napi ajánlott adag egy evőkanálnyi. Fogyasztható pirítva, kenyérbe süthető, pogácsára szórható, felhasználható panírhoz, salátákhoz.

Kiszerelés: 250 g