A mustárfű növény magját, a mustármagot fűszerként használják. Az asztali mustár fűszer fontos alapanyaga: a megtört és olajtól mentes fehér és fekete mustármaghoz ecetet, borsot, szegfűszeget, tárkonyt, hagymát, sót és egyéb fűszereket adnak, ezért annak egyes fajtái csípősek, mások enyhék és vannak kifejezetten aromásak is (minden gyártónak megvan a saját, titkos receptje). Sajtolnak belőle mustár olajat is.  A mustár magját házi gyógyszerként, sokféle betegség (érelmeszesedés, magas vérnyomás, anyagcserezavarok, epe- és májbántalmak, emésztési problémák, felfúvódás, reuma, bőrkiütés) kúrálására használják.

Felhasználási javaslat: Házi gyógymódként naponta 2-3 alkalommal, az étkezés előtt rágás nélkül nyeljünk le 1-1 kávéskanálnyit vízzel vagy teával.

Kiszerelés: 10 g