A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. A sárga lencse enyhén diós, édeskés ízű különlegesség. Proteinben nagyon gazdag, emellett rostokban és ásványi anyagokban is, főként vas- és magnéziumtartalma magas. Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz.
A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben. Glikémiás indexe alacsony (21). Candida diéta alatt is fogyasztható. Természetben előforduló formájában gluténmentes.

Felhasználási javaslat: Leginkább őrölve vagy köretként ajánljuk. Enyhén édeskés, dió ízű. Főzés előtt néhány órára érdemes beáztatni. Főzési idő: hideg vízben feltéve is maximum 25 perc. Hozzá illő fűszer: curry

Kiszerelés: 500 g

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.