A kuszkusz Észak-Afrikában nemzeti ételnek számít. Durumdarából készül, amit nedvesen búzalisztbe hempergetnek, hogy az rátapadjon a szemcsékre, azután megszárítják.
A durumbúza fehérjében gazdag, teljes értékű élelmiszer, gazdag továbbá B1, B2, B5, B6 vitaminokban és folsavban. Továbbá zsírmentes, koleszterinmentes, fehérjében azonban nagyon gazdag, ezért vegetáriánusoknak, sportolóknak is kitűnő, tápláló étel.

Felhasználási javaslat: Kitűnő köret készíthető belőle főzve, enyhén fűszerezve, nem igényel áztatást. Vékony olajon egy fej hagymát megpirítunk, csipet tengeri sóval és zöld fűszerekkel meghintjük (szárított algákat is tördelhetünk bele), majd rádobjuk az alapra a gabonát és alaposan összekeverjük, hogy az ízek elegyedjenek, egyszeres mennyiségű vízzel felöntjük és 12-15 perc alatt készre főzzük. Édesség is készíthető belőle, gabonatejjel, mézzel és aszalt gyümölcsökkel nagyon finom! A kuszkuszból salátát készíthetünk (Taboulé).

Kiszerelés: 500 g