A köles finomra őrlésével készült a kölesliszt. A köles a legősibb termesztett gabonafélék közé tartozik. Rizs helyettesítésére is kiváló. A köles rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél. Legfontosabb lúgosító gabonánk. Gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében.

Felhasználási javaslat:
A köleslisztet felhasználhatjuk ételek besűrítésére, vagy pl. liszt érzékenyek étrendjében kenyéradaléknak lepény, palacsinta, egyéb pékáruhoz adva maximum 30% arányban.

Kiszerelés: 250 g