A szezámmag gazdagabb kalciumban, mint a tejtermékek és a többi olajos magvak.

A szezámmag erősíti a májat és a vesét, miközben fokozottan méregteleníti azokat. Jelentős mennyiségben tartalmaz kalciumot, magnéziumot, foszfort, A-, E-, B1- és B2-vitaminokat. Kiegészítő kezelésként alkalmazható száraz köhögés esetén, de mérsékli az ízületi fájdalmakat, a fejfájást és a szédülést is. Gyorsítja az anyagcserét, erősíti a csontokat. Candida diéta részeként is fogyasztható. Természetben előforduló formájában  nem tartalmaz glutént.

Felhasználási javaslat:
Fogyasztható pirítva, süthetjük kenyérbe, szórhatjuk pogácsához, vagy panírba. A könnyebb emészthetőség miatt érdemes megőrölni. Amennyiben tovább szeretnénk fokozni a felszívódást, éjszakára áztassuk be, majd másnap pörkölés után daráljuk le. Az ajánlott napi adag egy evőkanálnyi.

Kiszerelés: 250 g

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.