A bio hajdina pehely magas szénhidrát-, fehérje-, ásványi anyag-, vitamin- és rosttartalma miatt is rendkívül értékes élelmiszer. Nagy mennyiségű, P vitaminnak is nevezett rutint is tartalmaz, melynek egészségvédő hatása leginkább a szív-és érrendszer védelmében nyilvánul meg, C vitaminnal együtt erősíti a kötőszöveteket valamint csökkenti a magas vérnyomást.
Rosttartalma hasznos segítség lehet a székrekedésre hajlamosak, a cukorbetegek és az energiaszegény diétára szorulók számára, valamint a bélrendszeri daganatok megelőzése érdekében.
Glikémiás index: 55. Candida diéta bármely szakaszában fogyasztható.
Magas szénhidráttartalmú. Természetben előforduló formájában gluténmentes.

Felhasználási javaslat: A bio hajdina pehely fogyasztható vízben vagy tejben megfőzve, kefírbe keverve, müzlihez, mézzel, gyümölcsökkel ízesítve. Főzési ideje 2-3 perc, vagy elegendő akár forró vízzel vagy tejjel leönteni és néhány percig állni hagyni.

Kiszerelés: 250 g