A hajdina rendkívül értékes élelmiszer, magas szénhidrát-, ásványi anyag-, fehérje-, vitamin- és rosttartalma miatt. Rutint, más néven P-vitamint tartalmaz, mely leginkább a szív- és érrendszerre fejti ki egészségvédő hatását. Ha C-vitaminnal együtt fogyasztjuk, akkor erősítik a kötőszöveteket és csökkentik a magas vérnyomást. Magas rosttartalma hasznos segítség a székrekedés kellemetlen tünetei ellen, a cukorbetegek és az energiaszegény diétára szorulók számára, valamint a bélrendszeri daganatok megelőzése érdekében. Csírája is gazdag vitamin- és ásványi anyag tartalommal bír.

Felhasználási javaslat: Kásához, krémlevesekhez, fasírt készítéséhez ajánljuk, levesbetétnek is alkalmas. Kb. 15 perc alatt puhára fő. Ízlés szerint fűszerezhető.

Kiszerelés: 500 g

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.