A vegetáriánusok kaviárja – A beluga lencse nevét a legjobb minőségű fekete kaviárról kapta. A lencse a proteinben leggazdagabb hüvelyes növényünk. Rost- és ásványi anyag tartalma is igen magas, azok közül is főként a vas- és magnézium.

Kutatások alapján elmondható, hogy gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek megkötik a szabadgyököket, így fontos szerepet töltenek be a betegségek kialakulásának megelőzésében.

Nemcsak az egészségünket védi, de erősíti az immunrendszert és hatékony béltisztító.

Felhasználási javaslat: Különleges alapanyag salátákhoz, hidegtálakhoz, levesekhez vagy köretekhez. Különleges diós íze van. Főzés előtt nem kell beáztatni, a lencsék közül a beluga lencse a legapróbb szemű, gyorsan megfő. Köménymaggal és szerecsendióval megbolondítható, de babérlevéllel és sóval fűszerezve is kiváló. Főzési ideje: kb. 20-30 perc

Kiszerelés: 500 g