A fekete bab Indiában nagy tiszteletnek örvend, a dhal-ok alapanyaga, proteinekben, rostokban, vitaminokban gazdag. A fekete bab a proteinben leggazdagabb növényi eredetű ételek közé tartozik. A növényi proteinek hozzájárulnak a szív-és érrendszeri betegségek, és az elhízás megelőzésében. Rostokban nagyon gazdag. Alacsony zsír-és nátrium tartalmú, jelentős inzulintartalma miatt cukorbetegeknek ajánlott diétájuk beillesztésébe. Candida diéta esetén az első 2-3 után fogyasztható. A fekete bab természetben előforduló formájában nem tartalmaz glutént. Glikémiás index: 35

Felhasználási javaslat:
Köretek, főzelékek, mexikói ételek elkészítéséhez. Áztatási idő: kb. 12 óra. Főzési ideje: kb. 2-3 óra. Főzéskor elveszíti fekete színét, szép padlizsán lila színe lesz.

Kiszerelés:
500 g

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.