Az amaránt vastartalma a legkiemelkedőbb a gabonák és valamennyi fontos növényi táplálékunk közül, mind mennyiségét-, mind biológiai hasznosulását tekintve.
Az amaránt kitűnő kalcium, magnézium és cink, valamint egyéb mikroelem forrás. Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását figyelembe véve a legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer. Magnézium tartalma nagyságrendekkel nagyobb a gabonaféléknél.
Jótékony hatással van a szívizom működésére és az elme frissességének megőrzésére. Az amaránt gluténmentes, ezért lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Felhasználási javaslat: Kitűnő köret készíthető belőle főzve, enyhén fűszerezve. Vékony olajon egy fej hagymát megpirítunk, csipet tengeri sóval és zöld fűszerekkel meghintjük (szárított algákat is tördelhetünk bele), majd rádobjuk az alapra a gabonát és alaposan összekeverjük, hogy az ízek elegyedjenek, egyszeres mennyiségű vízzel felöntjük és 12-15 perc alatt készre főzzük.

Kiszerelés: 500 g