A csicseriborsó élelmi rost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is.
Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is. A csicseriborsó ballasztanyagai hatékony segítséget jelentenek az emésztőrendszer salaktalanításában, ezáltal a szervezet méregtelenítésében is.
Magas proteintartalmának köszönhetően vegetáriánus étrendbe is beilleszthető.
Alacsony a glikémiás indexe, így sokáig telítettség érzést ad. Candida diéta során is fogyasztható.

Felhasználási javaslat:
Előző este be kell áztatni, majd másnap 2-szeres mennyiségű vízben, növényi vegeta hozzáadásával puhára főzzük. A humusz fő alapanyaga, de akár levesek, főzelékek is készíthetők belőle

Kiszerelés: 500 g