A lenmagot magas rosttartalma és magas esszenciális zsírsav tartalma miatt érdemes fogyasztani. Serkenti az agyműködést, bélmegbetegedések és székrekedés esetén emésztés szabályozására is használható. Szív-és érrendszeri betegségben szenvedőknek vérnyomáscsökkentő hatása miatt is javasolt. A legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége lehet. Ásványi anyagok: kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór, mangán, szilícium, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, króm. Vitamin: A, B, C, D, E. Jótékony hatással van: agyműködést serkentő, szív-és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, bélmegbetegedések, székrekedés, emésztés.

Felhasználási javaslat
: Ajánljuk önmagában, mézzel, joghurthoz, kefírhez, süteményekbe, tejbe, gyümölcslébe…
A könnyebb emészthetőség érdekében ajánlott a lenmagot megőrölni és ilyen formában hozzáadni az ételekhez.

Kiszerelés:
500 g