Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás.
Nemcsak a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.
Kiemelendő kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer. Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonafélékénél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a liszt érzékenyek mindennapi étrendjébe.  Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink. Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C-vitamin.  Jótékony hatással van: szívizomműködés, elme frissen tartása.

Felhasználási javaslat: reggelire, müzlihez, joghurthoz, tejbe, kefirbe, süteményekbe, kenyérbe keverve, salátára szórva.

Kiszerelés:
100 g