Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve. Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot. Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a liszt érzékenyek mindennapi étrendjébe.  Glikémiás index: 35

Felhasználási javaslat: Fogyaszthatjuk reggelire, kásához, müzlihez, kefírbe, tejbe, süteményekhez, kenyérsütéshez. Kásaként is elkészíthető, ehhez elég csak forró vízzel vagy tejjel leönteni és kb. 20 percig állni hagyni.

Kiszerelés:  400 g