Figyelem! Most 2+1 Akció, kattints a részletekért >>>

Növényi inzulin
Fekete áfonya + Inulin prebiotikum

Mi az, hogy növényi inzulin?
Olyan természetes vércukorszint szabályzó vegyületek, amik segítségével nem csupán a vércukorszint szabályozható, de a cukorbetegséggel járó alattomos szövődmények is kivédhetők, mint szexuális zavarok, szívinfarktus, látásromlás, veseelégtelenség…

A fekete áfonya antocianin neomirtillinjei és az inulin növényi inzulinok.  A gyártó azonban nem csak ez okból kombinálta ezt a két szerves és szinergikus anyagot. Az áfonya sejtfalából az inulin ugyanis további hatóanyagokat szabadít fel, és segíti, azok sejtszintű beépülését.

Arról sem feledkezhetünk meg, hogy az inulin a hasznos bélbaktériumok kedvenc csemegéje, amitől ezek a bélflórában élő probiotikus törzsek sokasodni (kolonizálódni) fognak. A bélflóra hasznos bélbaktériumai, tovább növelik a biohasznosulást és nagymértékben gyorsítják a gyógyulási folyamatokat, mivel ők adják az immunrendszer 70%-át.

A cukorbetegek előszeretettel fogyasztják a fekete áfonyát és az inulint, hiszen mindketten ismert, és természetes vércukorszint szabályzók. Ugyanakkor ezzel a két növényi kivonattal a cukorbetegséggel járó alattomos szövődmények is kivédhetők. A diabétesz szövődmények az összes szerv működését hátrányosan befolyásolják, ide értve a szívet, az ereket, az idegeket, a szemeket és a veséket. Sokszor csak akkor derül fény a cukorbetegségre, amikor már valamelyik szövődmény kialakult, mint szexuális zavarok, szívinfarktus, látásromlás, veseelégtelenség. Ezért mondják a cukorbetegségre azt, hogy alattomos betegség, ami belülről falja fel az embert, és mely betegségnek gyakori végállomása az agyvérzés vagy a végtagvesztés.

• Cukorbetegek részére, a vércukorszint szabályzására és a betegséggel járó szövődmények kezeléséhez.

Fekete áfonya és az Éleslátás

Tudtad, hogy a fekete áfonya egy természetes szemvitamin?
A második világháború idején a pilóták vették észre, hogy amikor fekete áfonyát ettek, hogy javult az éjszakai tájékozódó képességük. Ennek alapján kezdték el tudományosan kutatni a fekete áfonya hatásait, s ma már számos látászavar kezelésére használják. A fekete áfonya bogyók hajszálereket (kapillárisokat) erősítő képessége elősegíti a szem vérellátását, és képes megnövelni a retinavérzés utáni regenerálódás gyorsaságát.

A fekete áfonya az ideghártya-betegségek gyógyításában is fontos szerepet játszhat, mert a fekete áfonya különösen az ideghártyát, vagyis a szem fényérzékeny részét segíti alkalmazkodni a fényhez és sötétséghez. Ezért alkalmas farkasvakság megszüntetésére vagy erős fény okozta látászavar ellen, mivel a termésében lévő antocianozidok elősegítik a szem ideghártya-pigmentjének regenerálódását. Több tanulmány is megerősítette, hogy a fekete áfonya fogyasztása hosszú távon enyhíti a rövidlátást.

 • Éleslátás, éjszakai tájékozódó képesség javítására, az erős fényhez való alkalmazkodásra.
 • Számos szemrendellenességre, többek között a cukorbajjal járó ideghártya bántalmakra, a szürke hályogra és a sárgafolt-degenerációra.
 • Rövidlátóknak

*Kötelező mesterséges fényviszonyok mellett és monitor előtt dolgozók részére!

Fekete áfonya és a Hajszálerek egészsége

Tudtad, hogy a fekete áfonya erősíti a hajszálerek falát, és csökkenti az aprócska vérzéseket? A fekete áfonya bogyói antocianidokat tartalmaznak, értékes hatóanyaguk állandó tudományos kutatás tárgya, melyekből mindeddig nem kevesebb, mint 15 különböző típust tártak föl; a legfontosabbak a delfinidin, a cianidin, a petunidin és a malvidin glükozidjai.

A fekete áfonya antioxidáns antocianidjai a szervezet minden pontján serkentik a kapilláris erek vérellátását. Így segítik a hajszálerek egészségét és a vénák rugalmasságát, mely tulajdonságát visszeresedés, hajszáleresedés/seprűvénák és Rozácea (hajszálértágulatok az arcon) ellen használhatjuk fel.

Az antocianidok megerősítik a kötőszövetet, mely a vérereket veszi körül, így javítva azok rugalmasságát, vérzéscsillapító hatásuk is van, illetve védelmet nyújtanak a szabad gyökök és a vérben túlzott mértékben jelenlévő zsírok károsító hatása ellen: hatásukra megnő a vénák tartása, csökken a kapillárisok áteresztő képessége, és megelőzhetőek a mikrovérzések, melyek különösen veszélyesek lehetnek a retina vérellátásában.
Állatkísérletek kimutatták, hogy a bogyókban található antocianidok növelik a kisebb vérerek ellenállását, javítják a hajszálerekben és általában az erekben a vérkeringést, és csökkentik áteresztő képességüket. Megakadályozzák a vérrögképződést és védik a kollagénállományt a szuperoxidionok ellen. A benne lévő antioxidánsoknak fontos szerepük van a különböző gyulladásos folyamatok leküzdésében.

 • Visszeres és aranyeres fájdalmak enyhítésére, különösen várandós nőknél.
 • Erősíti a kapillárisokat (hajszálereket)
 • Rozácea
 • Véraláfutások
 • Bőrgyulladások

Bőrgyulladások és a rozácea

A fekete áfonya kivonata segít, a teleangectosiának (a bőr ereinek kitágulása, különösen az alsó szinteken, melyeket nem szabatos módon “kapillárisoknak” neveznek); rozácea és vérzés esetén, azoknál is, akik terhesség alatt, vagy szülés után szenvednek tőle. A gyulladásos eredetű bőrelváltozások nagyszámú tágult eret tartalmaznak, ahol a fekete áfonya szintén segíthet, megfontolandó a kúrát az ázsiai gázló asiatozidokkal kiegészíteni. A bőrgyulladások és a rozácea a szervezet segélykiáltásai, csökkenteni kell az értágító élvezeti szerek, mint kávé, cigarette, alkohol, koffeines üdítő fogyasztását és lúgosítani kell, melynek fontossága a gyomor és a belek pH-egyensúlyának visszaszerzésén alapul, ami szintén a kiváltó okok között szerepel. Terhesség esetén az állapot rosszabbodik.

Fekete áfonya és inulin szinergia

A Fekete áfonya kivonathoz Inulint adtunk, egyrészt mert az inulin további hatóanyagok felszabadítását teszi lehetővé a kivonatban a növényi sejtfalból, másrészt segíti a hatóanyagok sejtszintű felszívódását, kolonizálja a bélflóra hasznos bélbaktériumait, mellyel tovább növeli a biohasznosulást. Az inulin egy prebiotikum, mely a fekete áfonyához hasonlóan vércukorszint szabályzó és specifikus a cukorbetegség szövődményei ellen. Az inulin és a fekete áfonya drámaian fokozza a szervezet öngyógyító képességét.

 • A fekete áfonya (Vaccinium myrtillus, Mirtillo, Kukojsza) gyógyhatását az antociánoknak - antocianidinek: Flavilium kation származékok és antocianineknek; neomirtillinek -növényi inzulin- köszönheti, melyek kitűnő antioxidánsok. A formula szabványosított; a standardizált, titrált kivonatok garantálják a hatóanyagok állandó napi mennyiségét.
 • vércukorszint szabályzás
 • cukorbetegség szövődményeinek kivédése
 • éleslátás
 • visszerek
 • hajszálerek
 • rozácea
 • bőrgyulladások
Összetevők:  
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban 2 kapszula:
Feketeáfonya (Vaccinium myrtillus) bogyó száraz kivonat 404 mg
1%  antocianidinek: Flavilium kation származékok 4 mg
20% Inulin 200 mg

mikrokristályos cellulóz, növényi magnézium-sztearát.

Vcaps®
; 100%-ban növényi eredetű kapszulatokban.

Felhasználási javaslat: Naponta 2x1 kapszula étkezés után.
Minimumkúra-maximumkúra: A minimumkúra 60 nap, ahol a napi adag standardizált, 400mg fekete áfonya kivonatot szavatol. Maximumkúra, például a sárgafolt-elfajulás, cukorbetegek; 120 nap, ami évente kétszer ismételhető 1 hónapos szünetekkel. Káros mellékhatása mindeddig nem ismert, várandós vagy szoptató anyák is fogyaszthatják. Orvos által felírt vagy vény nélkül kapható gyógyszerrel együtt alkalmazva sincs káros hatása.
Kiszerelés: 60 kapszula
OETI: 10616/2012

Most 2+1 Akcióban! Mit jelent ez?

2-őt fizetsz, 3-at kapsz! A termék 4150 Ft-ba kerül, de ha most 2 db-ot vásárolsz, akkor mi +1-et INGYEN helyezünk a csomagba. Így az akcióval a termék darabonkénti értéke máris 2767 Ft-ra csökken!

Ha élnél az akcióval, semmi mást nem kell tenned, mint:

 1. a kosárgomb melletti darabszámos mezőbe páros számokat írni. Ugyanis a páratlan számokat automatikusan INGYEN CSOMAGOLJUK! Vagyis minden második termék után 1-et, INGYEN kapsz tőlünk. 4 db után 2-őt, 6 db után pedig 3-at …és így tovább.

 2. Ezt követően nyomj a kosár gombra, majd

 3. jön a „tovább a rendeléshez” gomb, ahol véglegesítheted a rendelésed. (Véglegesítés előtt arra is van lehetőséged, hogy a „Telefonos visszaigazolást kérek” szolgáltatás melletti mezőt kipipáld. Ilyenkor a kollégáink visszahívnak, tanácsot adnak, és személyre szólóan egyeztetnek Veled!)

Vissza a lap tetejére >>>