Erbalax - Beszorultál? Kíméletesen segít ki!

Ez a szelíd formula, természetes ritmust ad a lomha bélrendszerednek. A lúgos montegrimanoi gyógyvíz alaphoz, mikronizált psylliumot, rebarbarát, tamarinduszt, mályvát és szilvát adtunk.

Miért nem használtunk szennát?

A szennalevél a belek görcsös összehúzódását, fájdalmát idézheti elő, és súlyos mellékhatásokkal járhat, pl. szívműködési zavarok, érrendszeri panaszok, izomgyengeség. A szennatartalmú hashajtók hosszantartó alkalmazása (néhány hét) a bél nyálkahártya kiszáradásához, irritációjához vezet. A víz-és elektrolitháztartás felborulásával járó káliumveszteség, csökkenti a belek motilitását, és ez ismételten hashajtó szedésére ösztönzi az egyént ("lusta bél szindróma"). Sajnos a hashajtó hatás csak a dózis emelésével érhető el.
A drasztikus hashajtózás mellékhatása lehet, az ún. vastagbél pigmentáció, mely a vastagbél hámsejtjeinek elhalását jelzi, és hozzájárulhat daganatos betegségek kialakulásához.

Mi jelent az, hogy mikronizált psyllium van a főzetben?

A mikronizáció egy technológia, ahol egy szilárd anyag szemcseméretét mikrométeres (a milliméter ezredrésze) nagyságrendűre csökkentik. Ez fokozza a hatóanyagok felszívódási sebességét, ezáltal erőteljesebb élettani hatást biztosít. Minél kisebb szemcsenagyságot érünk el, annál nagyobb felületet képezünk, a több felületen pedig több biokémiai reakció fog végbemenni, ezáltal exponenciálisan megnöveltük a termékek hatékonyságát. A technológiai újítás nem csak a hatóanyag tartalmat növelte meg jelentős mértékben, de az élettani hatást is. Ezáltal képessé tesszük a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. A mikronizáció további előnye, hogy a végtermékben csökkentette a felhasznált segédanyagokat és növelte a fitovegyületek maximálisan elérhető mennyiségét.

Erbalax

  • Segít szelíden támogatni a rendszeres emésztést
  • Segít a belek rendszeres működésre szoktatásában
  • Nem irritálja a bélnyálkahártyát
  • Tiszta belek, könnyed emésztés, jó közérzet, kellemes íz

A székletrendező összetevők;

Lúgos montegrimanoi gyógyvíz

A hidrogén karbonátokban gazdag gyógyvíz - melynek lúgos kémhatását köszönheti - segít a szervezetnek megszabadulni a felhalmozódott salakanyagoktól és részét képezi a gasztrointesztinális terápiáknak. Savcsökkentő és emésztést elősegítő hatású, a lúgosító hatás mellett jelentős puffer képességgel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy fontos szerepet kap a belek pH-szabályzásában.

Rebarbara

(Rheum palmatum) gyöktörzs száraz kivonat                                                              
titrált, standardizált 5% hidroxiantracén-glikozid rein-ben kifejezve
A rebarbara egyike a legismertebb bélműködést szabályozó szereknek, keserű tonikként működik a benne lévő keserű anyagok következtében. Az antrakinon-glükozidok javítják a bél izomzatának mozgását, s ennek következtében javítják az ürítést.

Psyllium

(Plantago ovata) magok mikronizált pora                                            
Indiai útifű, egyiptomi útifű, egyiptomi bolhafű vagy indiai bolhafű                                      
A magját borító szövetben jelenlévő nyálkás anyagot mikronizáták, azaz a milliméter ezredrészére darabolták fel, hogy ezáltal nagyobb felületet képezzenek, és a nagyobb felülten több biokémiai reakciót legyenek képessek előidézni. Az extrém módon hidrofil nyálka könnyedén elnyeli a vizet és figyelemre méltóan megduzzad. A formal gél növeli a széklettömeg nagyságát, lágyítja tartalmát és serkenti a  bél perisztaltikát, ezáltal az űrítést. Emellett a nyálkának gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is van a nyálkahártyán, így megfelelő a vastagbélgyulladás kezelésére.

Mályva

(Malva officinalis) virág és levelek nyálkája                                                                 
Kiemelkedő lágyító hatású a gyomorban keletkező mindenféle égető fájdalom esetén, köszönhetően lazító, enyhítő és puhító tulajdonságainak, alkalmas segítője lehet a krónikus székrekedés megszüntetésének a benne lévő nyálkás anyagoknak köszönhetően, melyek vízben újra felfújódnak és viszkózus oldatok keletkeznek általuk.

Tamarind

(Tamarindus indica) koncentrált gyümölcslé                                                           
A tamarindusz gyümölcsének húsa kis adagban alkalmazva szabályozza a bélrendszer működését, ugyanakkor nagyobb koncentrációban ozmotikusan segíti elő a tápanyag áramlását a bélben anélkül, hogy görcsöt okozna. A benne lévő pektinnek köszönhetően vizet képes a szervezetbe visszajuttatni, ily módon lazítva a székletet.

Szilva

(Prunus domestica)  koncentrált gyümölcslé
A szilva nem csak rost tartalma miatt fontos béltisztító, hanem magas káliumtartalma, a kálium ionveszteség megelőzését és pótlását szolgálja. A kálium,  a vér sav-lúg tartalmának egyensúlyát segíti elő, a szervezet harmadik legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyaga a kalcium és a foszfor után. Komoly káliumhiány alakulhat ki azonban erős vízhajtó szedésekor , illetve ha súlyos hasmenés vagy hányás lép fel.  A kálium szabályozza a sav-bázis egyensúly (lúgosító ásvány), normalizálja a szív ritmusát és segít a test salakanyagainak kiürítésében. Sokak számára ez az ásványi anyag jelenti a megoldást ingadozó vérnyomás kezelésére és csökkentheti a szívbetegség és a szélütés kialakulásának veszélyét.

Összetevők:

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban 5ml:
Szilva (Prunus domestica) koncentrált gyümölcslé 566,6 mg
Mályva (Malva officinalis) virág és levelek nyálkája 396,6 mg
Tamarind (Tamarindus indica) koncentrált gyümölcslé 198,3mg
Rebarbara (Rheum palmatum) gyöktörzs száraz kivonat
titrált, standardizált 5% hidroxiantracén-glikozid rein-ben kifejezve
141,6 mg
Psyllium, Indiai útifű (Plantago ovata) magok mikronizált pora 45.5 mg


Segédanyagok:
lúgos montegrimanoi gyógyvíz, fruktóz, kálium-szorbát, mikrokristályos cellulóz Aroma: édesgyökér. Az Erba Vita technológia: a végtermékben 95%  növényi kivonatot biztosít (a fitovegyületek maximálisan elérhető mennyiségével), ugyanakkor csökkentette a felhasznált segédanyagok mennyiségét!

Felhasználási javaslat: 5-15 ml este lefekvés előtt, önmagában, vagy fél pohár langyos vízben feloldva (adagolókupak a doboz tetején). Ha szükséges, 5ml reggel.

Minimumkúra-maximumkúra: lehetséges alkalomszerű fogyasztása. Kúraszerű alkalmazás esetén minimum 40 nap, maximum 120 nap.

Kiszerelés: 200 ml/40-13 nap

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.