Termékeink Főmenü
Termékek

Dr. Natur étkek. Prémium Kókuszvirág cukor. Finomítatlan, természetes cukorhelyettesítő. 500g

Cikkszám: 5999565080310
Készlet információ: Rendelhető
1 530 Ft
Bővebben a termékről

Hogyan készül a kókuszvirág cukor?

A kókuszvirág cukor, valóban a kókusz virágjából készül. Már az előállítása is lenyűgöző, amit kétlépcsős folyamat jellemez:

  1. Először bemetszést ejtenek a kókuszpálma virágain, és több napon keresztül „csapolják” nedvüket. A hatalmas konténerekben összegyűjtött sűrű nektárnak a 80%-a víz.
  2. Ezért a következő lépcsőben, alacsony hőmérsékleten, és kíméletesen elpárologtatják a virágnektárban található vizet, mely először sziruppá sűrűsödik, ezt követően pedig kikristályosodik.

És ez már maga a kókuszvirág cukor! – ami vegán, gluténmentes, Paleo és Diétás étrend része, Alacsony glikémiás indexel.

Mikor válaszd a kókuszvirág cukrot édesítőként?

  • ha fehérítetlen, finomítatlan, egészséges alternatívát keresel cukor helyett
  • ha nem elsődleges szempont a legalacsonyabb glikémiás index
  • ha mellékízmentes édesítőt szeretnél
  • ha fontos, hogy ne csak édes legyen, de tápanyagokat is tartalmazzon
  • ha szempont, hogy receptjeidben 1:1 arányban helyettesíthesd az asztali cukrot vele (nem kell átváltani, számolgatni)
  • ha valóban természetes cukorpótlót keresel
  • ha nem bírod a nyírfacukrot, hasmenésed van tőle
  • ha gluténmentes vagy paleo diétát követsz

Egészséges alternatíva cukor helyett, vagy egy nagy átverés?

Nagyon sok helyen lehet olvasni a kókuszvirág előnyeiről/ hátrányairól pro és kontra.

Az alábbiakban felsorolok néhány szempontot, ami alapján mindenki dönthet.

Egy biztos, én használom és imádom a kókuszvirágból készült cukrot, ezért is gondoltam, hogy kötelességem megvédeni őt. Nézd csak meg, hogy miért! 

1., Kókuszvirág cukor; alacsony glikémiás index!

A Glikémiás index (GI) azt méri, hogy egyes élelmiszerek milyen gyorsan emelik meg a vércukorszintet.

Egy 1-100-ig terjedő skálát alkalmaznak, ahol a glükóz a 100-as értékű, vagyis a vércukorszintet a legmagasabb szintre emelő tápanyag. A skálán az 50 alatti egységeket nevezik alacsony glikémiás indexű táplálékoknak, az 50 felettieket pedig magasnak.

A kókuszvirág cukor Glikémiás Indexe 35, ami alacsony tartománynak számít (a fehér cukor 60-as GI értékkel rendelkezik), tehát kókuszvirág cukor majd harmadannyira befolyásolja a vércukorszint emelkedését, mint a tiszta glükóz.

Miért jó ez Neked?

Az alacsony glikémiás index érték, támogatja a kiegyensúlyozott anyagcserét, és azt, hogy vércukorszinted ne ingadozzon, és a szervezeted ne tartalékoljon energiát zsírpárnák formájában.

2., Kókuszvirág cukor; magas tápanyag tartalom!

Gondolj csak bele, a kókuszvirágból lesz a kókuszdió.

A kókuszvirág tehát tartalmazza azokat az értékes hatóanyagokat és energiát, mely a kókuszdió növekedéséhez szükséges.

És mindezt megkapjuk koncentráltan a kókuszvirág cukorban is!

A legjelentősebbek ezek közül az ásványok (vas,cink, kalcium,kálium), vitaminok (B1-, B2, B3, B6, C-vitamin), aminosavak, és az antioxidáns hatású polifenolok.

3., Kókuszvirág cukor; utánozhatatlan íz és aroma!

Mivel a virágból és nem a termésből készül, így nincs kókusz íze.

A kókuszvirág cukor édesítőereje a fehér cukorral megegyező (1:1 arányban használható a receptekben cukor helyett, így nem kell átváltani és számolgatni), íze karamellásabb, és hihetetlenül finom ízt ad a süteményeknek.

Nyugodtan állíthatom, hogy a kókuszvirág cukor alkalmazása valódi kulináris élvezet.

4., Kókuszvirág cukor; gazdaságos és fenntartható termesztés!

A kókuszvirág cukornak a nádcukorral szemben, nem szezonális a termesztése.

A Kókuszpálma kb. 15 éves korától kezd el virágozni és 75-80 év közötti élettartalommal bír.

Egész évben 8-15 alkalommal virágzik, így egész évben biztosítani tudja a kókuszgazda, és családjának megélhetését. Sok helyen olvasni arról, hogy ha a virágját felhasználják, nem terem kókuszdiót.

Én azt gondolom, a kókusz virág és kókuszdió termelők, jól megférnek egymás mellett, mint ahogy az is termelőtől függ, hogy a kókuszdiót fiatal zöld, vagy barna formájában használják-e fel.

Mindegyikből más készül, és mindegyik egyaránt hasznos.

5., Kókuszvirág cukor; a leginkább fenntartható édesítőszer a világon!

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) jelentése szerint a Kókuszpálma virágából készült cukor a leginkább fenntartható édesítőszer a világon!

Ugyanis a kókuszpálma a cukornádhoz képest, 50-70 %-kal több cukrot termel hektáronként, ugyanakkor tápanyag és vízigénye több mint 20 %-kal kisebb.

Összetevők: 100 % Kókusz (Cocos Nucifera) virág cukor

Felhasználási javaslat: Édesítőereje a cukorral egyező. Nagyon könnyen oldódik, használható önmagában édesítőszerként, mivel hőálló, sütéshez-főzéshez is kiváló.

Kiszerelés: 500g

Részletesebben:

Natur élet ha… kókuszzsír-fan vagy! >>>

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
sallaili
2017.01.09 12:53
5/5
Tökéletes cukorhelyettesítő, imádom! Először idegenkedve kóstoltam meg, nem hittem el hogy nem lesz kókuszíze de tényleg nem is emlékeztet rá. Ezzel szemben nagyon finoman, aromásan édes az íze.
dolly
2016.11.29 09:23
5/5
ha van finom cukorhelyettesítő, akkor az a kókuszvirág cukor! próbáljátok ki, főleg, ha szeretitek a karamella ízét, engem arra emlékeztet mindig. téli hangulatú fahéjas teába mennyei. :)
Dobra András
2016.10.05 11:02
5/5
Nem is tudtam hogy létezik ilyende ki fogom próbálni mert a cukrot mindenáron kerülni akatom a jövőben.
Anton Zsuzsa
2016.09.20 14:16
5/5
Nem tudom cukor nélkül inni a kávét, de kávé nélkül sincs reggel, így alternatívát kerestem a fehér cukor – és szörnyű ízű édesítők helyére. Azt hittem, ezen is „érezni lehet” majd, hogy nem fehér cukor, de nem. Sokkal jobb, mint amiket eddig kipróbáltam!
Dusa Ferencné
2016.09.13 16:56
5/5
A lányom vette nekem, először azt hittem, hogy valami puccos dolog, de legnagyobb meglepetésemre nagyon aromás, isteni dolog, kávéba, süti tetejére!
Lukács Margó
2016.08.31 09:21
5/5
Eddig nekem a gyümölcscukor volt az ász, de most, hogy kipróbáltam, ez lesz a nyerő, isteni az aromája!
tibi003
2016.06.08 16:34
5/5
Én sem gondoltam volna hogy ennyire finom de nagyon kellemes aromája van! Végre valami normális cukorhelyettesítő amitől nem rókázom el magam.
István uram
2016.02.18 15:20
5/5
Azt hittem megint valami édesítő aminek sz9örnyű az íze, de ez hihetetlenül finom nem csak nekem de az unokáknak is ízlik. Mindenhez ezt fogom használni cukor helyett ezután