Termékeink Főmenü
Termékek

Dr. Natur étkek. Prémium Kókuszvirág cukor. Finomítatlan, természetes cukorhelyettesítő. 1kg

Cikkszám: 5999565080327
Készlet információ: Rendelhető
2 940 Ft
Bővebben a termékről

Hogyan készül a kókuszvirág cukor?

A kókuszvirág cukor, valóban a kókusz virágjából készül. Már az előállítása is lenyűgöző, amit kétlépcsős folyamat jellemez:

  1. Először bemetszést ejtenek a kókuszpálma virágain, és több napon keresztül „csapolják” nedvüket. A hatalmas konténerekben összegyűjtött sűrű nektárnak a 80%-a víz.
  2. Ezért a következő lépcsőben, alacsony hőmérsékleten, és kíméletesen elpárologtatják a virágnektárban található vizet, mely először sziruppá sűrűsödik, ezt követően pedig kikristályosodik.

És ez már maga a kókuszvirág cukor! – ami vegán, gluténmentes, Paleo és Diétás étrend része, Alacsony glikémiás indexel.

Mikor válaszd a kókuszvirág cukrot édesítőként?

  • ha fehérítetlen, finomítatlan, egészséges alternatívát keresel cukor helyett
  • ha nem elsődleges szempont a legalacsonyabb glikémiás index
  • ha mellékízmentes édesítőt szeretnél
  • ha fontos, hogy ne csak édes legyen, de tápanyagokat is tartalmazzon
  • ha szempont, hogy receptjeidben 1:1 arányban helyettesíthesd az asztali cukrot vele (nem kell átváltani, számolgatni)
  • ha valóban természetes cukorpótlót keresel
  • ha nem bírod a nyírfacukrot, hasmenésed van tőle
  • ha gluténmentes vagy paleo diétát követsz

Egészséges alternatíva cukor helyett, vagy egy nagy átverés?

Nagyon sok helyen lehet olvasni a kókuszvirág előnyeiről/ hátrányairól pro és kontra.

Az alábbiakban felsorolok néhány szempontot, ami alapján mindenki dönthet.

Egy biztos, én használom és imádom a kókuszvirágból készült cukrot, ezért is gondoltam, hogy kötelességem megvédeni őt. Nézd csak meg, hogy miért! 

1., Kókuszvirág cukor; alacsony glikémiás index!

A Glikémiás index (GI) azt méri, hogy egyes élelmiszerek milyen gyorsan emelik meg a vércukorszintet.

Egy 1-100-ig terjedő skálát alkalmaznak, ahol a glükóz a 100-as értékű, vagyis a vércukorszintet a legmagasabb szintre emelő tápanyag.

A skálán az 50 alatti egységeket nevezik alacsony glikémiás indexű táplálékoknak, az 50 felettieket pedig magasnak.

A kókuszvirág cukor Glikémiás Indexe 35, ami alacsony tartománynak számít (a fehér cukor 60-as GI értékkel rendelkezik), tehát kókuszvirág cukor majd harmadannyira befolyásolja a vércukorszint emelkedését, mint a tiszta glükóz.

Miért jó ez Neked?

Az alacsony glikémiás index érték, támogatja a kiegyensúlyozott anyagcserét, és azt, hogy vércukorszinted ne ingadozzon, és a szervezeted ne tartalékoljon energiát zsírpárnák formájában.

2., Kókuszvirág cukor; magas tápanyag tartalom!

Gondolj csak bele, a kókuszvirágból lesz a kókuszdió.

A kókuszvirág tehát tartalmazza azokat az értékes hatóanyagokat és energiát, mely a kókuszdió növekedéséhez szükséges.

És mindezt megkapjuk koncentráltan a kókuszvirág cukorban is! A legjelentősebbek ezek közül az ásványok (vas,cink, kalcium,kálium), vitaminok (B1-, B2, B3, B6, C-vitamin), aminosavak, és az antioxidáns hatású polifenolok.

3., Kókuszvirág cukor; utánozhatatlan íz és aroma!

Mivel a virágból és nem a termésből készül, így nincs kókusz íze.

A kókuszvirág cukor édesítőereje a fehér cukorral megegyező (1:1 arányban használható a receptekben cukor helyett, így nem kell átváltani és számolgatni), íze karamellásabb, és hihetetlenül finom ízt ad a süteményeknek.

Nyugodtan állíthatom, hogy a kókuszvirág cukor alkalmazása valódi kulináris élvezet.

4., Kókuszvirág cukor; gazdaságos és fenntartható termesztés!

A kókuszvirág cukornak a nádcukorral szemben, nem szezonális a termesztése.


A Kókuszpálma kb. 15 éves korától kezd el virágozni és 75-80 év közötti élettartalommal bír.

Egész évben 8-15 alkalommal virágzik, így egész évben biztosítani tudja a kókuszgazda, és családjának megélhetését. Sok helyen olvasni arról, hogy ha a virágját felhasználják, nem terem kókuszdiót.

Én azt gondolom, a kókusz virág és kókuszdió termelők, jól megférnek egymás mellett, mint ahogy az is termelőtől függ, hogy a kókuszdiót fiatal zöld, vagy barna formájában használják-e fel.
Mindegyikből más készül, és mindegyik egyaránt hasznos.

5., Kókuszvirág cukor; a leginkább fenntartható édesítőszer a világon!

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) jelentése szerint a Kókuszpálma virágából készült cukor a leginkább fenntartható édesítőszer a világon!

Ugyanis a kókuszpálma a cukornádhoz képest, 50-70 %-kal több cukrot termel hektáronként, ugyanakkor tápanyag és vízigénye több mint 20 %-kal kisebb.

Összetevők: 100 % Kókusz (Cocos Nucifera) virág cukor

Felhasználási javaslat: Édesítőereje a cukorral egyező.
Nagyon könnyen oldódik, használható önmagában édesítőszerként, mivel hőálló, sütéshez-főzéshez is kiváló.

Kiszerelés: 1 kg

Részletesebben:

Natur élet ha… kókuszzsír-fan vagy! >>>

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
bírórobi
2016.10.05 09:23
5/5
Barna cukor függő voltam, aztán ismerősöm ajánlotta, hogy próbáljam ki a kókuszvirág cukrot. Azóta teljesen ráálltam erre a cukorra, imádom az enyhén karamellás ízét, nagyon finom.
Nagy F. Andi
2016.08.31 09:31
5/5
A kókusz ízét, illatát minden formában imádom, sokáig nem tudtam, hogy cukor formában is létezik, de mostmár kihagyhatatlan a kávéhoz!
r_andi
2016.08.15 09:28
5/5
Eddig nem tudtam, hogy egy a cukor lehet ennyire finom! Szuperség!
zsuzsa
2016.06.01 09:09
5/5
Ettem már rosszat kókuszcukorból, összeállt tömbe és az íze is borzasztó volt, de Ez egy álom! Nagyon nagyon finom az íze,
dekorka
2016.02.22 16:51
5/5
Tökéletes! Kipróbáltam sütikhez is és ugyanolyan mintha cukor lenne benne. Sőt ettől a karamellás íztől ami van neki még talán finomabb is.
Russné Vera
2016.02.17 15:16
5/5
Ez komoly, hogy ilyen van? De jó! Nagy kókuszmániás vagyok, muszáj lesz kipróbálnom :)
gregorkriszti
2015.12.03 15:22
5/5
Nekem eddig ez a kedvencem az édesítők közül. Abszolut nem érzek semmi mellékízt rajta, sőt kimondottan finom.