Natur Tanya® KENDERMAGOLAJ - Hidegsajtolással készült, prémium gourmet olaj, külsőleg és belsőleg 250 ml
Natur Tanya kendermagolaj
Gyulladáscsökkentő szupertáplálék, ami természetesen támogatja a hormonális egyensúlyt, az egészséges immunrendszert, az agy-, a szív- és az érrendszer egészségét. A kendermagolajat nem csak belsőleg, de külsőleg is használhatjuk; szépíti bőrünket, hajunkat és körmeinket.
8 ÉRV, napi 1 evőkanál kendermagolaj mellett
- Támogatja a hormonális egyensúlyt
- Enyhíti a PMS tüneteit
- Kiváló táplálék az agy számára
- Javítja az idegrendszer egészségét
- Növeli a szervezet ellenálló képességét
- Védi a szív – és érrendszert
- Csökkenti a belső gyulladásokat
- Segíti az egészséges bőr, haj és körmök megjelenítését
Kendermagolaj a szupertáplálék
A kendermagolaj igazi tápanyag-erőmű, egy szupertáplálék besorolású élelmiszer, ami a bolygó legkiegyensúlyozottabb és leggazdagabb élettanilag fontos olajait tartalmazza. Titka, hogy ideális, 3:1-es arányban fordulnak elő benne az Omega-6 és Omega-3 zsírsavak, amit még a WHO is optimálisként ajánl!
- A Natur Tanya kendermagolaj adalékanyagmentes, független, akkreditált labor által is ellenőrzött prémium minőségű termék, mely biztos minőségi garancia az olaj élettani tulajdonságai mellett.
- Gazdag élettanilag fontos esszenciális zsírsavakban, de az Omega zsírsavak mellett, - mint alfa-linolénsav, linolsav és gamma-linolénsav -,antioxidáns hatású E-vitamint is tartalmaz, vegyes tokoferolok formájában.
A kendermagolaj 7 jótékony hatása
1. Kendermagolaj és PMS
A fogamzóképes korú nők akár 80%-a szenvedhet a premenstruális szindróma (PMS) fizikai és érzelmi tüneteitől. Ezeket a tüneteket legtöbbször a prolaktin hormonra való érzékenység okozza. A gamma-linolénsav (GLA), mely a kendermagban is megtalálható, prosztaglandin-1-et állít elő, amely csökkenti a prolaktin hatásait.
Anatur tipp:
Erőteljesebb PMS panaszok esetén, a kendermagolajat egészítsük ki ligetszépe olaj kivonattal is, mert a standardizált gamma-linolénsav (GLA) tartalom hatványozottabban fokozza az olajkúra eredményességét, olyan társtüneteknél, mint a mellfájdalmak, az érzékenység, a depresszió, az ingerlékenységet és a folyadék-visszatartás.
Ugyanez a magas GLA - kombináció segíthet a menopauza tüneteinek csökkentésében is. A nagyobb dózisú GLA természetesen segít szabályozni a hormonális egyensúlytalanságokat és a gyulladásokat, melyek a menopauzához társíthatók.
2. Kendermagolaj és bőrbetegségek
A kendermagolaj gyulladáscsökkentő, feljavítja a bőrtónust, jelentősen csökkenti a bőrszárazságot, csillapítja a viszketést és az irritációt, ami különösen hasznos ekcémás, rozáceás, pikkelysömörös és aknés bőrpanaszok esetén.
A kendermagolaj csökkenti a bőr érzékenységét, a foltos, gyulladt és sebes bőr tüneteinek megjelenését, de belsőleges fogyasztása is fontos ezeknél a bőrpanaszoknál.
3. Kendermagolaj és szív, érrendszer
A kendermagolaj ideális Omega zsírsav aránya jótékony hatással van szív- és érrendszer egészségére, csökkenti az LDL, vagyis a „rossz” koleszterint, az érelmeszesedést, hozzájárul az egészséges vérnyomás kialakításához, a stroke és a szívbetegség kockázatának csökkentéséhez.
A szív- és érrendszer egészségéhez azzal is hozzájárulnak az Omega zsírsavak, hogy csökkentik a gyulladásokat és növelik a stresszel szembeni ellenálló képességet.
4. Kendermagolaj – agy és memória
Agyunk szárazanyag tartalmának több mint 60%-a zsír. A minden idegsejtet burkoló sejthártya mindkét rétegét zsírsavak alkotják, mely az agy sok alapvető funkciójának színtere.
Az étrendünkben szereplő zsírsavak határozzák meg, milyen típusú zsírsavak kerülnek a sejtmembránokba. A sejtfalak összetétele határozza meg, hogyan tudunk gondolkodni, tanulni, emlékezni, és agyunk mennyire képes ellenállni a stressznek, a sérüléseknek és az olyan betegségeknek, mint például a Parkinson- vagy az Alzheimer-kór.
Ideális esetben a sejthártyának rugalmas, zselés állaga van, amely megőrzi a sejt struktúráját, miközben biztosítja tartalmának szabad mozgását. Például az alkoholfogyasztás túlságosan folyékonnyá teszi a sejthártyát, a koleszterin és a telített, valamint az egyszeresen telítetlen zsírsavak nagyban csökkentik a sejthártya cseppfolyósságát, amely ezért megkeményedik, és működésében zavarok keletkeznek.
A szegényes étrend és a stressz idővel növelik a sejthártya koleszterintartalmát, egyúttal csökkentik zsírsavtartalmát. Ezáltal csökken a hártya rugalmassága, ami depresszióhoz, emlékezetromláshoz, tanulási nehézségekhez, romló látáshoz, rossz hőmérséklet-szabályozáshoz és alacsonyabb fájdalomküszöbhöz vezet.
Néhány érdekesség:
- Az Omega zsírsavak megfelelő arányú fogyasztásával javítani lehet a sejtmembrán rugalmasságát, és sok esetben vissza is lehet fordítani a rendellenes folyamatokat.
- Az Omega zsírsavak megfelelő arányú jelenléte egészségesebb csecsemők születését eredményezi, akik egész életükben könnyebben tudnak tanulni, később kevésbé lesznek kitéve memóriájuk romlásának és az epilepsziának, illetve védelmet élveznek a szintetikus vegyi anyagok és a radioaktív sugárzás agyat károsító hatásaitól.
- Az agysejtek szempontjából a két legfontosabb zsírsav a DHA, amelyet a szervezet alfa linolénsavból vagy sztearidonsavból állít elő, és az AA (arachidonsav), amit a szervezet linolénsavból állít elő.
- Kereskedelmi okokból a médiában elterjedt az a nézet, hogy az Omega-3 zsírsav egy „hős”, az Omega-6 pedig a „gonosztevő”. A tudomány viszont feltárta, hogy mind a kettőre szükségünk van, csak éppen a formájuk, illetve a kettőnek az elfogyasztott élelmiszerekben meglevő aránya határozza meg, elég DHA és AA jut-e el a sejtfalakba. Bár az emberek látszólag bőségesen fogyasztanak O-6 zsírsavat, a modern étrendben levő legtöbb linolénsav nem más, mint oxidált transzzsír, amely az egészséges idegsejt-hártyák képzésére nem alkalmas.
5. Kendermagolaj és az immunrendszer
A kendermagolaj esszenciális zsírsavai támogatják az egészséges bélflórát, és fontos szerepet játszanak az immunválaszok szabályozásában, az általános egészségben és betegség megelőzésében.
A telített és telítetlen zsírsavak egyensúlyának romlása, valamint a nem megfelelő Omega-6 és Omega-3 zsírsav arány jelentős hatással vannak az immunrendszer homeosztázisára, hozzájárulva számos allergiás, autoimmun és anyagcsere-betegség kialakulásához.
Az esszenciális zsírsavak szükségesek a D-vitamin optimális működéséhez is, és tulajdonképpen meg is előzik a D-vitamin hiányt. A zsírsavakat tartalmazó kendermagolaj fokozza a fehér vérsejtek aktivitását, melyek felfalják a veszélyes baktériumokat. Ez a tulajdonsága különösen kihasználható a téli meghűlések és influenzák idején, amikor a fertőző baktériumok és vírusok féktelenül száguldoznak az iskolában, a munkahelyeken és a mindennapi szociális érintkezések által.
6. Kendermagolaj és bőrszépítés
Mivel az olyan bőrproblémák, mint az atópiás dermatitisz vagy ekcéma, a bőrszárazság, a pikkelysömör, a korai bőröregedés és a károsodott bőrgát funkció, a linolsav, az alfa-linolénsav és a GLA hiányosságaihoz kapcsolódnak, a kendermagolajat ne csak külsőleg, de belsőleg is fogyasszuk.
A kendermagolaj erőteljesen hidratálja a bőrt és véd az öregedési folyamatoktól, ami hozzájárul az egészséges, ragyogó arctónushoz és a kötőszövet általános megjelenésének javításához.
Ráadásul biztonsággal használható anélkül, hogy aggódni kellene a pórusok eltömődése miatt. A kendermagolaj egy „száraz” olaj, gyorsan felszívódik, nem hagy olajos nyomot a bőrfelületen. A kendermagolajban található linolsav a legnagyobb mennyiségben előforduló zsírsav a bőr felső rétegeiben.
7. Kendermagolaj és hajápolás
A kendermagolaj egy természetes nedvesítőszer, ami nem csak a bőrbe vonzza a nedvességet, de a hajszálakba is. A kendermagolaj javítja a haj textúráját, ragyogóbbá és erősebbé teszi a hajkoronát.
A kenderolaj használata javítja a fejbőr egészségét azáltal, hogy közvetlenül a fejbőrnek adja az esszenciális zsírsavakat. Ez eljut a hajgyökerekig is, erősítve a haj szerkezetét.
7 TIPP a kendermagolajra a bőrápolásban
- Arcápolás – A kendermagolaj egészséges, egyenletes és ragyogó arcszínt kölcsönöz. Csökkenti a bőrgyulladásokat, a finom ráncokat az öregedés egyéb jeleit, melyet a stressztől, a napégéstől az alváshiányig számos tényező okozhat.
- Testápolás - A kendermagolaj hozzájárul a kötőszövet általános megjelenésének javításához, így nem csak az arcon, de az egész testen alkalmazható. pont úgy, mint egy testápoló.
- Hajkondicionálás - Samponozás előtt masszírozzunk egy evőkanál kendermagolajat a fejbőrbe és hagyjuk fenn kb. 10 percig. Ezt követően samponozzunk a szokásos módon.
- Körömerősítés és kutikula gyógyítás - Masszírozzunk egy kis mennyiséget a kendermagolajból közvetlenül a körömre és a körömágyba – egyaránt jó a kéz és a lábujj körmeire is.
- Sminkeltávolítás - A kendermagolaj feloldja a sminkben található olajokat és viaszokat, pl. egy makacs szemfesték esetében. Használjuk vattapamaccsal.
- Éjszakai maszk - Masszírozzunk kendermagolajat a megtisztított arcbőrbe lefekvés előtt. Megakadályozza a vízvesztést, erősíti a bőr védőgátját, miközben kiváló regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik.
- Arcgőzölés - Masszírozzunk egy evőkanálnyi kendermagolajat a száraz, tiszta bőrbe, majd helyezzünk az arcra egy meleg, de nem forró pamutkendőt és hagyjuk fent míg kihűl.
Anatur tipp:
Egészítsd ki a Kendermagolaj kúrát Prémium Kendermag proteinnel, ami komplex fehérje- és aminosav forrás.
Kendermagolajos csicseriborsókrém
Hozzávalók:
- 1 csésze csicseriborsó
- 1,5 evőkanál kendermagolaj
- 2 teáskanál szezámolaj vagy tahini (amelyiket szeretnéd)
- 1 nagy gerezd fokhagyma (vagy 2 kicsi)
- só (ízlés szerint)
Elkészítés:
- Turmixold simára a csicseriborsót, a kendermagolajat és a szezámolajat/tahinit.
- Mixeld bele a fokhagymát és a sót.
- Kenheted szendvicsre, márthatsz bele zöldséget, rakhatod pitába vagy hamburgerbe stb.
- Hűtőben tárold.
Balzsamecetes- kendermagolajos dresszing
A kendermagolajat a legjobb hidegen használni, mert a túlmelegítés során telített zsírsavvá válhat. Az olaj könnyű diós ízt ad a salátának, az őrölt magokat pedig kenyérhez és zabkásához is hozzá lehet adni.
Hozzávalók:
- 1 ág friss oregánó
- 1 ág friss kakukkfű
- 1 csésze kendermagolaj
- ¼ csésze balzsamecet
- só és bors
Elkészítés:
- Kevered össze az olajat és az ecetet.
- Öntsd rá a fűszerekre egy befőttesüvegbe.
- Tedd hűtőbe egy éjszakára.
- PRÉMIUM MINŐSÉG
- HIDEGSAJTOLÁSSAL, HŐKEZELÉS NÉLKÜL KÉSZÜLT
- E-VITAMIN, OMEGA-3 ÉS OMEGA-6 FORRÁS
- GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN
- ADALÉKANYAGMENTES ÉS GMO-MENTES
- NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
- DIÉTÁS ÉS PALEO ÉTRENDBE BEILLESZTHETŐ
Felhasználási javaslat: napi 1-2 evőkanál ételekhez hozzáadva: salátaöntet, mártás, szendvicsfeltét, szószok, hideg levesek, pesztó, vagy italokhoz hozzáöntve: smoothie, proteinshake. Külsőleg masszírozzuk a bőrbe, körmökre és hajra, hajpakolásként.
Összetevők: 100% kendermagolaj (Cannabis sativa L.).
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia: 3700 kJ / 900 kcal |
Zsír: 100 g |
- amelyből telített zsírsavak: 10 g - amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 14 g - amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 76 g - Omega-3 zsírsavak: 18 g (alfa-linolénsav) - Omega-6 zsírsavak: 58 g (linolsav és gamma-linolénsav) |
Szénhidrát: < 0,5 g |
- amelyből cukrok: < 0,5 g |
Fehérje: < 0,5 g |
Só: 0,01 g |
E-vitamin: 7 mg (58,33%*) |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
Figyelmeztetés: Ne melegítsük meg a kendermagolajat! Amikor a kendermagolajat nagy hőmérséklet éri, füstölni kezd, szétesnek a tápanyagai és az íze megváltozik.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nem befolyásolja a termék minőségét.
A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.
Nettó térfogat: 250 ml
100%-ban Magyar tulajdonú cég, a termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.
Kedves Gódány Gabriella!
2 kanál hidegen sajtolt olaj egyáltalán nem sok, de ha eddig pl. egyáltalán nem fogyasztottál ilyen olajokat, akkor bizony serkentheti az emésztést. Ezt elkerülendő, én arra biztatlak, hogy inkább felváltva alkalmazd őket, egyik nap az egyiket, másik nap a másikat.
Fogyaszthatod magában, joghurtba keverve, salátához, turmixhoz adva, stb. Minden vásárlás után hűségpontokat adunk, amit utána forintra beváltva le tudsz vonni a következő rendelés végösszegéből (a rendelés véglegesítése előtt van rá lehetőség).
Illetve mennyiségi kedvezményeink is vannak, erről bővebben tudsz tájékozódni a kiemelésre kattintva.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Azt szeretném kérdezni, hogy nem túl sok a jóból, ha naponta 1ek kendermag olajat, és 1ek lenmag olajat is eszem és bevehetem -e egyszerre,vagy különböző időpontban használjam? Valamint azt, hogy kaphatnék bónuszt, mert sokszor szoktam rendelni tőletek különböző termékeket. Köszönöm,ha válaszolsz.
Kedves Németh Kata!
Igen, fogyaszthatod önmagában, a napi adag 1-2 evőkanál. Sőt, nyugodtan kombináld a feketeköménymag olajjal.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Csak úgy önmagában is fogyasztható? Lehet eggyütt fogyasztani a feketekömény olajjal?
Előre is köszönöm!
Most, hogy már vannak tapasztalataim (mogyoróra emlékeztető íz, selymes állag), rendszeresen használjuk a reggeli smoothie-k elkészítéséhez és bazsalikom pesztóinkhoz.
Köszönöm, hogy felhívtátok rá a figyelmem.
Bárkitől szívesen vennék még egyéb bevált felhasználási javaslatot.
Üdv:
Alexandra