Termékeink Főmenü
Termékek

Dr. Natur étkek. Prémium Gyümölcscukor (100 % Fruktóz). Természetes, diétás, sütéshez-főzéshez. 500g

Cikkszám: 5999565080198
Bővebben a termékről

Fruktóz, vagy más néven gyümölcscukor

Egy természetes cukorról van szó, ami nevét annak köszönheti, hogy ez adja a gyümölcsök, zöldségek és a méz (!) édes ízét. Egy kristályos szerkezetű porról van szó, ami vízben nagyon jól oldódik, és normál cukorként viselkedik. Így karamellizálható is, és sütéshez-főzéshez egyaránt használható.

Finomított cukor = Méreg - Természetes cukor = Tápanyag

Az WHO szerint a fejlett országokban a túlsúlyos és elhízott emberek aránya ötévente megduplázódik, aminek a mozgásszegény életmód mellett, a magas cukor-, só- és zsírtartalmú élelmiszerek túlzott fogyasztása az oka. A nem megfelelő étkezési szokások okán, egyre nő a diabétesz második típusához tartozó betegek száma, és a szakértők előjelzése szerint, ha így megy tovább, a cukorbetegek száma 2025-re több mint két és félszeresére nő.

Az egészségügyi szakemberek folyamatosan hívják fel a figyelmet arra, hogy míg a természetes cukrok, mint amilyen a fruktóz is, nem csupán édesítenek, de az egészség szempontjából meghatározó tápanyagtartalommal is bírnak, addig a finomított cukor túlzásba vitele egész egyszerűen - MÉREG. A rengeteg kalória és a zéró tápanyag tartalom mellett, komoly függési viszony és tápanyag elvonó hatás jellemzi a hagyományos cukrot. Ha Te magad nem is eszed evőkanálnyi mennyiséggel a finomított cukrot, azt sajnos szinte minden élelmiszerbe belehelyezik összetevőként, ez a magyarázat a magas cukorfogyasztásra, ami sokszor bizony rejtve marad, és a sok kicsi alapon a tételek összeadódnak.

A fehér cukor leváltására, alternatívaként a WHO (Egészségügyi Világszervezet) és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete egybehangzóan ajánlja a gyümölcscukrot, hiszen annak mértékletes fogyasztásával megelőzhető, mérsékelhető lenne az elhízás, a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség is.

9 egyszerű tény a gyümölcscukorról:

  1. Gyors felszívódású, kiváló energiaforrás
    Szervezetünkben a lebontási folyamatok során energia szabadul fel belőle, ezért fogyasztják előszeretettel sportolók, nehéz fizikai munkát végzők, hiszen gyors energiapótlást jelent a testnek.
  2. Alacsony kalória tartalmú
    100 grammban mindössze 400kcal található.
  3. Alacsony glikémiás indexű
    GI 23, jelentősen lassabban emeli a vércukorszintet, mint pl.: a répa- vagy nádcukor.
  4. A legédesebb ízű cukor
    A hagyományos cukorhoz képest 30-40%-kal kevesebb kell belőle.
  5. Nem szuvasítja a fogat!
    A fruktózt nem képesek felbontani a szájban található baktériumok, így nem képeznek belőle savakat, így nem roncsolja a fogzománcot.
  6. Nincs emésztőrendszeri mellékhatása- ellentétben a cukoralkoholokkal (szorbit, mannit, maltit, xilit) nem okoz puffadást, hasmenést.
  7. Az élelmiszeripar kedvelt alapanyaga
    Az élelmiszeripar előszeretettel használja a gyártás során, hiszen kiválóan alkalmas az ételek textúrájának  javításra, az energia-, illetve kalóriabevitel csökkentésére,  intenzív édes íz érzet elérésére, emellett megnöveli a végtermék felhasználhatósági idejét.
  8. Cukorbetegek is fogyaszthatják,
    azonban a legújabb ajánlások szerint, a fruktóz bevitel napi adagja cukorbetegeknél az 50 grammot ne haladja meg, és ebbe beleszámít az elfogyasztott gyümölcsök mennyisége is, így édesítésre kb. 30 gramm használható naponta.
  9. A gyümölcscukor csökkenti a szervezet vér alkoholszintjét.
    A gyümölcslével készített alkoholos koktéloktól ezért lehet lassabban berúgni!

Összetevők: 100 % Fruktóz (gyümölcscukor)
Felhasználási javaslat: A hagyományos cukor helyett édesítésre, sütéshez-főzéshez.  A normál cukorhoz képest 30-40%-kal kevesebb kell belőle.
Kiszerelés: 500g

Kapcsolódó blogbejegyzések

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
dinaedina
2016.11.14 09:09
5/5
nm is tudtam, hofgy csökkenti a véralkohol szintet
fehér cukro már nagyon régen nem eszünk. ezt is nagyon szeretjük, meg a stiviát
Németh Nelli
2016.09.20 14:17
5/5
A hétvégén próbáltam ki először a kávéban. Azóta tudom, hogy csak a fele mennyiség kell, mint a „normális” fehér cukorból
Németh Nelli
2016.09.13 16:45
5/5
meg kell szokni, hogy ebből kevesebb kell édesítéshez, mint a normál cukorból. egyébként meg remek!
_Mária
2016.09.05 15:13
5/5
sokféle édesitot kiprobaltam már, nlam ez jött látott és győzött
Lukács Margó
2016.08.22 09:15
5/5
Nagyon jó, mindenbe ezt használom. Sokkal gazdaságosabb, és semmi mellékíze nincs, mint az édesítőknek!
ibike
2016.02.18 11:11
5/5
Haha, én is így jártam vele először :) De amióta tudom, hogy milyen édes a rendes cukor kb felét meg egy kicsit rakok csak a sütikbe.
Chrystyna
2015.12.03 15:17
5/5
Szuperjó, finom is, csak arra kell vigyázni hogy et tényleg nagyon édes. Először kb úgy szórtam vele mintha porcukor lenne, na azt senki ne próbálja meg, szóval csak finoman! :-)