Rózsabimbó és hibiszkusz virág tea

A csodás színű, enyhén bogyós gyümölcsre emlékeztető ízű, rózsabimbó és hibiszkusz keverékéből készült tea, melegen és langyosan is finom. Az illata pedig, hmmm… mintha csak egy nagy csokor rózsa illatozna előttem. :-)

De a rózsa és hibiszkusz teakeverék fogyasztása nem csak élvezeti célt szolgál, hiszen számos ponton támogatja szervezetünk egyensúlyát és egészségét is.

Ősi indiai medicinákban, a vörös rózsa gyógyító és tápláló erejét mély tisztelet övezte. Manapság a kutatók is sorra fedezik fel a rózsa olyan élettani hatásait, mint a:

  • közérzet javítás, fáradtságok legyűrése
  • hormonháztartás egyensúlyához való hozzájárulás
  • antibakteriális hatás és  
  • gyulladáscsökkentés

A hibiszkusz bokros, egynyári növény, melynek különböző részeiből lekvárt, leveseket, szószokat és fűszert is készítenek. Gyógyító célokra a virágját használják:

  • Immunerősítőként
  • Fáradtságűzésre
  • Idegrendszer normál működéséhez
  • Fertőzések kivédésére
  • Természetes vérnyomás szabályzóként

Így készítsd el a Rózsabimbó és hibiszkusz virág teát:

  1. Egy kancsóba tégy 10-12 virágot, öntsd le 4 dl forró vízzel
  2. Lefedve hagyd állni 20-25 percig, majd szűrd le
  3. Ha édesen szereted, ízesítheted mézzel

Tipp:

A tea színe és a virágok olyan szépek, hogy ha van otthon átlátszó üvegbögre, vagy kancsó, mindenképp abban készítsd el a teát! Sőt átlátszó üvegcsébe zárva, a lakás dísze is lehet.

Kiszerelés: 50g

Szárított rózsabimbó és hibiszkusz keveréke, nagyon szép megjelenés, isteni íz világ, ajándékba is tökéletes!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.