Szerves króm tabletta

Ez a krómtabletta, magas minőségű, szerves krómot biztosít, 200 µg króm-ionnal 1 tablettában!  

A króm hatással van az étvágyra és a testsúlyra, és ez különösen a hastáji zsírfelhalmozódás csökkentésével és a jobb evéskontrollal áll összefüggésben. A króm közreműködik az inzulin-jeladó útvonalakban, amelyek lehetővé teszik a szervezet számára, hogy szabályozzák a bevitt cukor mennyiségét, segítik a vércukorszint kiegyensúlyozását, és állandó energiát adnak nekünk.

Ez a krómtabletta, magas minőségű, szerves krómot biztosít, 200 µg króm-ionnal 1 tablettában!

Nassolás és kényszeres evés?

Egyél szerves krómot!

A szerves króm étrendi kiegészítése fantasztikus lehetőség a vércukorszint szabályzásához, az inzulinérzékenység növeléséhez inzulinrezisztencia esetén, illetve az étvágy- és a testzsír csökkentéséhez. 

A króm javítja a szervezet inzulinválaszát, amely segít feldolgozni a cukrot, a zsírokat, a fehérjéket és a szénhidrátokat a vérben. Az egyenletes vércukorszint fenntartása fontos faktor az evési rohamok megelőzésében, mint amilyen a nassolás vagy a kényszeres evés.

A krómnak ugyanakkor szerepe van az izomszövetek építésében is, csökkenti a test zsírtartalmát és növeli az izomtömeget, ráadásul fokozza a fizikai teljesítményt, így az edzéseket is jobban bírod majd!
krom2.jpg

 

10 OK a Szerves króm mellett

  • 1. javítja az inzulintevékenységet, hozzájárul a normális vércukorszint fenntartásához

  • 2. hatással van a cukor- és zsíranyagcserét szabályozó enzimek aktivitására

  • 3. csökkenti a cukoréhséget és a szénhidrátok utáni sóvárgást

  • 4. segít a nassolás és kényszeres evés elleni küzdelemben

  • 5. gátolja az inzulincsúcsokat aminek segítségével elkerülhető a zsírraktározás

  • 6. hozzájárul a test zsírtartalmának csökkentéséhez  

  • 7. részt vesz az izomszövetek építésében

  • 8. fokozza a fizikai teljesítményt

  • 9. szükséges a normális zsíranyagcseréhez, köztük a koleszterinéhez is, csökkenti az LDL és növeli HDL koleszterinszintet  

  • 10. támogatja az immunműködést azzal, hogy csökkenti a kortizol szintjét és növeli az immunoglobulinok mennyiségét

 bio-krom-tabletta-vercukorszint.jpg

Érdekességek a krómmal kapcsolatban

  • A szem egészsége egy másik fontos jótékony hatása a króm-bevitelnek. Kutatások erős korrelációt állapítottak meg az alacsony krómszint és a zöld hályog megnövekedett kockázata között.

  • 1957-ben a sörélesztőben megtalálható egyik vegyületről azt fedezték fel, hogy meggátolja a korral járó hanyatlást a patkányok normál vércukor (glükóz) szintjében. 1959-ben a krómot aktív hatóanyagként azonosították ebben az úgynevezett „glükóz tolerancia faktor”-ban.

  • Egy a Louisiana Állami Egyetem Kutatóközpontja által végzett kutatásban azt találták, hogy a krómmal történő étrend-kiegészítés hatékonyan segített módosítani a táplálékbevitelt egészséges, túlsúlyos, felnőtt nőknél, akik beszámolásuk szerint sóvárogtak a szénhidrátokra.

  • Kortárs tanulmányok kiemelik az egészséges inzulinválasz szerepét az agy egészségének és a kognitív működés megőrzésében az időskor felé közeledve. Mivel a króm képes javítani a glükózszinten és az inzulinválaszon, jótékony hatású modulátora lehet az agyi funkcióknak és összefüggésbe hozható a korral járó agyi elváltozások csökkentésében.

  • A króm kifejezetten kapcsolatba hozható az egészségesebb hipotalamusz működéssel. A hipotalamusz rendkívül fontos, ez a központi része az autonóm idegrendszernek, ami segíti a testhőmérséklet, a szomjúság, az éhség, az alvás és az érzelmi aktivitás szabályozását. Kutatások azt állítják, hogy a króm segíthet fiatalosabbnak megőrizni a hipotalamuszt, segíthet jobban szabályozni az étvágyat az idősebb felnőtteknél, és meggátolhatja az öregedés negatív hatásait az agyi neuronokra.

  • Az agy sok más területe is profitálhat a magasabb krómszintből, köztük a tobozmirigy és a csecsemőmirigy, ezeket szintén befolyásolja az inzulin-szabályozás.

  • A vércukorszintben történő hirtelen változások összefüggésbe hozhatók az aknéval és más bőrreakciókkal, ezért mivel a króm segíti a vércukorszint kiegyensúlyozását, kapcsolatba hozható a bőr egészségének javulásával is.

  • A króm közismerten lassítja a kalciumvesztést, ezért jótékony hatású lehet a csontvesztés megelőzésében és a csontokkal kapcsolatos betegségek megelőzésében, amelyek különösen gyakoriak az idősebb nők körében. Ezért, természetes kiegészítője lehet a csontritkulásnak.

  • A króm felszívódását javítja a C-vitamin.

Krómhiány

A feldolgozott élelmiszerek meg vannak fosztva természetes krómtartalmuktól, az egyszerű cukrokban bővelkedő ételek pedig meggátolják a szervezetet abban, hogy feldolgozza a krómot. A test krómtartalmát bizonyos állapotok tovább csökkentik, például a kor, a fertőzések, a megerőltető tornák, a terhesség és szoptatás időszaka, valamint a stresszes élethelyzetek.

A krómhiány néhány tünete: szorongás, fáradtság, magas vércukorszint, magas koleszterinszint, és elnyúló gyógyulási idő.

A króm: Mi az?

A króm egy ásvány, amelyből az embernek rendkívül kicsi mennyiségre van szüksége. A króm (Cr) kőzetekben, állatokban, növényekben, a talajban, vulkanikus porban és gázokban előforduló természetes elem. A környezetben több különböző formában van jelen. Leggyakoribb formái;

  • 1) Cr-3, amely biológiailag aktív anyag, természetes módon jelen van a környezetben, és esszenciális tápanyag az emberi szervezet számára, mivel segíti az inzulin működését a testi szövetekben a cukor, a fehérje és a zsírok feldolgozása során.

  • 2) a Cr-6, amely az ipari környezetszennyezésből származó, mérgező anyag.

A króm és az egészség

A krómhiány rontja a szervezet képességét arra, hogy a glükózt az energiaszükséglet fedezésére használja, és emelkedik az inzulinszükséglet. 1957-ben fedezték fel, hogy a sörélesztőben levő egyik vegyület képes volt akadályozni, hogy az életkor előrehaladtával csökkenjen a vércukor (glükóz) normál szintje patkányokban. Ekkor a krómot azonosították az úgynevezett „glükóz tolerancia faktor” aktív alkotóelemeként.

Kórházban ápolt betegek, akiket intravénásan tápláltak, a cukorbetegség jeleit produkálták (többek között súlyveszteség, neuropathia és megromlott glükóz tolerancia), amíg krómot nem adagoltak a tápoldathoz. A króm, amit két héten keresztül napi 150 - 250 mikrogramm mennyiségben adagoltak számukra, enyhítette a cukorbetegség tüneteit. A krómot manapság sok esetben már rutinszerűen hozzáadják az intravénás oldatokhoz.

Összetevők:

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban 1 tabletta
Króm pikolinát
* RDA – napi ajánlott bevitel.
200 µg (500%*)


tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), krómium pikolinát, szilárdító anyag ( kalcium-glicerofoszfát, burgonya keményítő), csomósodást gátló (magnézium sztearát)

Felhasználási javaslat: 2x1 tabletta naponta, étkezések után.

Minimumkúra-maximumkúra: A minimumkúra időtartama 60 nap, a maximumkúra 120 nap.

Kiszerelés: 60 tabletta

Figyelmeztetés:
Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó. 

OÉTI: 14098/2014

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.