Főmenü Termékeink
Blog

Karácsonyi Recept - Vendégváró Hógolyó

Címkék: Karácsony, Receptek
Szerkesztő: Somogyi Rita

Karácsonyi vendégváró Hógolyó

A karácsonyi bejgli és a klasszikus zserbó mellé hoztam egy finom kis apróságot, ami után csakúgy kapkodnak majd a vendégek az ünnepi asztalon. Itt beszerezheted hozzá a recept lelkét, a Csipkebogyómag-lisztet >>>

karacsonyi-recept.jpg

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt (ebből 15 dkg Dr. Natur étkek Csipkebogyómag-liszt)
  • 10 dkg vaj
  • ½ dl tej
  • 1 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • 10 dkg marcipán
  • 10 dkg szilvalekvár (cukormentes)
  • 10 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés:

  1. A két fajta lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, a kockára vágott, hideg vajat belemorzsoljuk. Egy másik tálba beleöntjük a tejet, alaposan elkeverjük benne a porcukrot, beleütünk egy tojást és hozzáadjuk az elmorzsolt élesztőt.

  2. Miután összedolgoztuk ezeket a hozzávalókat mehetnek a vajas lisztes tálba és tésztát gyúrunk belőlük. Az elkészült tésztát lefóliázva tegyük be a hűtőbe 1 órára pihenni. Ha letelt az egy óra pihenőidő, gyúrjuk át újra a tésztát és vékonyan (1-2 mm vastagságban) nyújtsuk ki egy előlisztezett munkalapon.

  3. Vegyünk egy 5 cm-es pogácsaszaggatót és vágjunk ki vele köröket, majd a közepükbe tegyünk marcipánt vagy szilvalekvárt ízlés szerint. Formázzunk belőlük apró golyókat és sorakoztassuk fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsin. Előmelegített sütőben, 160°C-on kb. 13 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a kis golyókat még melegében hempergessük meg a vaníliás porcukorban.

Jó étvágyat hozzá!

Nézz körül a webáruházunkban
Prémium Csipkebogyómag- liszt, Natur Tanya®.  Külsőleg-belsőleg. 250g Akció

Prémium Csipkebogyómag- liszt, Natur Tanya®. Külsőleg-belsőleg. 250g

1 169 Ft
935 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 935 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Olívia
Nagyon tetszik, nagyon ötletes hétvégén ki is próbálom, köszi az ötletet
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.