A táplálékaink minősége, tápértéke nagyszázalékban pocsék. Aki teljes életet akar élni, előbb-utóbb ráébred, hogy a civilizációs hatások miatt szüksége van valamilyen jó minőségű táplálék-kiegészítőre. Aki nem, az vak vágányra kerül. Még jobb hasonlat: egy olyan robogó vonathoz ragaszkodik, ami egész biztosan kisiklik majd. Szállj ki belőle!

Mindenki azért lobbizik nálad a reklámokban, hogy az ő termékét válaszd. Tegyük fel, sikerül elvonatkoztatnod a sok szép színes doboztól, mert a legjobbat akarod választani magadnak. Helyes hozzáállás, de tudom azt is, hogy támpontokra van szükséged – ha elfogadod a jó tanácsom, olvass tovább, és segítek neked. Hosszabb lesz, mint egy szokásos blogbejegyzés, de egyben hasznos is, mert sok információval gazdagodhatsz, és mire a végére érsz, megismerhetsz egy csodálatos, magyar termékcsaládot is.

Nyerd vissza az egyensúlyod

A szervezet egészét nézve az a legjobb, ha változatos és vegyes étrendet tartasz. Ugyanakkor nem lehet elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy kilúgozott földjeink ma már nem képesek ugyanazt a tápanyagtartalmat kínálni gabonáinkban, zöldségeinkben és gyümölcseinkben, mint 50 évvel ezelőtt. A minket érő mindennapos stressz is jelentősen megnőtt, minden felgyorsult, és sajnos ezzel egy időben el is kényelmesedtünk. Összességében az emberiség természetellenes amit tesz, ami miatt korunkban megállíthatatlanul nő a civilizációs betegségek száma. Mit tehetsz ilyenkor? Egészítsd ki az étrendedet szerves tápanyagokkal. Hogy milyenekkel? Bemutatok az alábbiakban néhány példát erre vonatkozóan, tünetekre, betegségekre bontva.

Szerves tápanyagok, amelyek felélesztenek!

Szerves tápanyagok, amelyek felélesztenek! Magyarországon gyártott termékek.

↓ Felfázás? Szerves tőzegáfonyát neki!
↓ A tél immunvédő vitaminja: a D-vitamin
↓ Szerves, folyamatos felszívódású C-vitamin
↓ Q10 koenzim: szívben, szellemben egész(ség)
↓ Belső gyulladásokra: Szerves kurkuma E-vitaminnal
↓ Szerves cink – a hormonháztartás védelme
↓ Lúgosításhoz: Szerves spirulina, a szupertáplálék
↓ Testsúlycsökkentés, öregedésgátlás szerves zöldkávéval
↓ Immunrendszered bástyája: a Szerves pecsétviaszgomba
↓ Porckopás? Csontritkulás? Itt a Szerves zöldkagyló!
↓ Gát nélkül hat: mikorkeringés javító Szerves szőlőmag

Felfázás? Szerves tőzegáfonyát neki!

A húgyúti rendszer fertőzéseinek leküzdésére keresve sem találsz jobb megoldást, mint a tőzegáfonya. A tőzegáfonya a szervezetedbe kerülve hippursvat termel, ami gátolja a fertőző baktériumok szaporodását a húgyúti rendszerben, ezért elsősorban húgyúti fertőzések, húgyhólyag és húgycsőgyulladások kezelésére javasolt.  

A szerves tőzegáfonya csillapítja a betegséggel járó fájdalmat és egyéb tüneteket: mint égő érzés, viszketés, hüvelyi fehérfolyás. És még egy plusz érv a fogyasztása mellett; ez pedig a vizelet-szagtalanító tulajdonsága, amit inkontinenciánál használhatunk ki.

Ha már beteg vagy, szedj be naponta 900 mg tőzegáfonya-kivonatot, háromszori részletben. A betegség kiújulásának megelőzésére pedig csökkentsd az adagot napi 300 mg kivonatra. A tőzegáfonyának sem rövid, sem hosszú távú használatakor nincs ismert mellékhatása, és terhes és szoptató anyák is biztonsággal használhatják.

Tőzegáfonya a húgyuti rendszer fertőzéseire: >>>

A tél immunvédő vitaminja: a D-vitamin

Az utóbbi évek intenzív kutatásai igazolták, hogy a korábban „csak vitaminnak” gondolt biológiailag aktív anyag, lényegében hormonként viselkedik szervezetünkben. Minden egyes sejtünk tartalmaz receptorokat a D-vitamin felvételére, ezért a D-vitamin alacsony szintje a szervezet egészére hatást fog gyakorolni.

A Semmelweis Egyetem kutatása tavaly megállapította: 10 magyar emberből 9-en D-vitamin hiányban szenvednek. Ez egyrészt, a táplálékok csökkenő tápanyagtartalmának tudható be, másrészt, a káros napsugaraktól napkrémekkel való védekezésnek. Harmadrészt pedig: a növekvő emésztőszervi panaszoknak, amely ellehetetleníti a megfelelő mennyiség felszívódását és/vagy átalakítását.

Márpedig a D-vitamin fontos vitaminja a hormonrendszernek, az idegrendszernek és az immunrendszernek, legyen az alulműködő vagy túlműködő (auto-immun). Az alacsony D-vitamin szint és a depresszió tünetei között szoros összefüggés mutatható ki. Sőt, bizonyítást nyert az is, hogy a tavaszi fáradtság tünetei D-vitamin hiányra vezethetők vissza! Kiemelendő még a D-vitamin gyulladáscsökkentő és rák prevenciós hatása is. Hiánya oka lehet a túlsúlynak, az ízületi gyulladásoknak, bőrbetegségeknek, illetve nem csak a női, de a férfi meddőségnek is. Erősítsd meg a szervezeted Szerves D-vitaminnal! >>>

Szerves, folyamatos felszívódású C-vitamin

Natur Tanya® Szerves C-vitamin, amit a szervezet könnyen felismer és hasznosít.

Tudtad, hogy egyedül az ember és a tengeri malac nem képes a C-vitamin előállítására? Ez azért érdekes, mert miközben a szervezeted nem képes előállítani ezt a legnagyobb mennyiségben szükséges antioxidánst, mégsem tud élni nélküle. A C-vitamin-t tehát pótolni kell, méghozzá folyamatosan, minden nap!

A Natur Tanya® Szerves C-vitaminja, olyan magyar termék, amit azok számára fejlesztették, akik magasan biohasznosuló és hatékonyan működő C-vitamint keresnek. Gyorsan és nagy mennyiségben szívódik fel, lassan választódik ki, tehát hosszabb ideig marad a szervezetben. Köszönhetően a speciális kémiai szerkezetnek, a részecskék stabilitásának, amit a bioflavonoidok jelenlétének és a technológiai eljárásnak az eredménye. Ezt a formát a szervezet könnyen felismeri és hasznosítja.

A Szerves, folyamatos felszívódású C-vitamin kémiailag stabil, egy bioflavonoid „ágyba” fektetett aszkorbinsav, pont úgy, ahogy azt Szent-Györgyi Albert is felfedezte. A szükséges napi adagolás erősen függ az életvitelünktől. Dr. Szent-Györgyi Albert napi 1000 mg C-vitamint fogyasztott, amit betegség esetén napi 8000 mg-ra emelt fel - lerövidítve ezzel a gyógyulási időt. Már egy egyhónapos C-vitamin kúra is látványosan javítja az életminőségünket, mindennapjainkat! Kezdj bele te is! >>>

Q10 koenzim: szívben, szellemben egész(ség)

A szív Q10-vitamin segítségével ver több mint százezerszer naponta.

Tudtad, hogy a Q10 fogyasztása enyhíti az ínybetegségekben szenvedők fájdalmait is, illetve gyorsítja a szájsebészeti műtéten átesettek gyógyulását? És azt, hogy a szív Q10 segítségével ver több, mint százezerszer naponta? Bizony, mert ugyan minden sejtben megtaláljuk ezt a molekulát, legnagyobb mennyiségben a szív energiaigényes sejtjeiben fordul elő.

Ez az antioxidáns fontos szerepet játszik az energiatermelésben, így megnöveli a fizikai és szellemi teljesítőképességedet is. Ajándéknak sem utolsó ötlet, ott ahol növelni kell az erek és a szív egészségét, és javítani az egyén fizikai állapotát.

Ráadásul a Q10 koenzim antioxidáns is (C- és E-vitaminhoz hasonlóan), ezáltal segít a szervezetnek közömbösíteni a szabad gyököket. Vizsgálatok bizonyították, hogy a Q10 koenzim akadályozza az éren belüli vérrögök kialakulását, csökkentheti a magas vérnyomást, kiküszöbölheti a szívritmuszavart, és javítja a végtagok rossz keringésével járó Raynaud-kór tüneteit, illetve enyhíti az anginás mellkasi fájdalmat. Általánosan elmondható, hogy a Q10 koenzim lassítja a szervezet elöregedését. Hosszú ideig, kúraszerűen kell szedni: nyolc vagy akár több hetet is igénybe vehet, míg észrevehető javulást tapasztalsz, így jobban megéri duó csomagban kérni: >>>

Belső gyulladásokra: Szerves kurkuma E-vitaminnal

A kurkuma különösen ajánlott váll, térd és a könyök ízületeinek gyulladáscsökkentésére.

A kurkumában található kurkuminok ismert rákellenes vegyületek, melyek fokozzák a vérkeringést, elősegítik az emésztést, javítják a mozgásfunkciókat, és erőteljes, de főként mellékhatásoktól mentes gyulladás gátlók és gyulladáscsökkentők. A kurkuma nagyon hatékonyan csökkenti a reumás panaszokat, az ízületi gyulladást, és különösen ajánlott váll, térd és a könyök ízületeinek gyulladáscsökkentésére.

A kurkuminoidok olyan szerves vegyületek, amik alkalmasak lehetnek a trombózisra való hajlam csökkentésére. Az emésztőszervekre, különösen a májra és epére gyakorolt hatásuk az epesavak és a máj enzimeinek termelésén, az epeürítés fokozásán, és savlekötő képességén keresztül fejtik ki.

Alkalmasak gyomorrontás és gyomorsavtúltengés kezelésére, meggátolhatják a bélgörcs kialakulását. Fontos megjegyeznem, hogy a kurkuma kivonatok között óriási, de leginkább indokolatlan árkülönbségek fedezhetők fel. Kérlek ezért ne a tv-reklámból rendeld meg méregdrágán a kurkumát, ez a Szerves verzió tökéletes ár-érték arányú választás: Kurkuma tabletta E-vitaminnal >>>

Szerves cink – a hormonháztartás védelme

Az ember a tápláléklánc végén, sajnálatos módon egyre kevesebb létfontosságú cink ásványhoz jut, köszönhetően a tömegtermelésnek és tömegtermesztésnek, ami kilúgozott (kizsákmányolt) földeket eredményezett. Az ásványi anyagok hiányára, már a 40-es évek óta folyamatosan hiába hívják fel a figyelmet a szakemberek… A cinket (ez igaz a cink "kistestvérére" a szelénre is), mint a szervezet működésének egyik elengedhetetlenül fontos résztvevőjét a termőtalajban kellene megtaláljuk.

A cink hiányára csökkent nemzőképességgel, prosztatabetegségekkel, nehezen gyógyuló sebekkel (belső és külső sebek), az ízlelés zavarával, fülcsengéssel, hajhullással, őszüléssel, lemezes körömtöredezéssel, fehér foltokkal a körmökön és bőrproblémákkal, bőrbetegségekkel válaszol a szervezet.

Több mint 300 enzim alkotóeleme, megszámlálhatatlan biokémiai folyamat része. Az inzulin, a nemi- és a pajzsmirigyhormonok termeléséhez nélkülözhetetlen. Fontos, és nélkülözhetetlen tápanyag pajzsmirigy alulműködésénél és prosztatabetegségeknél.

Szerves C-vitaminnal kombinálva az immunrendszert erősíti, sőt a kombináció hatásosabbnak bizonyult már influenza vírus ellen, mint az arra beadott védőoltás. A cinket olyan betegségek kiegészítő kezelésénél is alkalmazták, mint a reumás ízületi gyulladás, a bőrfarkas, a fibromyalgia, és a sclerosis multiplex. Magas biohasznosulású Szerves Cink tabletta >>>

Lúgosításhoz: Szerves spirulina, a szupertáplálék

A Spirulina természetes vitaminforrás, vérképző, és lúgosító moszat, ami kiválasztja a méreganyagokat, nehézfémeket.

Nagyon szeretem természetes vitaminpótlóként is ajánlani, ezt a spirális alakú mikroalgát, aminek sejtfal nélküli szerkezete, szupertápanyagait sejtszinten képes átadni. A Spirulina lúgosítja a tested, kiválasztja a méreganyagokat, nehézfémeket, és a leghatékonyabb vérképző moszat.

Ez az egysejtű, mikroszkopikus zöldmoszat - a világ egyik legkorábbi életformája. Az óceánok és a nap energiáját gyűjti magába, ezáltal válik különleges tápanyagsűrűséggel rendelkező, ellenálló képességet, vitalitást növelő, lúgosító és vérsejteket szaporító életenergia forrássá. Aktív hatást fejt ki néhány burkos vírussal szemben, mint például a herpes simplex.

Kiválóan támogatja az immunrendszert, ami miatt nagyon sokan keresik az üzletek polcain – de legalább ennyien veszik zsírégető, étvágycsökkentő, illetve látványos kötőszövet feszesítő hatása miatt. Ennek az édesvízi moszatnak az alkalmazása még a várandós nők és szoptató anyák számára sem jár veszéllyel. Ez a Szerves Spirulina az én kedvencem >>>

Testsúlycsökkentés, öregedésgátlás Szerves Zöldkávéval

A zöld kávé fantasztikus étvágycsökkentő, anyagcsere serkentő, és energizáló tápanyag.

Ha már felmerült a spirulina kapcsán a testsúlycsökkentés témája: ez bizony nem csak esztétikai kérdés. Az ideális súly elérése és megtartása egészségügyileg is fontos. A Szerves zöld kávé fantasztikus étvágycsökkentő, anyagcsere serkentő, és energizáló tápanyag. Szabályozza a vércukorszintet, melynek segítségével folyamatosan a zsírégető zónában tartja a szervezeted. Fokozza a májméregtelenítést, ami ugyancsak meghatározó tulajdonság a hatás szempontjából.

A zöldkávébab-kivonat használatának további előnye az, hogy nem lépnek fel a kávé negatív hatásai, ugyanis koffeintartalmát folyamatosan és egyenletesen adja le. Miközben Te, egész nap energikus leszel tőle! Nem tartalmaz kávésavat, melyet a normál kávé igen, de hasonlóan növeli meg az energiaszintet. A főzött kávéval ellentétben a zöld kávémag kivonatban nincs cafestol - ami egy diterpén. A diterpén rokon kahweollal együtt, a cafestol növeli a "rossz" koleszterin, LDL szintjeit olyan mértékre, melyek az élet során akár 20%-al növelhetik a szívkoszorúér-betegségek kockázatát. Ezek a diterpének a máj enzimekre is hatást fejtenek ki. Amikor mennyiségük megnövekedik az a máj megterhelésének jele.

A zöldkávébab kivonatáról kimutatták, hogy erősebb antioxidáns hatásokkal rendelkezik, mint a zöld tea és a zöldszőlőmag-kivonat. Az összehasonlításban a zöldkávé kétszer olyan hatékonyan szívta fel az oxigénmentes gyököket, mint társai. A zöldkávébab növeli a fájdalomcsillapítók hatékonyságát, különösen a migrén gyógyszerek esetében, de szerepet vállal a cukorbetegség kockázatainak kivédése, a koleszterinszint csökkentése és a máj méregtelenítésének elősegítésében is. Egy kattintásnyira van tőled: a Szerves Zölkávé!

Immunrendszered bástyája: a Szerves pecsétviaszgomba

A pecsétviaszgomba titka nem egy konkrét betegségtípus gyógyításában rejlik, hanem abban, hogy normalizálja a szervezet általános működését.

A legismertebb, legtöbbet tanulmányozott gyógygomba a pecsétviaszgomba (ganoderma), ami Kelet-Ázsiában gyógyszer. Speciális poliszacharidjai erőteljes májvédők, anyagcsere serkentők és immunstimuláns hatásúak. Oxigénhez segíti a sejteket, ami az egész testet megfiatalítja. Súlyos betegségeknél is segítségül hívható: csökkenti a kemoterápia és a sugárkezelések okozta mellékhatásokat.

Szabályozza az immunrendszert, ami annyit jelent, hogy mind az alulműködést, mind pedig a túlműködést (autoimmun, mint pl.: az allergia, vagy a pajzsmirigy betegségek) jól kezeli. Kutatások igazolják májméregtelenítő és májsejt regeneráló tulajdonságát és azt a különleges képességét, - amit szerves germánium tartalmának köszönhet – miszerint jelentősen javítja a sejtlélegzést, ami hozzájárul az egészséges testsúly eléréséhez és az egészséges immunrendszer biztosításához.

A pecsétviaszgomba titka nem egy konkrét betegségtípus gyógyításában rejlik, hanem abban, hogy normalizálja a szervezet általános működését. A Szerves pecsétviaszgomba kínai neve;  ling zhi, aminek a magyar jelentése: „a halhatatlanság gombája”, mely név érzékelteti fantasztikus gyógyító erejét. Kezd el kúraszerű használatát, és ismerd meg a Szerves pecsétviaszgombát!

Porckopás? Csontritkulás? Itt a Szerves zöldkagyló!

Porckopás? Csontritkulás? Itt a Szerves zöldkagyló!

A szerves zöldkagyló a glükozaminoglikánok természetes forrása, amit csontritkulás és porckopás kezelésére használhatsz, de a sport eredetű sérüléseidet is regenerálja. Megindítja az új porc termelődését, helyreállítja az ízületi nedv mennyiségét, növeli a csontsűrűséget.

Ez a szerves zöldkagyló készítmény igen gazdag szerves elemekben: olyan ásványokat, aminosavakat, Omega-3 zsírsavakat és kovasavat tartalmaz, amelyek csontot erősítők, porcot regenerálók és építő hatásúak. Ez rendkívül fontos, hiszen a csontokban lévő ásványi anyagok leépülése csontritkulást és porckopást eredményez.

A reggelenként ropogó ízületek, az ízületi szalagok gyakori gyulladása a csontokban már elkezdődött folyamatra utal.
Ha magas biohasznosulású, kizárólag szerves, valóban új-zélandi, tarajos zöldkagyló kivonatot tartalmazó termékhez szeretnél hozzájutni, én ezt a Szerves zöldkagyló tablettát javaslom! 100 %, hogy ez egy természetes, minden adalék-, színezék- és segédanyag hozzáadása nélkül készített étrend-kiegészítő.

Gát nélkül hat: mikrokeringés-javító Szerves szőlőmag

Csak tablettánként 95% OPC-t tartalmazó szőlőmag kivonatot válassz!

A Szerves szőlőmag tablettát hagytam a végére, melyet jómagam is fogyasztok kúraszerűen, sőt, családomat és barátaimat is ajándékoztam már meg vele. Ennek az az oka, hogy ez a kivonat tablettánként 95% OPC- nevű, a hatásért felelős antioxidánst tartalmaz, amit nagyon sokféleképpen tud a szervezet hasznosítani.

Az OPC csodálatosan hatékony: percek alatt tökéletesen felszívódik a vérben, a száj és a gyomor nyálkahártyáján keresztül. Az anyag ezután elér minden szervet, minden egyes szövetet a szervezetben. Javítja a mikrokeringést, csökkenti a rozáceás bőrelváltozásokat, visszaállítja a bőr rugalmasságát és nedvességtartalmát, úgy, hogy a kötőszöveti rostokban megerősíti a kollagén mátrixot.   A legizgalmasabb tulajdonsága, hogy ez az egyetlen olyan anyag, ami még a vér-agy gáton is átjut! Ezzel pedig képes megvédeni az agyat és az idegrendszert is a károsodástól. Segít ellazulni a nyüzsgő életstílusból, és kivasalni a belső görcsöket, meg a külső ráncokat. Mindezt már megtapasztaltam én is, ezért vagyok szerelmese a szőlőmagnak. Ilyen szerves szőlőmaghoz juthatsz itt: >>>

Persze, ha azt hiszed, hogy itt megálltam, akkor tévedsz. A konyhában is használom a szőlőmag kivonatokat;

  • Szőlőmagolaj, amit nem csak salátaöntetként és sütéshez használhatsz, hiszen fiatalítja az arc, nyak, dekoltázs bőrét, és regenerálja a hajas fejbőrt, ezért hajpakolásként, arc-és testápolóként külsőleg is bevethető!
  • Szőlőmagliszt, amiből finom, friss kenyereket és süteményeket készítek. Ha a családban valaki székrekedéssel küzd, bbiztos, hogy szőlőmag lisztes turmixod itatok vele!
  • Szőlőmag őrlemény, amit natur joghurtba keverek, és heti két-három alkalommal reggelire fogyasztok. Ugyanakkor vízzel pasztává keverve arc-, nyak-, és dekoltázspakolásként sem találsz nála jobbat!

Próbáld ki Te is őket!

Mivel a Natur Tanya® Szerves terméksorozatának szlogenje a következő; Szerves anyagok, amelyek felélesztenek! – most stílusosan Én is így búcsúzok Tőled; Éledj fel Szerves tápanyagokkal. További jó böngészést!