Kövesd az alábbi 8 lépést, és hibátlanul megtanulhatsz csíráztatni Te is. Miért csíráztass? Mert a frissen előbújó csírák „ÉLŐ” élelmiszerek, és mert nincs a Földön a csíráknál gazdagabb és komplexebb tápanyagforrás! Csíráztass Te is otthon - egyszerű az egész, csak kövesd az alábbi lépéseket!

Fő szabályok:

1. Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes, bio magokat csíráztass! 

2. Mindig az 1-2 napos friss csírakezdeményeket fogyaszd. Azért ez az ideális, mert ilyenkor óriási mennyiségben dúskálnak természetes enzimekben, fitovegyületekben, aminosavakban, vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjékben.

3. Ne félj a teljes növényre jellemző illóolajoktól, puffasztó hatástól. Csíráztatott formában még a babfélék sem puffasztanak. Apropó, ha nálad alapból probléma a puffadás, akkor: Bavicchi cég (1896-ban alapított és nevében is minőséget jelentő) Bio csíráztatni való Édeskömény! Ő ugyanis kimondottan erjedő- és puffadásgátló hatással rendelkezik. Kismama vagy? Akkor különösen jó szívvel ajánlom, hogy vezesd be az étkezéseidbe.

A csíráztatás menete: lépésről lépésre!

 csiraztatas-puffadas-bio-termeszetes-vegyszermentes-magok-vitaminok.jpg

Végy ki egy evőkanálnyi csíráztatni való magot a tasakból, és szórd egy tálkába.

 magok-csiraztatas-puffadas-bio-termeszetes-vegyszermentes-vitaminok.jpg

Öntsd fel vízzel, majd hagyd állni egy éjszakán át.

vitaminok-termeszetes-csiraztatas-puffadas-bio-vegyszermentes-magok.jpg

Reggel vedd elő a csíráztató tálat és terítsd rá a csírát.

vegyszermentes-csiraztatas-puffadas-bio-termeszetes-magok-vitaminok.jpg

Ha olyan picik a magok, hogy átesnek a csíraedény lyukain,
egyszerűen teríts egy gézlapot a tálcára, és arra szórd rá a magokat.

bio-csiraztatas-puffadas-termeszetes-vegyszermentes-magok-vitaminok.jpg 

Naponta kétszer, reggel és este zuhanyoztasd meg a magocskákat.
Ez azért fontos, hogy ne penészedjen meg, ne rohassza be a nyák.

puffadas-csiraztatas-bio-termeszetes-vegyszermentes-magok-vitaminok.jpg 

A kisebb méretű magok esetében – ilyen az előbb említett puffadásgátló édesköménymag is
– zuhany helyett kézi spriccerrel permetezd át.

bio-termeszetes-vegyszermentes-magok-csiraztatas-puffadas-vitaminok.jpg 

Ha a frissen előbújó csírák elérték a 0,6 – 1 centimétert, máris szüretelhetsz!

bio-termeszetes-csiraztatas-puffadas-vegyszermen-vitaminoktes-magok.jpg

Fogyaszthatod önmagában elrágcsálva, kenyérre szórva, joghurttal nyakon öntve,
a kedvenc salátádba keverve, müzlibe, levesbe, főzelékbe.

 

Ahány mag, annyiféle hatás

Ismerd meg a csíráztatni való magokat, nézd meg mi a legfőbb erényük, és próbáld ki őket aszerint, hogy mire van a legjobban szüksége a szervezetednek. Bőségesebb választékot kívánni sem lehet, 27-féle csíráztatni való magot és tulajdonságait ismerhetsz most meg röviden, íme a kínálatom:

Bio lenmag: Emésztőszervek tisztításához. >>>

Bio zsázsa: Cukorbetegeknek különösen ajánlott. >>>

Bio zöldborsó. Természetes inzulinszabályzó, koleszterin-csökkentő, vérnyomásszabályzó és szíverősítő. >>>

Bio vörösretek. Hatékony béltisztító, bélféregűző. Természetes antibiotikum. >>>

Bio vöröskáposzta. Fekélygyógyító vegyületet, U-vitamint tartalmaz, gyulladáscsökkentő. Táplálja a bőrt, tisztítja a vért, javítja a látást. >>>

Bio tönkölybúza. Fehérjetartalma a közönséges búzához képest hatszoros. Esszenciális zsírsav tartalma hatékony az idegrendszerre. >>>

Bio szójabab. Tartalmazza az összes nélkülözhetetlen aminosavat, tehát teljes értékű fehérje. >>>

Bio ruccola. Szív- és érrendszeri betegségekben diétás kiegészítő. Magas E-vitamin tartalmú. Csökkenti a gyulladásokat. >>>

Bio póréhagyma. Természetes antibiotikum. Tisztítja a véráramot, májat. >>>

Bio napraforgó. A fogyókúrázók legkedveltebb csírája. Kellemes ízű, jódtartalmú, vízhajtó hatású. >>>

Bio mustármag. Segíti a máj tisztító munkáját, erősíti a gyomrot, elősegíti az emésztést, görcsoldó és ismert vértisztító. >>>

Bio mungóbab. Koleszterincsökkentő és vércukorszint szabályzó, jelentős vas és C-vitamin tartalommal. Különösen ajánlott sportolók és kisgyermekek részére! >>>

Bio lucerna. Lúgosítja a vért és jótékony koleszterinszint csökkentő. >>>

Bio vörös lóhere. Általános közérzetjavító, vitalitást fokozó, idegnyugtató, vértisztító. Rákprevenciós diéták része. >>>

Bio lepkeszegmag. Koleszterindiéta része és elősegíti az emésztést. Vértisztító, gyulladáscsökkentő, vérképző hatású. >>>

Bio lencse. Alkalmas a cukorbetegek diétájának kiegészítésére és fogyókúrázóknak. Jelentős magnézium, vas, cink és krómtartalma. >>>

Bio hajdina. Roborál, lúgosít, riboflavin és rutin-tartalma serkenti az agyat, erősíti az érfalakat. >>>

Bio durumbúza. Emésztést segítő rost komplex. Karotinoid vegyületekben gazdag, antioxidáns forrás. >>>

Bio chia mag. Nagyon gazdag Omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban, ásványokban és vitaminokban. Tartalmazza szinte az összes esszenciális aminosavat, kitűnő fehérjeforrás. >>>

Bio árpa. Lúgosító, nyomelemekben gazdag gabonacsíra. Támogatja a szív- és agyműködést; vízhajtó hatású. >>>

Bio brokkoli. Hasznos immunvédő és vitalizáló, Kitűnő C-vitamin, folsav és béta-karotin forrás, védi a szívet, és a tüdőt. Rákprevenciós étrend része. >>>

Bio fokhagyma. Antibakteriális hatású, és immunerősítő tápanyagokat koncentrál. Koleszterincsökkentő, antioxidáns hatású, és fiatalító tulajdonságú. >>>

Bio fehér retek. Természetes vizelethajtó, húgyvezeték, húgyhólyag, vese és májtisztító. >>>

Bio édesköménymag. Erjedés- és puffadást gátló, megkönnyíti az emésztést, méregtelenít és nagyszerű izomlazító tulajdonságú. >>>

Bio csicseriborsó. Erőt ad és jótékony hatással van a lélekre, fogékonnyá teszi a sejteket az inzulin felvételére. >>>

Bio bazsalikom. Antiszeptikus hatású, gyulladáscsökkentő, immunerősítő tulajdonságú, ami eredményes emésztési zavarok, és puffadás esetén is. >>>

Bio adzuki bab. Természetes inzulin-szabályzó, koleszterincsökkentő, vérnyomásszabályzó, szíverősítő. Csíráztatva nem okoz bélgázosodást. >>>

Natur élet ha… csíraevő vagy! >>>