Főmenü Termékeink
Blog

A 6 legjobb természetes immunerősítő

TOP 6 hatékony, természetes immunerősítő tápanyag

Pofozd ki az immunrendszered! Ha szerinted is a legjobb védekezés az őszi-téli betegségek ellen a megelőzés, akkor arra biztatunk, hogy fordíts elegendő figyelmet az immunrendszered egészségére!

Ez mit jelent a gyakorlatban? Minőségi táplálkozást, bőséges folyadékfogyasztást, rendszeres testmozgást, és persze célzott tápanyagokat, amelyek a legjobb immunerősítő üzemanyagokkal szolgálnak téged!

A 6 legjobb immunerősítő

A 6 legjobb immunerősítő

1. Alapvitaminok

C-, D3- és K2 vitamin

A Szerves C+D+K 1000 mg C-vitamint, 2000 NE D3-vitamint és 30 µg K2-vitamint tartalmaz. Ez utóbbi kettőből a legtöbb embernek sajnos hiánya van, ezért is szükséges pótolni. A három vitamin erőteljes szinergiában működve hat a szervezet szinte minden rendszerére és funkciójára!

Általánosan támogatják a külső és belső fiatalságunkat, a hormonális egészségünket, a szív- és érrendszerünk védelmét, továbbá javítják a hangulatunkat és a teljesítőképességünket.

Szerves C+D+K vitaminok együtt

Oliva D3-vitamin Omega3 zsírsavakkal

Az Oliva D3-vitamin nagy hatóanyag tartalmú D3-vitamin, ami kiváló alapanyagból, megbízható, fenntartható gyártásból származik. A D-vitamin zsírban oldódó vitamin, ezért olívaolajokkal keverték. A zsírsavakban gazdag olajok ugyanis segítik a D3-vitamin felszívódását, így az jobban ki tudja fejteni a kedvező hatásait.

A D-vitamin Omega3 zsírsavakkal kombinálva ráadásul még hatékonyabb természetes immunerősítő.

A zsírsavakban gazdag olajok segíti a D3 felszívódását

2. Pre- és probiotikumok

A probiotikumok felelősek a táplálékok bakteriális lebontásáért, és a táplálékokban található tápanyagok visszajuttatásáért a sejtjeink számára, de vitaminokat, például a K2- és B-vitaminokat, immunglobulint, gyulladáscsökkentő, és antibakteriális vegyületeket is termelnek. Ezek a mikroorganizmusok adják az immunrendszer 70%-át. Vagyis a bélflóra egyensúlya nagyban befolyásolja immunrendszerünk helyes működését.

A Natur Tanya® Megabiotikum a napi adagban 120 milliárd CFU élőflórát (!), 12 féle baktériumtörzset (Lactobacillusok/Bifidobaktériumok) és galaktomannán típusú, fermentált PHGG rostot tartalmaz. Hozzájárul a gyomor-bélrendszer egészségéheza bélmikrobiom egyensúlyához, ezen keresztül pedig az immunegészséghez.

Pre-és probiotikumok

3. Antioxidánsok

A Szelén, ez az esszenciális, antioxidáns nyomelem stimulálja az immunrendszert, vagyis egyaránt támasza az alul - és a túlműködő immunrendszernek is. Gyakorta hivatkoznak úgy a szelénre, mint "a vírusok fogamzásgátlója”, mivel képes meggátolni a vírusok önsokszorozó képességét. Ráadásul a szelén segíti a fehérvérsejtek termelődését, ami pedig segít legyőzni a fertőzéseket.

Cink-biszglicinát a cink ásvány vírusellenes, immunerősítő antioxidáns képességeit a lehető legjobban hasznosuló formában biztosítja számodra. Így még jobban képes támogatni az ölősejtek és a T-sejtek tevékenységét, valamint az autoimmun panaszokkal élők immunválaszait és enyhíteni a krónikus gyulladásaikat.

Spirulina az egyik legtápanyagdúsabb szupertáplálék, amely nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, mikrobiomot tápláló poliszacharidokban és rendkívül sok antioxidánst tartalmaz. Ezek az antioxidánsok szolgáltatnak alapanyagot a DNS korrekcióhoz, az immunrendszer, az idegrendszer egészségéhez, a degeneratív betegségek kivédéséhez, az öregedési folyamatok lassításához és az élettartam növeléséhez.

Gránátalma magjainak préselésével nyert sűrítmény igen gazdag ellagsavban és antioxidáns flavonoid vegyületekben, melyek gyulladáscsökkentő és sejtvédő tulajdonsággal is bírnak. A Gránátalma koncentrátum nemcsak a mag préselésével nyert levet, hanem a gyümölcshús levét is tartalmazza, ráadásul még szerves szelénnel is dúsították.

Gránátalma koncentrátum

4. Propolisz

A propolisz egy gyantás anyag, amelyet a méhek a rügyekből és a fák kérgéből gyűjtenek, és a kaptár fertőtlenítéséhez használnak fel. A propolisz helye ott van a legjobb immunerősítők között, hiszen erős antibiotikus, vírusölő, féreghajtó, gombaölő, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van. Erősíti az immunrendszert, de alkalmazható torokfájás-, fertőzések-, bőrproblémák- és sebek kezelésére. Különösen feltűnően jó a regeneráló képessége.

Az E.P.I.D. szabadalommal védett propolisz csepp állaga és színe is árulkodik extra polifenol tartalmáról. 300 féle, egymással szinergiában álló szerves vegyületet őriztek meg benne, és az egyedi kivonási technológiának köszönhetően allergiamentes.

Alkoholmentes Propolisz csepp

5. Béta-glükán

Ma már tudjuk, hogy a béta-glükán az egyik legjobb immunerősítő. 100-150 éve még béta-glükánokban gazdagon táplálkoztunk, majd a gombaölő szerek széles körű alkalmazásának köszönhetően a béta-glükánok kikerültek a táplálkozásunkból. Ez a folyamat összefüggést mutat az immunrendszer ellenálló képességének csökkenésével, az allergiák, autoimmun betegségek megjelenésével. 

A jó hír azonban, hogy a szervezetnek meg van a képessége arra, hogy a béta-glükánokat felismerje (az immunsejteken lévő glükán receptorokon keresztül) és az immunrendszer előnyére fordítsa!

Fermentált béta-glükán sörélesztő sejtfalból fermentált, ugyanis jelenleg ez a legtöbbet kutatott, és bizonyítottan imunmoduláló tulajdonságokkal rendelkező béta-glükán. A Goldcell® védjegy pedig biztosítja a tisztaságot, a béta-glükán oldhatatlanságát és a standardizált hatóanyagmennyiséget, mely tényezők nagyobb biológiai aktivitást, ezáltal jobb immunsejt aktivizáló tulajdonságot eredményeznek.

A béta-glükán az egyik legjobb immunerősítő

6. Echinacea

Vagy más néven kasvirág. A legismertebb és az egyik legjobb immunerősítő gyógynövény, amely megkerülhetetlen felső légúti betegségek és húgyúti fertőzések esetén. A koncentrált növényi kivonat hatásaként a sejtek az interferont – ez egy természetes antivirális anyag, – fokozottabban termelik. Hatóanyagai a belső– és külső gyulladást is csökkentik.

Az Echinaid® Echinacea kapszulák nemcsak azért különlegesek, mert bennük az Echinacea kivonat mennyiségét standardizálták, hanem azért is, mert kétféle Echinacea kivonatot egyesített benne a gyártó, és így a növények virágzata, levele, szára és gyökere is belekerült.

Echinaid® Echinacea kapszulák

Immunerősítő cselekvési terv:

A fent felsorolt immuntámogató tápanyagokat kedvedre kombinálhatod egymással, ez azonban nem jelenti azt, hogy mindegyiket egyszerre kellene alkalmaznod.

Ne feledd! Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik az egészséges, kiegyensúlyozott életmódot, pusztán azt meg tudják támogatni, éppen ezért fontos, hogy változatosan és kúraszerűen adagoljuk őket étrendünkhöz!

Itt találsz egy lehetséges fogyasztási javaslatot:

Ezekből a tápanyagokból tarts 60-120 napos kúrát, majd következik egy szünet.

Ilyenkor válthatsz a következő immuntámogató tápanyagokra a következőek szerint.

  • Indítsd a reggelt 1 szem béta-glükán kapszulával.
  • Reggeli után következhet egy D3 kapszulát.
  • Ebéd után pedig vegyél be egy szelén tablettát. 
  • A propolisz csepp napi adagja 3x20 csepp, ezt egész napra elosztva, pl. étkezések után fogyaszd.
  • spirulina napi adagja 4-8 tabletta, amit 2-3 részletben fogyassz el.

Arra figyelj, hogyha az előző kúrádban a Gránátalma koncentrátumot 120 napig fogyasztottad (ami tartalmaz szelént) és ebbe a kúrádba is beilleszted a szelént, akkor utána 2-3 hónapig (hacsak nem indokolt) hagyd ki a szelént az immuntámogató kúrádból!

Érdemes akár mindet kipróbálni, – és bátran kombinálni is őket, – hogy megtudd, Neked melyik a legjobb immunerősítő. Abban azonban biztos vagyok, hogy a most megismert tápanyagok közül te is találsz olyat, ami számodra is segítség lesz az immunerősítésben.

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: 9 természetes, szerves immunerősítő!
Blog bejegyzések: 9 természetes, szerves immunerősítő!
Blog bejegyzések: 8 természetes immunerősítő gyerekeknek
Blog bejegyzések: 8 természetes immunerősítő gyerekeknek
Blog bejegyzések: Immuntámogató cselekvési terv 5 pontban!
Blog bejegyzések: Immuntámogató cselekvési terv 5 pontban!
Blog bejegyzések: 5 érv az őszi tisztítókúra mellett, az egyik az immunerősítés
Blog bejegyzések: 5 érv az őszi tisztítókúra mellett, az egyik az immunerősítés
Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.