Főmenü Termékeink
Termékek

Bavicchi1896’ Bio csíráztatni való Édeskömény. „ÉLŐ ÉTEL” Puffadsz? Kismama vagy? Akkor különösen.

Cikkszám: 8003419011201
Készlet információ: Rendelhető
730 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 730 Ft
Bővebben a termékről

Bio csíráztatni való Édeskömény

Az édeskömény csírája erjedés- és puffadást gátló.

csiraztatas-csira-magok-vasarlas-csira-webaruhaz.jpg

Megkönnyíti az emésztést, méregtelenít és nagyszerű izomlazító tulajdonságú. Kitűnő levesbetét, de óvatosan, mert átható aromája van. Kismamák mindennapi étrendjébe tejszaporító hatása miatt érdemes beépíteni.

Csíráztass!

A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, valamint enzimek. Minden mag információt és tápláló elemeket tárol!

Nincs még egy olyan természetes növényi táplálék a Földön, ami több tápanyagot tartalmazna, mint a friss csíra. A friss csíranövények salaktalanítják, lúgosítják a szervezetet, kalóriaszegények, nem hizlalnak, nem puffasztanak, antiszeptikus és antiallergén hatásúak. 

A frissen előbújó csírák egyedülálló „élő” élelmiszerek,

kedvező élettani hatásaikat, a koncentrált, könnyen emészthető, gyorsan hasznosuló enzimek, fitovegyületek, aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok és rostok adják. Az otthoni csíráztatás nem csak a testnek, de a léleknek is gyógyítója. A csíranövények növekedése visszavisz minket a gyermekkorba, az iskolás évekhez, amikor környezetórán babot csíráztattunk. Újra rácsodálkozik az ember, hogy milyen fantasztikus is a természet!  

csiraztatas-bio-csira-magok-ellenorzott-oko.jpg

A csíráztatás reneszánszát éli, ami a kedvező élettani hatásoknak, mint lúgosítás, salaktalanítás és antiszeptikus hatás, valamint az egyedülálló tápanyagtartalomnak köszönhető. A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a vitalizáló és védő elemek.

Ez a tápanyag tartalom a csíráztatás első napjaiban a legmagasabb. Csupán a víz, levegő és a megfelelő hőmérséklet szükséges a csírázási folyamat elkezdéséhez.

„ÉLŐ ÉTEL”

*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
*A termék kereskedelmét ellenőrzi: HU-ÖKO-02
IT-BIO-014
EU-mezőgazdaság

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 8-12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 10-14 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tartható 1-2 hétig.
Kiszerelés:
13 gr  

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.

Kapcsolódó blogbejegyzések

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita
5/5
Kedves Kata!

Magokból valóban szoktak teát készíteni, ám csírákból nem jellemző, hiszen éppen a nyers, friss állapotuk adja tápanyagdús értéküket.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kata
5/5
Kedves Rita!
Lehet, hogy butaságot fogok kérdezni, de: csírából készülhet tea? :) Tudom, a köménynek a magja, kissé összezúzva javasolt teának.. De érdekel a dolog, mert őszintén szólva, önmagában fogyasztva nem megy túl sok, ám a zúzott magos tea rendben van. Esetleg a forrázott csíra értékét veszítené hő hatására?

Előre is köszönöm a segítséget!
Kata
krisztibabay
5/5
puffadásra elsőosztályú!!!
angéla
5/5
Kismamaként a védőnő barátnőm ajánlotta a fogyasztását és valóban hasznos az emésztésnek. Azelőtt sosem csíráztattam talán suliból rémlik valami :) Nem nagy ügy egyébként, csak bátran!
svenczereve
5/5
barátnőm puffadás ellen eszi és nagyon dícséri. én is megkóstoltam nála és elhatároztam hogy csírákat fogok enni ezentúl. többfélét vettem , eddig minden ok, ha meg nem majd jövök hozzátok tanácsért. :-)
Elekes Gyöngyi
5/5
teljesen rákattant az egész család, agyon fincsi, tudom hogy így nem a legegészségesebb de még a melegszendvicsre is teszünk igaz egy kicsit hosszan csírázik de megéri
moncsika
5/5
Az egyik kedvenc "érdekesízű" csírám. Egyszerűen vajas kenyérre teszem és eszem :-)
Marianna
5/5
Csak ajánlani tudom,teljesen rendbehozta a hasam .
Japik
5/5
Puffadás ellen frankón bevált ;)
kiss noémi
5/5
tényleg jó tesz, és a szendvicseim tetejére is gyönyörű!
Buny
5/5
Na, ezt is kipróbálom, mert a retek és a ruccola már jól megy :)
orsolya black
5/5
ma jött meg a csomag, amit rendeltem. meglepődtem, hogy mennyi van benne…
smigura
5/5
Szoptatoss anyukaa vagyok édes kömény teat ajánlottak de azt nem szretem a teát ugy hogy ezt kipróbátam és nagyon jó!
Vilmos bácsi
0/5
Belevágtam ebbe a csíráztatásba szerintem nem nagy őrdőngősség azota folyamatosan van valamilyen friiss csira itthon. Az édesköményt szeretem a legjobban.
Babus
5/5
Nekem is elmulasztitta a puffadásom. idő kellett h rájöjjek a csírázatatásra de már megvan a teknika!
Julcsi néni
5/5
Olyan sok jó csíra van, hogy nehéz választani.
gregorkriszti
5/5
Nem is gondoltam, hogy ez ilyen finom. Nekem elsőre kicsírázott szépen, eszegetem is vagy egy hete, és már az első napokban jót volt a puffadásomra.
János
5/5
Azt javaslom, aki ezt csíráztatja, rakjon egy gézlapot, vagy egyéb tiszta, vékony textíliát a csíráztató tál aljába, mert nagyon aprószemű magok ezek. De a puffadással tényleg végez, szóval szerintem megéri az a napi két "locsolás"
Szekeres Erika
5/5
Emésztési gondokra tökéletes, finom. Mindegyik jó, de ez különösen kedvenc. A családdal újabban nagyon rákatttantunk a csírákra.
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.