Termékeink Főmenü
Termékek

Bavicchi1896’ Bio csíráztatni való Bazsalikom. „ÉLŐ ÉTEL” Fantasztikus íz, akár el is ültethető.

Cikkszám: 8003419011140
Készlet információ: Rendelhető
490 Ft
Bővebben a termékről

A bazsalikom csírája nagyszerű afrodiziákum.

Antiszeptikus hatású, gyulladáscsökkentő, immunerősítő tulajdonságú, ami eredményes emésztési zavarok, és puffadás esetén is. Vizelethajtó, vesetisztító, kőoldó. Magas C, E, béta-karotin, vas, kalcium, A és B1 vitamin tartalom jellemzi. Elvethető február-márciusban üvegházba, áprilistól-augusztusig pedig szabad földbe. Cserépben is termeszthető.

Csíráztass!

A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, valamint enzimek. Minden mag információt és tápláló elemeket tárol!

Nincs még egy olyan természetes növényi táplálék a Földön, ami több tápanyagot tartalmazna, mint a friss csíra. A friss csíranövények salaktalanítják, lúgosítják a szervezetet, kalóriaszegények, nem hizlalnak, nem puffasztanak, antiszeptikus és antiallergén hatásúak. 

A frissen előbújó csírák egyedülálló „élő” élelmiszerek,

kedvező élettani hatásaikat, a koncentrált, könnyen emészthető, gyorsan hasznosuló enzimek, fitovegyületek, aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok és rostok adják. Az otthoni csíráztatás nem csak a testnek, de a léleknek is gyógyítója. A csíranövények növekedése visszavisz minket a gyermekkorba, az iskolás évekhez, amikor környezetórán babot csíráztattunk. Újra rácsodálkozik az ember, hogy milyen fantasztikus is a természet!  

A csíráztatás reneszánszát éli, ami a kedvező élettani hatásoknak, mint lúgosítás, salaktalanítás és antiszeptikus hatás, valamint az egyedülálló tápanyagtartalomnak köszönhető. A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a vitalizáló és védő elemek.

Ez a tápanyag tartalom a csíráztatás első napjaiban a legmagasabb. Csupán a víz, levegő és a megfelelő hőmérséklet szükséges a csírázási folyamat elkezdéséhez.

„ÉLŐ ÉTEL”

*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
*A termék kereskedelmét ellenőrzi: HU-ÖKO-02
IT-BIO-014
EU-mezőgazdaság

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 8-10 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 10 gr  

Részletesebben:

Natur élet ha… csíraevő vagy! >>>


Kapcsolódó blogbejegyzések

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
dodo
2016.09.27 09:18
5/5
Kiváló, rendszeresen esszük. Puffadás ellen jó, vizhajtó hatást is tapasztaltam, főleg az első napokban amikor enni kezdtem..
Ivádi Peti
2016.09.07 09:22
5/5
nálunk is van otthon cserépben de csak mert elfelejtkeztem róla és kihajtott nagynak, méág a szomszédnak is jutott belőle annyi bazsalikom lett. :-D de nem baj, azóta frissen is van főzéshez legalább a konyhában.
Kozma Botond
2016.08.30 09:54
5/5
csíraként is nagyon finom, de kipróbáltam elültetni is. Mostmár ott figyel a kis bokor cserépben a konyhába és ezzel fűszerezem az olaszos pasztákat! :)
Juhász Anita
2016.08.22 16:14
5/5
imádok csíráztatni, nagyrészét már kipróbáltam...
most ő jön!! :-)
geni seres
2016.08.04 14:57
5/5
Nagyon jó!
dina
2016.07.18 10:43
5/5
Koktél paradicsommal és mozzarelával a legfinomabb!