Termékeink Főmenü
Termékek

Bavicchi1896’ Bio csíráztatni való Bazsalikom. „ÉLŐ ÉTEL” Fantasztikus íz, akár el is ültethető.

Cikkszám: 8003419011140
Bővebben a termékről

A bazsalikom csírája nagyszerű afrodiziákum.

Antiszeptikus hatású, gyulladáscsökkentő, immunerősítő tulajdonságú, ami eredményes emésztési zavarok, és puffadás esetén is. Vizelethajtó, vesetisztító, kőoldó. Magas C, E, béta-karotin, vas, kalcium, A és B1 vitamin tartalom jellemzi. Elvethető február-márciusban üvegházba, áprilistól-augusztusig pedig szabad földbe. Cserépben is termeszthető.

Csíráztass!

A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, valamint enzimek. Minden mag információt és tápláló elemeket tárol!

Nincs még egy olyan természetes növényi táplálék a Földön, ami több tápanyagot tartalmazna, mint a friss csíra. A friss csíranövények salaktalanítják, lúgosítják a szervezetet, kalóriaszegények, nem hizlalnak, nem puffasztanak, antiszeptikus és antiallergén hatásúak. 

A frissen előbújó csírák egyedülálló „élő” élelmiszerek,

kedvező élettani hatásaikat, a koncentrált, könnyen emészthető, gyorsan hasznosuló enzimek, fitovegyületek, aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok és rostok adják. Az otthoni csíráztatás nem csak a testnek, de a léleknek is gyógyítója. A csíranövények növekedése visszavisz minket a gyermekkorba, az iskolás évekhez, amikor környezetórán babot csíráztattunk. Újra rácsodálkozik az ember, hogy milyen fantasztikus is a természet!  

A csíráztatás reneszánszát éli, ami a kedvező élettani hatásoknak, mint lúgosítás, salaktalanítás és antiszeptikus hatás, valamint az egyedülálló tápanyagtartalomnak köszönhető. A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a vitalizáló és védő elemek.

Ez a tápanyag tartalom a csíráztatás első napjaiban a legmagasabb. Csupán a víz, levegő és a megfelelő hőmérséklet szükséges a csírázási folyamat elkezdéséhez.

„ÉLŐ ÉTEL”

*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
*A termék kereskedelmét ellenőrzi: HU-ÖKO-02
IT-BIO-014
EU-mezőgazdaság

Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 8-10 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 10 gr  

Részletesebben:

Natur élet ha… csíraevő vagy! >>>


FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.

Kapcsolódó blogbejegyzések

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
benedek judith
2017.04.13 12:29
5/5
Kedves annajana!

Nagyon egyszerű a dolog. Én rendszeresen csíráztatok! Itt egyébként részletesen le van írva:
http://anatur.hu/blog/a-csiraztatas-fortelyai-8-lepesben

Sok sikert! Nagyon egészséges!
annajana
2017.04.13 11:58
5/5
Segítsetek már! Valaki próbálta már ezeket? Hogy kell csíráztatni?
Jul
2017.03.09 10:41
5/5
tavasszal nekiugrok! elegem van a pocsék zöldségekből, amiket kapni lehet. itt a sarki zöldségesénl is méregdárga az áru és meg nem enném őket!!!
Ghéza
2017.02.06 09:18
5/5
van a kertben bazsalikomom, én tésztaszószba csak frisset használok, anélkül kakukk az egész. múltkor vettem csírát is, igaz csillagászati ára volt, de nagyon ízlett, szóval most csíráztatni fogok tavasszal az tuti.
viki11
2016.12.21 09:29
5/5
Pont tegnap láttam valamelyik szupermarketben, de előre csomagolva, kicsíráztatva nagyon drága. Pedig imádom, úgyhogy szerintem neki ugrok az otthoni csíráztatásnak. nem tűnik annyira bonyolultnak. :)
dodo
2016.09.27 09:18
5/5
Kiváló, rendszeresen esszük. Puffadás ellen jó, vizhajtó hatást is tapasztaltam, főleg az első napokban amikor enni kezdtem..
Ivádi Peti
2016.09.07 09:22
5/5
nálunk is van otthon cserépben de csak mert elfelejtkeztem róla és kihajtott nagynak, méág a szomszédnak is jutott belőle annyi bazsalikom lett. :-D de nem baj, azóta frissen is van főzéshez legalább a konyhában.
Kozma Botond
2016.08.30 09:54
5/5
csíraként is nagyon finom, de kipróbáltam elültetni is. Mostmár ott figyel a kis bokor cserépben a konyhába és ezzel fűszerezem az olaszos pasztákat! :)
Juhász Anita
2016.08.22 16:14
5/5
imádok csíráztatni, nagyrészét már kipróbáltam...
most ő jön!! :-)
geni seres
2016.08.04 14:57
5/5
Nagyon jó!
dina
2016.07.18 10:43
5/5
Koktél paradicsommal és mozzarelával a legfinomabb!