Alkoholmentes Echinacea csepp

Ha aktiválni kell az immunrendszert, akkor az echinacea cseppek biztosan eszünkbe jutnak. A magyarul kasvirágként ismert kivonatok ismert segítők felső légúti és húgyúti fertőzések leküzdésében.

A gond csupán annyi lehet, hogy nagyon sok gyártó termékét kell összehasonlítani ahhoz, hogy a legjobb minőséget válasszuk. Az ErbaVita (gyártó) kasvirág cseppje azért szerzett piaci előnyt, mert terméke kétféle Echinacea kivonat bioaktív hatóanyagait egyesíti. Ehhez az echinacea mixtúrához ráadásul csipkebogyóból kivont szerves C-vitamint is adtak a magasabb biológiai hasznosulás érdekében. Ezen felül a cseppek alkoholmentesek és kellemes szamóca ízű változata gyermekek vagy allergiás és érzékeny bélrendszerrel bíró emberek számára is megfelelő.

Tudtad?

 • Az Echinaceát idült fáradékonyság kezelésére is használják, különösen olyan betegeknél, akiknek az immunrendszerét sugárkezelés vagy kemoterápia károsította.

 • Az echinacea visszaszorítja az allergiás reakciókat, miközben csökkenti és így normalizálja az immunválaszt olyan allergiás reakcióknál is, mint amilyen az ekcéma, amire egyébként hagyományosan is használják. Segíti a sebgyógyulást, gyorsítja a hegesedést.

 • Hasznos lehet fogyasztása egyéb, gyakran kiújuló betegségek leküzdésére, mint például az afta, a húgyúti fertőzések, a középfülgyulladás vagy a herpesz (nemi herpeszre, ajak herpeszre és övsömörre egyaránt).

Az Echinacea

A szervezet védelmi rendszerét aktiválja, növeli a betegséggel szembeni ellenálló képességet. Ehinacosid tartalma a hialuridáz enzim gátlásával csökkenti a belső –és külső gyulladást, ami elsősorban a felső légúti és húgyúti fertőzések leküzdésében, továbbá a kötőszövet gyulladásainál jelenthet segítséget. Az immunrendszert általánosan serkenti. Az Echinacea hatásaként a sejtek egy természetes antivirális anyagot, az interferont fokozottabban termelik. Ezek a hatások viszonylag rövid ideig tartanak, ezért tanácsos akut fertőzések esetén naponta többször alkalmazni.

 • az ellenálló képesség növeléséhez
 • idült fáradékonyság ellen
 • gyulladáscsökkentőként
 • felső légúti és húgyúti fertőzések esetén
 • középfülgyulladásnál
 • antivirális anyag, ami fokozott interferon termelés idéz elő
 • heveny fertőzések esetén  
 • autoimmun panaszoknál, mint például allergia
 • ekcémásoknak
 • aftánál
 • ajak herpeszre
 • nemi herpeszre
 • övsömörre
 • sebgyógyulás elősegítésére, hegesedés ösztönzésére
 • kötőszövet gyulladás esetén
 • sugárkezelés vagy kemoterápia károsította immunrendszer

Echinacea purpurea

A föld feletti részeit és a gyökerét is használják. A fő komponensek a kávésav melléktermékek (főleg chicoric és a klorogénsav), flavonoidok (quercitin, Rutozid és esszenciális olajok különböző terpénekkel. Alacsonyabb százalékban alkil-amidokat, vízben oldódó poliszacharidokat is tartalmaz. Mint ahogy azt, több szakirodalomban is széles körben publikálták, az Echinacea purpurea-alapú készítmények anti-bakteriális és immunserkentő tulajdonságokkal is bírnak.

Immunerősítő

Így ezeket a készítményeket főleg erősítőként ajánlják, különösen télen a hideg miatt kialakuló megbetegedések, a légutak visszatérő fertőzései- és a húgyúti rendszer kezelésére. Klinikai tanulmányok azt mutatják, hogy a Echinacea purpurea  farmakológiai profilja részben összehasonlítható az  Echinacea angustifolia-val, de az utóbbi különbözik természetes anti-bakteriális hatásbeli képességben, a tudományos irodalom rámutat arra, hogy az  Echinacea purpurea, elsődlegesen a felső légutak gyulladásos állapotainak tüneti kezeléseire használandó. Az Echinacea purpurea-t a sérülések helyi kezelésére és a hegesedés segítésére is alkalmazzák.

Echinacea angustifolia gyökér

Az Echinacea angustifolia gyökér gazdag számos eltérő mértékben oldódó kémiai összetevőben; magas molekuláris súlyú poliszacharidok (Echinacea), kavésav melléktermékei (echinacoside, cinarine, chlorogenic sav), alkil-amidok (echinaceine), polyacetilinek,  és illóolajok. Számos elméleti és életbeli tanulmány lejegyezte az Echinacea angustifolia kivonattal történő kezelés után fellépő immunválasz aktivizálódását: az immunserkentő hatás a  fagocitózis aktivizálódásához köthető.

Gyulladáscsökkentő

Továbbá gyulladáscsökkentő hatás is fellép az  5-lipoxygenazok gátlása által, amit a készítmény helyi alkalmazását követően is megfigyelhető volt. Különböző tanulmányok kimutatták, hogy az Echinacea és néhány komponense  (különösen  a kávésav melléktermékek) megvédik az összekötő bőrszövetet és meggyorsítják a sérülések gyógyulását.

A szövet gyulladáscsökkentő és gyógyító folyamata úgy tűnik, hogy a fibroblasztok serkentéséhez  és a komplex poliszacharid hyaluron-sav formálódásához köthető, ami közvetve a  hyaluronidázok (egy enzim, ami “kikapcsolja” a hialuronsavat, a kötőszövet egy fontos összetevőjét) gátlásához  vezet. Általánosan, az Echinacea angustifolia láthatóan a test természetes ellenállásának erősítésében, különösen az influenza  és a légúti megbetegedések esetében,  de  a kötőszövet gyulladásos állapota esetében is segít.

Kutyarózsa/Csipkebogyó (Rosa canina)

Természetes C-vitamin forrás. A C-vitamin, egy alapvető antioxidáns, mely náélkül nincs élet, hiszen megszámlálhatatlan biokémiai folyamatban vesz részt, akárcsak a cink és a szelén.

Összetevők:

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban 60 csepp/2,4ml:
Echinacea angustifolia (Kasvirág) gyökér  kivonat 135,6mg
Echinacea purpurea (Kasvirág)  teljes növény kivonat 129mg
Rosa canina (Csipkebogyó) bogyó kivonat 57,1 mg
csipkebogyóból standardizált C-vitamin, 70% tartalommal 
növényi glycerin, tisztított víz felhasználásával és természetes szamóca ízzel.
40mg


Felhasználási javaslat:
naponta 3x15-20 cseppet egy pohár vízben feloldva, lehetőleg étkezések között. Akut fertőzés esetén az első 3-5 nap, 2 óránként 20 cseppet, majd a javasolt napi adagot. Fogyasztása 3 éves kortól ajánlott.

Minimumkúra-maximumkúra: minimum 10 napig, maximum 3 hónapig fogyasztható kúraszerűen.

Kiszerelés: 50ml

OETI: 10932/2012

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.