Termékeink Főmenü
Termékek

Dr. Natur étkek. Prémium 100% szűrt, nem hidrogénezett kókuszzsír. Szagtalan, sütés-főzéshez. 1kg

Cikkszám: 5999882575995
Dr. Natur étkek. Prémium 100% szűrt, nem hidrogénezett kókuszzsír. Szagtalan, sütés-főzéshez. 1kg
Akció
Bővebben a termékről

Zsír és kókusz - nem hókuszpókusz!

Amikor az egész világ harcol a zsír ellen, lehetséges azt mondani, hogy márpedig létezik olyan zsír, ami egészséges?

Igen! De csak egy ilyet ismerek, ez pedig a kókuszzsír.

  • Sütéshez-főzéshez csakis a szűz, nem hidrogénezett kókuszzsírt használom. (Az étolajjal, állati zsírokkal – a margarinnal elsőként - már réges-rég leszámoltam otthon)

  • Ez a kókuszzsír ráadásul a kókuszdió húsából készül, vegyi anyagok felhasználása nélkül, mechanikus úton, préseléssel. A kíméletes előállítási módnak köszönhetően nem tartalmaz egészségre káros katalizátor- és oldószermaradványokat, bomlástermékeket. Ez a kókuszzsír nem hidrogénezett, azaz nem tartalmaz transzzsírsavakat sem, amelyek rendkívül ártalmasak.

  • Ha a bőrömet, hajamat akarom szebbé varázsolni, az egzotikus Illatos Bio extra szűz kókuszolaj a titkos fegyverem (A szűrt is kenhető, de a bio extra szűz hatása a luxusmárkákkal vetekszik: az illata diszkrét, pillanatok alatt felszívódik, és szinte azonnal elbánik az apróbb ráncokkal.)

Kókuszolaj – a gyümölcs java

Elfogyasztott zsírokra óriási szükséged van ahhoz, hogy megtartsd a szervezeted egyensúlyát.

Ha a zsírt végleg kizárnád az életedből, öngólt rúgnál a DEKA ellen.
Nem a súlyodra utalok, hanem azokra a zsírban oldódó A-, D-, K- és E-vitaminokra, amelyek zsír nélkül képtelenek felszívódni a szervezetedben.

Energia kell?
Arra is a zsír a tested válasza.

Gasztronómiai élmények?

A zsír az, ami igazán fokozza az ételek ízletességét, hiszen jó néhány fűszer ízanyaga csak zsír mellett érvényesül.

Kétségtelen, hogy az állati zsíroknak vannak hátrányai (rossz koleszterin, szív- és érrendszeri betegségek, elhízás) – de a növényi kókuszzsír esetében ezekkel nem kell számolnod!

Különösen a szűrt, és nem hidrogénezett kókuszzsír esetében, ami nem más, mint a csodálatos kókuszgyümölcs legjava.

Még fogyókúrázhatsz is vele, mert telítettlen zsírsavai fokozzák az anyagcserét, és egyáltalán nem okoz inzulincsúcsokat. Olyannyira nem, hogy a cukorbetegek számára a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége kiemelten ajánlja.

Barátkozz össze a kókuszzsír előnyeivel!

  • Meg lehet enni, süthetsz, főzhetsz vele, de még a bőrödre is kenheted!

  • A kókuszolaj egy természetes, könnyen emészthető növényi zsiradék, ami 24 ˚C alatt megszilárdul, ezért kókuszzsírnak is hívják.

  • Sütésre az egyik legalkalmasabb természetes olaj, mert ellenáll a hevítéssel létrejövő oxidációnak (240°C). Stabil kémiai szerkezete okán többször is fel tudjuk használni, ha leszűrjük, hiszen nem oxidálódik, nem keletkeznek benne egészségre káros bomlástermékek, rákkeltő anyagok, transzzsírok. (Utóbbi a szív- és érrendszer legfőbb ellenségei.)

  • Laurinsav tartalmával javítja a helyes HDL/LDL arányt. (Hatására sokkal több "jó koleszterin" termelődik a szervezetben.)

  • Gyulladáscsökkentő, baktériumölő, gombaölő, vírusölő tulajdonságokkal bír. (Candida elleni kúrákhoz is bevált!)

  • Immunerősítő. (Az immunvédelem során különösen előny, hogy segíti a szervezetben a mikrotápanyagok felszívódását.)

  • Diétázáshoz elengedhetetlen alapanyag. (Felgyorsítja az emésztést, anyagcserét.)

  • Cukorbetegeknek ideális hozzávaló a konyhában. (A glikémiás indexe: 0!)

  • Minden diétába beilleszthető, még Paleosok és Vegetáriánusok is főzhetnek vele. (Még a legszigorúbb vegán vegetáriánusok is.)

  • Belülről ható bőr- köröm- és hajtápláló hatás (Ugyanakkor kívülről is bátran kenhető erre a célra).

Tippek:

Szendvicsimádóknak. Használd margarin, szendvicskrém vagy krémsajt helyett, és kend ezentúl őt a kedvenc pékárúdra.

Turmixba vele! Egy teáskanálnyit a turmixok, smoothiek is kacagva elbírnak, sőt, selymesebbé, lágyabbá válnak tőle. A megszokott ízt nem befolyásolja.

Influenza szezonra. Megfáztál? Tégy belőle a teádba egy kiskanálnyit és jótékony "bevonatot" képez a szádban, torkodban. Melegen-forrón, apró kortyokban iszogasd meg.

Házi majonéz. Készíts belőle majonézt. Ugyanúgy kikeverhető, mint olajjal, csak többet, és nyugodtabb lelkiismerettel ehetsz belőle.

Kombináld gabonákkal. A gabonák tápanyagdúsak, könnyen emészthetők, változatosan elkészíthetők, kívül-belül megfiatalítanak és még diétázni is lehet velük (lásd Gabonadiéta).

Bármelyiken jól elfér egy kanál kókuszolaj – én a kusz-kuszon szeretem a legjobban, mert a vízzel együtt a zsírt is felszívja és fel sem tűnik evés közben a hozzáadott zsiradék.

Semleges ízű és illatú

Saját és mások tapasztalatából kiindulva: az előbbi hatások már napi 1-2 evőkanál rendszeres kókuszolaj fogyasztással elérhetők. Pár hét elteltével érezhető, hogy valóban javítja az emésztést, gyorsítja az anyagcserét.

Fogyókúrázásra nem csak a zéró GI-index miatt ajánlom, hanem azért is, mert közvetlen, szinte azonnal felhasználódik energiaként az izmok és a testfolyamatok számára.

Ez az 1-2 evőkanálnyi mennyiség a napi étkezés, sütés-főzés során észrevétlen elfogyasztható. A szűrt, nem hidrogénezett kókuszzsírnak nagy előnye, hogy nincs illata, az illatanyagok a kókuszhús szárításakor kikerülnek belőle.

Az íze sem olyan, mint a zsírnak vagy olajnak – teljesen semleges, talán a teavajra emlékeztet halványan. Zsír vagy olaj? Nincs különbség. 23 C-fok alatt fehér és zsírnak néz ki, felette pedig megolvad, átlátszó és olajnak hívjuk.

Összetevők: 100% szűrt, nem hidrogénezett kókuszolaj

Átlagos tápanyagtartalom (100 g-ban): Energia: 3650 kj / 890 kcal,Összes zsír: 100 g, Telített zsír: 90 g , Egyszeresen telítetlen: 8 g , Többszörösen telítetlen zsír: 2 g, Szénhidrátok: 0 g, Fehérje: 0 g, Vas: 0,3 ppm

Származási hely: Indonézia


Felhasználási javaslat: Megeheted, süthetsz és főzhetsz vele, de még a bőrödre is kenheted! Természetes, könnyen emészthető növényi zsiradék. Szűrés után többször is felhasználható!

Kiszerelés: 1kg

Részletesebben:

Natur élet ha… kókuszzsír-fan vagy! >>>

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Isro_72
2016.11.17 23:15
5/5
Nálunk ez a fajta kókuszzsír alapfelszerelés a konyhában. Minden olajost ezzel készítek. Fasírt sütés után a "megdermedt" zsír kenyérre kenve különösen finom!!
Simon L gizella
2016.10.21 12:50
5/5
unokámék otthon ezzel főznek és nagyon dícsérte. hozzott nekem is belőle, azzal sütöttem meg a lángost amit nagyon szeretnek. kicsit habzik sütés közben, de nagyon finom volt a végeredmény
Horváthné
2016.09.15 10:57
5/5
Még kezdő vagyok kókuszzsír téren. Főképp a konyhában használom, az tetszik. Kipróbáltam a hajamra is , ott nem jött be, nem igazán látok változást, visznt a bőrömnek jól esik ha bekenem, rögtön be is szívja nyom nélkül.
András Mihályné
2016.08.11 10:03
5/5
Finom és egésséges. mi kelhet még ennél több? :)))
EzoErika
2016.07.15 11:34
5/5
Szerintem ez a legjobb minőségű kókuszzsír, pedig próbáltam párat.
Mama
2016.07.07 13:26
5/5
Pár hete határoztam el , hogy étolajról válltok kókuszsírra . NEm bántam meg, nagyon szuper !
Katalin Poroszlo
2016.06.20 13:50
5/5
A kávedat kapucsinodat felturozhatod egy kis kanal kokuszolajjal!!! Enerigáit ad!!! Na es persze testapo , hajpakolas stb.....imadom!!!!!!!
Japik
2016.06.17 10:37
5/5
Jé tényleg nem lesz tőlle kókuszillatú a hús!!! :D Szuper!
Simon Edina
2016.06.16 14:22
5/5
Ezt már olvastátok?? http://anatur.hu/blog/kokuszdio-a-vegan-diszno-mi-minden-keszul-belole Nekem megváltoztatta a konyhámat, amióta rátalálltam erre a cikkre. Nem viccelek tényleg borzasztóan jók ezek a kókusz cuccok!
Markokram
2016.05.19 10:29
5/5
nehezen vettem rá magam hogy leváltsam a napraforgóolajat pedig valójában nem nagy vasziszdasz. Ezt a kókuszzsírt még nagymamám is megszerette, pedig ő aztán világéletében sertészsírpárti volt !
Szjuli
2016.04.19 13:41
5/5
Csakis kókuszzsírt használok sütéshez, főzéshez és nem olajat, és margarint! Ugyanis a zsír nagyon fontos az emésztéshez. Aki undorodik és nem bírja a zsírt, ott komoly emésztési problémák vannak, mert az epekiválasztás és kiürülés nem megy zsír nélkül. Ha nem ürül az epe, akkor nincs méregtelenítés /ugyebár az epe mindent elpusztít!
Szántó Mónika
2016.04.14 16:27
5/5
Szerintem van különbség a kapható kókuszzsírok íze között, én csak ezt használom mert szerintem ez a legfinomabb. egyébként nagyon szeretem azért is, mert nincs zsírszag utána a konyhában.
Julcsi néni
2016.04.11 09:46
5/5
Mindenki szereti a családban
bírórobi
2016.04.08 13:29
5/5
Kipróbáltuk, bevált. Pöttyet tartottam tőle, hogy kókuszízű lesz tőle a sült hús, de nem :) Azt hiszem végeztem a napraforgóolajjal…
jutka11
2016.04.08 11:28
5/5
Először amikor főzőcskéztem vele és fakanálról a kezemre is jutott, rutinból töröltem volna le papírkendővel, de aztán eszembe jutott, hogy dehogyis törl9öm le, inkább elkenem mint egy kézkrémet!!! Az én bőrömre fantasztikus hatással van, az emésztéásemről nem is beszélve.♡♡♡♡♡
Nikoletta
2016.02.22 09:28
5/5
Sütéshez, főzéshez mindenhez ezt használjuk. És tényleg jó a bőrre is. Sokáig kirtart a a kilós kiszerelés is de a legközelebb a 2,5 kilósat rendelem meg, úgy még gazdaságosabb.
Székelyhidi József
2016.02.11 09:07
5/5
Mi már teljesen kiváltottuk vele a zsírt és a napraforgóolajat is.